anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 24.10.2020

Cardul de sănătate, obligatoriu de azi. Medicii de familie ripostează din nou

GALERIE
cad sanatate, obligatie, medic
  • cad sanatate, obligatie, medic
- +

Medicii de familie au solicitat Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) să revină asupra deciziei de a reintroduce cardul de sănătate pentru consultaţiile acordate în cabinete

 Specialiştii spun că folosirea cardului în condiţiile în care Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) nu funcţionează şi creează blocaje în activitatea cabinetelor ar complica şi mai mult problema actuală, cea a transmiterii intracomunitare a infecţiei cu SARS-CoV-2. „Nu aduce niciun fel de beneficiu statului, cardul de sănătate are doar rolul de autentificare a prezenţei pacientului la cabinet, creează disfuncţionalităţi la nivelul cabinetelor şi pune în pericol personalul medical, respectiv pacienţii, prin prelungirea duratei consultaţiilor. Vă rugăm să reveniţi asupra deciziei şi să menţineţi nefolosirea cardului în perioada următoare”, au precizat reprezentanţii Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei.

Medicii mai subliniază că această perioadă este una foarte aglomerată, pe lângă infecţia cu SARS-CoV-2 sunt prinşi şi în campania de vaccinare antigripală, încă e în desfăşurare perioada de eliberare a adeverinţelor şi avize epidemiologice pentru începutul anului şcolar, situaţia putând să culmineze cu o epidemie de gripă suprapusă peste pandemia de coronavirus. Reamintim că, zilele trecute, reprezentanţii CNAS au anunţat că, de la 1 octombrie, cardul de sănătate redevine obligatoriu pentru consultaţiile de la cabinetele medicilor, „pentru a avea o evidenţă cât mai exactă şi a gestiona cât mai eficient fondurile din sistem”

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Nicolae GRECU

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Hagi şi colegii săi de generaţie nu joacă așa cum cântă geometria politică.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Eugen MUNTEANU

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Agresive şi insidioase, subprodusele culturale pe care le numim, cu un termen generic, manele ne dau măsura răspândirii îngrijorătoare a ţigănirii unei mari părţi a publicului românesc.

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

pr. Constantin STURZU

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

Aceasta e probabil cea mai grea poruncă din toată Evanghelia: "Iubiţi pe vrăjmaşii voştri!". Completată imediat de: "faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi; binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri" (Luca 6, 27-28). Pare greu de împlinit acest cuvânt din două motive: pentru că nu înţelegem de ce ni se adresează nouă acest îndemn şi pentru că nu ştim ce înseamnă "a iubi".

Archaeus

Alex VASILIU

Archaeus

Chiar dacă nu aş fi avut posibilitatea să ascult concertul de duminică, 4 octombrie, gândurile despre Archaeus şi-ar fi găsit locul aici. Nu doar pentru că s-au împlinit trei decenii şi jumătate de când a fost înfiinţat. 

pulspulspuls

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

O ştire pozitivă pe ziua de astăzi, dacă tot e uichend: apreciem în mod deosebit efortul madamei senator şi notar de Bucureşti Iulia Scântei de a bate atâta amar de drum până la Iaşi personal, deşi putea semna o împuternicire, cum face atâtea pentru partid, ca să îşi depună aici dosarul de candidat la un nou mandat de senator. 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.