Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Advertorial (P)

Care este cea mai bună apa florala pentru pielea ta?

Ușor de integrat în rutina zilnică, apa florală sau hidrolatul îți vor calma, hidrata și curăța eficient pielea, în orice situație.

GALERIE
apaflorala3-ofcg5c5k8wquhbjs0neycnbbcdoatgj7ejo1g4r55c
  • apaflorala3-ofcg5c5k8wquhbjs0neycnbbcdoatgj7ejo1g4r55c
- +

Apa florală și  hidrolatul se obțin prin distilare în același timp cu uleiurile esențiale. Ele reprezintă  apa încărcată cu molecule aromatice obținută după condensarea vaporilor rezultați din procesul de distilare cu aburi a unei plante.  

Apa florală  este rezultatul distilării florilor unei plante iar hidrolatul este obținut prin distilarea altor părți ale acesteia, respectiv:  frunzele, ramurile, rădăcinile, seva, fructele.   

O parte dintre proprietățile aromatice și de vindecare deținute de plantă sunt transferate acestui lichid care are o mulțime de efecte benefice pentru piele.

În ultima perioadă s-a constat tendința de a se folosi, mai ales din considerente comerciale, denumirea generalizată de apă florală și pentru hidrolați.

Cantitativ, hidrolații și apele florale sunt mai bogate în molecule aromatice decât planta originală, însă au mult mai puține elemente active  decât uleiurile esențiale. Acest lucru, le face blânde și agreabile pentru piele.

Cum se obțin apele florale și hidrolații

În cadrul procesului, vaporii de apă obținuți în timpul distilării unei flori, se condensează și se separă în mod natural de uleiul esențial. Revenind la starea lichidă aceștia preiau molecule aromatice rezultate în timpul distilării.

Lichidul obținut se filtrează și se sterilizează după care se ambalează în sticle opace pentru timp de circa 2 ani. După ce este deschisă sticla, este bine ca aceasta să fie păstrată la o temperatură scăzută, termenul de valabilitate scăzând la 2-6 luni.

Marea deosebire este că în timp ce uleiurile esențiale pot fi păstrate un timp îndelungat, apele florale sunt mult mai perisabile.

Cine poate utiliza apele florale și hidrolații

Apele florale și hidrolații conțin aceleași elemente active ca și uleiurile esențiale, însă în cantități infinitezimale. Vom regăsi în componența lor: alcooli, esteri, aldehide și cetone.

Datorită concentrației reduse de ulei esențial,  apa florală  poate fi folosită și de femeile însărcinate sau care alăptează cât și sunt optime pentru pielea copiilor și bebelușilor.  Excepție fac cei care au alergii la diferite tipuri de plante.

Apele florale sunt folosite pentru a sterilza și dezinfecta pielea cu blândețe, pentru parfumarea tegumentului chiar și cel sensibil, pentru a curăță pielea și a o hidrata. Este un produs pe care îl folosești ca o loțiune care trezește pielea dimineața și o energizează după îndepărtarea machiajului, noaptea.

De asemenea, ajută la eliminarea tuturor  urmelor de calcar și sebum pentru a obține o piele liniștitoare, moale și confortabilă.

Cum se folosește o apă florală?

Cu o dischetă demachiantă pe care ați turnat, în prealabil, câteva picături de apă florală, se masează ușor tenul sau se plasează  discheta , ca o compresă, câteva minute, pe zona vizață( chiar și pe pungile de sub ochi sau direct pe iritații).

De asemena, puteți  folosi un spray pentru pulverizare. Nu trebuie să clătiți sau să ștergeți, deoarece  apa florală este izotonică, adică are o încărcătură de elemente minerale similare cu cea a corpului, fiind ușor tolerată.

Ce  apă florală utilizăm?

Fiecare apă florală are ingrediente active specifice  care  derivă din planta din care a fost extrasă . Astfel, apele florale oferă  o gamă completă de îngrijire pentru orice tip sau problemă de piele! Alegerea se face în funcție de tipul de piele și de acțiunea dorită. Cu o singură excepție: apa florală de trandafir(Rosa Damascena), care este bună pentru toate tipurile de piele.  

1.Piele  grasă

Pentru proprietățile sale astringente, cel mai recomandat este hidrolatul de lămâie(citron), care contractă porii, calmează și reechilibrează zonele grase. Atiseptic și calmant, reglează producția de sebum a pielii. Este cel mai recomandat tip de apă florală pentru pielea grasă.

Mai puteți folosi  apa florală de mentă verde(Mentha Piperita) care este extreme de răcoritoare și care poate fi folosită la toate tipurile de piele.

Tonifiantă și revigorantă, apa de mentă oferă o îngrijire plăcută pielii, curăță bine, strânge porii și revigorează tenul obosit. Prin vaporizare, ameliorează mâncărimile cutanate, având un efect calmant și o acțiune antiinflamatoare.

În zilele călduroase de vară, apa de mentă nu trebuie să vă lipsească din geantă, deoarece este ușor de pulverizat și recomandată în caz de tranpirație excesivă.

Apele florale de neroli,  lavandă și trandafir sunt , de asemenea adecvate pentru pielea  grasă.

Apa florală de lavandă are efect dezinfectant, calmant, cicatrizant și va ajuta orice tip de piele, dar în special pe cea seboreică sau acneică. Este minunată pentru curățarea și tonifierea pielii, ajută în caz de arsuri solare, sau mușcături de insecte.

2.Pielea uscată

Apa florală de roiniță(melisă – Melissa Officinalis) calmează pielea uscată, pielea iritată și erupțiile în același timp. Este recomandabilă  pentru pielea matură. Limitează aspectul ridurilor și  previne apariția acestora, ajutând la menținerea fermă a pielii.

Este un excelent imunostimulator, antibacterian  și antifungic.

Oricând suntem tensionați este bine să ne răsfățăm pielea cu apă de roiniță, deoarece pe plan psiho-emoțional, roinița alungă stresul, favorizează încărcarea pozitivă a stării de spirit și combate insomniile.

Apa florala de struguri este cunoscută pentru capacitatea de a reține apa la nivelul pielii, cu un evident efect hidratant. Îmbunătățește microcirculația și diminuează roșeața pielii.

3.Pielea sensibilă sau iritată

 Apa florală  de mușețel roman(Chamaemelum Nobile) este cea mai potrivită pentru acest tip de ten datorită proprietăților sale antiinflamatorii și pentru efectul calmant al ingredientelor  active pe care le conține. Poate fi folosită ca o loțiune de curățare pentru pielea sensibilă sau slăbită.

Calmează pielea deteriorată de soare sau de vânt.Compresele cu apă florală de mușețel fac minuni în acest caz.  Este potrivită și pentru pielea matură prin efectul ei regenerator.

Este atât de blândă încât poate fi folosită chiar și pentru copii mici.

Pentru un somn liniștit pulverizați cu un spray pe perna dumneavoastră, înainte de culcare.

De asemenea, mușețelul conține imunostimulante care întăresc protecția pielii împotriva atacurilor bacteriene.

Pentru calmarea tenului iritat mai poate fi folosită apa de neroli(flori de portocal amar – Citrus Aurantium), care, regenerează și hidratează pielea cu succes.

Cu incredibile proprietati antibacteriene, antiseptice, antifungice cu spectru larg, apa florala de tea tree(Malaleuca Alternifolia) este un excelent tonic si antiinfectios pentru pielea cu probleme.

Pentru proprietățile sale decongestionante, hidrolatul de albăstrele(Centaurea Cyanus) poate fi folosită cu succes pentru conturul ochilor și pentru pielea iritată.

Hidrolatul de ciste ladanifere(Cistus Ladanifere) are proprietati anti-aging si de reparare a tesutului cutanat fiind recomandat in cazul acneii si a pielii deteriorate, imbatranite. Este un excelent regenerant si cicatrizant cutanat si un foarte bun antihemoragic, putând fi folosit în cazul sângerărilor.

Întregul articol îl găsiți aici.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri