anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Care este cel mai bun ulei de motor și când trebuie schimbat acesta

GALERIE
ulei, motor
 • ulei, motor
- +

Uleiul de motor are rolul de a reduce frecarea părților componente ale motorului. El face parte din sistemul de lubrificație a motorului unui autovehicul și ajută la creșterea duratei de viață a acestuia. Alte beneficii sunt reducerea consumului de carburant și îmbunătățirea eficienței de funcționare.

Uleiul curăță depunerile de murdărie, realizează răcirea pieselor componente din motor, dar le și protejează împotriva corodării.

Ce ulei de motor să folosesc?

Pentru ca un conducător auto să fie sigur că a făcut alegerea corectă în alegerea uleiului de motor trebuie să verifice manualul de utilizare al vehiculului.

De asemenea, poți alege uleiul de motor pentru automobilul tău utilizând selectorul de pe site-ul nostru web. Sunt pași simpli de urmat. Trebuie selectate marca, modelul și motorul pentru găsirea uleiului potrivit.

Care este intervalul recomandat pentru schimbarea uleiului?

Recomandarea este ca uleiul la autoturisme să fie schimbat cel puțin o dată pe an sau între 10.000 și 15.000 de kilometri. Dar să nu uităm că vehiculele au necesități de mentenanță diferite și intervalul pentru schimbarea uleiului de motor diferă de la producător la producător.

Care sunt tipurile de ulei de motor?

Pentru a clasifica uleiurile de bază pentru motor în funcție de tehnologia de fabricare a uleiului, uleiurile pot fi împărțite în 5 categorii:

1. Produse de distilare a uleiului fără prelucrare suplimentară.
2. Ulei distilat cu purificare suplimentară.
3. Ulei distilat, folosind o metodă de purificare structurată cu hidrocracare multiplă preliminară cu hidrogen.
4. Poli-alfa-olefine cu catenă scurtă, prin sinteză chimică.
5. Produse pe bază de poliesteri sintetizați chimic.

De asemenea, produsele pot fi adesea împărțite în 3 grupe în funcție de compoziția lor:

1. Minerale. Acestea includ lubrifianți din grupele I și II conform clasificării API. Sunt ieftine și potrivite pentru motoare cu mai mulți kilometri.
2. Semi-sintetice. Acestea au în compoziție cel mult un sfert de uleiuri din grupele III, IV sau V. Sunt mult mai eficiente decât cele minerale și mult mai ieftine decât cele sintetice.
3. Sintetice. Acestea includ mai mult de 30% din produse din grupele III, IV sau V. Au un interval de scurgere semnificativ mai lung și funcționează bine în mers.

Când ar trebui să torn suplimentar uleiul de motor?

Două sunt situațiile când se poate face acest lucru. Atunci când nivelul uleiului de pe jojă este sub marcajul minim și atunci când este aprinsă lumina de avertizare a presiunii scăzute a uleiului.

De cele mai multe ori, însă, la un motor în stare bună nu este nevoie să îi fie adăugat ulei suplimentar între intervalele de întreținere.

Cât ulei consumă automobilul meu?

Un automobil consumă ulei în funcție de motorul său. Astfel, un motor de 2,4 litri va avea nevoie de o cantitate cuprinsă între 4 și 6 litri de ulei.

Uleiul potrivit pentru automobilul tău va fi găsit de selectorul nostru de ulei. Acesta îți va indica exact cantitatea de ulei de care ai nevoie.

Cel mai important lucru este că înlocuirea uleiului se face la un atelier de service pentru mașini.

Sursa: ctnews

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.