anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

CARDUL DE SĂNĂTATE, primit de 80% dintre asiguraţii din Iaşi. Ce e de făcut cu acesta

GALERIE
card sanatate
 • card sanatate
- +

Cardul naţional de asigurări de sănătate intră în teste începând cu luna ianuarie din 2015, iar medicii de familie vor fi astfel obligaţi să acorde consultaţii pe baza do­cumentului medical.

Perioada de probă a cardului de sănătate se va extinde pe o perioadă de două luni, asiguraţii adulţi şi medicii de familie fiind obligaţi să folosească exclusiv cardul începând din luna martie.

Cardurile de sănătate au fost primite de 80% dintre asiguraţii din judeţul Iaşi. Documentele nedistribuite au fost returnate Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate care se ocupă de o a doua distribuire a cardului în rândul asiguraţilor. „Din totalul de 466.000 de carduri repartizate judeţului Iaşi, peste 360.000 au fost deja date asiguraţilor. Cardurile care nu au fost distribuite de poştă sunt distribuite de reprezentanţi ai CJAS“, a precizat ec. Robert Dâncă, preşedinte CJAS.

Potrivit conducerii CJAS, nu au existat persoane care să invoce motive religioase atunci când au refuzat să primească documentul medical. Cardurile de sănătate vor fi activate la cabinetele medicilor de familie, după ce aceştia îşi vor cumpăra cititoare specializate.

Cardul împiedică fraudele din sistem, precum cele în care un asigurat se trezea că a beneficiat de servicii medicale deşi nu a beneficiat de ele.

După activarea cardului, asiguratul va primi un cod PIN pe care îl va introduce de fiecare dată când va beneficia de servicii medicale. Pe cardul de sănătate al asiguratului se va regăsi ataşat întreg istoricul medical al acestuia.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moscova taie punţile

Lucian DÎRDALA

Moscova taie punţile

Câtă vreme nu este decisiv învinsă pe câmpul de luptă, iar acest scenariu este greu de imaginat într-un război purtat doar cu Ucraina (fie ea şi înarmată de Occident), Rusia nu va negocia asupra „teritoriului naţional”. Ideea că angrenarea Rusiei într-un război de uzură, lipsit de victorii şi generator de costuri umane şi materiale, ar conduce la înmuierea Kremlinului în materie de teritorii era problematică dintru început - acum, ea nici nu mai poate fi luată în calcul.

opinii

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

Viitorul memoriei

Bogdan ILIESCU

Viitorul memoriei

„Nothing is ever really lost to us as long as we remember it.” (Nimic nu e complet pierdut câtă vreme ni-l putem aminti.) L.M. Montgomery

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Grigore ILISEI

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Bogdan Bârleanu trăieşte timpul deplin al slujirii artei. Sigur, nu-i ceva nou în existenţa sa de artist. Rostirea în limbajul plasticii a fost şi este, în chipul cel mai firesc, raţiunea sa de a fi. Dar acum, mai mult poate decât oricând, viaţa lui Bogdan Bârleanu curge în albia picturii. 

pulspulspuls

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Spun surse din târg, care stau cu urechea lipită de caldarâmuri rezidenţiale şi ascultă cu atenţie vuietul pieţei imobiliare, că este jale mare printre developerii din târg şi că unii dintre ei sunt pe marginea prăpastiei în timp ce alţii sunt pe tobogan la vale chiuind ca Pintea haiducul care se aruncă de pe stânci. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.