anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Care este diferența între televizoare LCD și LED (P)

GALERIE
michael-maasen-AkYGy_ymFqo-unsplash
 • michael-maasen-AkYGy_ymFqo-unsplash
- +

Piața este inundată în ziua de astăzi de televizoare și majoritatea mărcilor care vând televizoare de top au caracteristici unice care le fac să iasă în evidență. Dintre acestea, televizoarele LED și LCD au fost cele mai căutate, datorită multitudinii de funcții pe care ambele le oferă. A face alegerea corectă, prin urmare, necesită mai întâi să înțelegi clar diferențele dintre cele două.

Citește așadar acest articol pentru a face o alegere informată.

Ce este LED?

O diodă emițătoare de lumină sau LED este un semiconductor care emite lumină de fiecare dată când trece un curent electric prin el.

TV LED ieftin gasesti pe Emag, cauta oferta zilei!

Ce este LCD?

Afișajul LCD sau cu cristale lichide este o tehnologie care blochează lumina mai degrabă decât să o emită.

Televizoare LED vs televizoare LCD – prin ce sunt diferite?

În timp ce principala diferență dintre LED și LCD constă în tehnologia pe care o folosește televizorul pentru a proiecta imaginile pe ecran, fiecare dintre cele două tehnologii răspunde la proiecții și video într-un mod diferit.

Iată ce trebuie să știi despre televizorul LED versus televizorul LCD pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză.

Grosimea ecranului

Un televizor LED, datorită tehnologiei pe care o folosește, prezintă un ecran mai subțire, cu margini mai ascuțite. Pe de altă parte, tehnologia de afișare cu două straturi adaugă volun unui televizor LCD.

Iluminare de fundal

Iluminarea de fundal este o diferență importantă între televizoarele LCD și LED. Iluminarea de fundal a televizorului LED vine în două moduri: iluminare de margine și iluminare completă. Spre deosebire de un televizor LCD care folosește lămpi fluorescente cu catod rece pentru iluminarea de fundal, majoritatea televizoarelor LED folosesc „ghizi de lumină” pentru a proiecta imagini pe ecran. De exemplu, cele mai noi televizoare LED Sony și LG folosesc marginea iluminată cu tehnologia locală de reglare a luminii pentru a prezenta imagini luminoase.

Luminozitate

Când comparăm LCD cu LED în ceea ce privește parametrul luminozității, un televizor LED iese în evidență ca fiind câștigător. Acest lucru se datorează faptului că desemnează un sistem individual de reglare și iluminare din spate care, în comparație cu LCD-ul, face proiecțiile mai definite, mai autentice și mai aproape de realitate.

Contrast și culoare

Televizoarele LED au niveluri superioare de negru și folosesc mecanisme de contrast dinamic în comparație cu LCD-urile. Precizia culorilor este, de asemenea, mai definită în cazul televizorului LED.

Unghiuri de vizualizare

Ecranele LCD proiectează imagini clare până la 165 de grade, dar proiecțiile tind să se distorsioneze dincolo de acest punct. Cu toate acestea, televizoarele LED sunt echipate pentru a oferi o claritate mai bună din toate unghiurile de vizualizare.

Eficiență energetică

Televizoarele LED sunt mai eficiente din punct de vedere energetic, deoarece aceste modele folosesc diode emițătoare de lumină (LED) pentru iluminarea din spate. Aceste televizoare consumă mai puțină energie în comparație cu lămpile fluorescente cu catod rece, pe care le folosesc majoritatea televizoarelor LCD. Acest lucru are ca rezultat o economie de energie de până la 30%.

Preț

Datorită tehnologiei oferite, prețul televizoarelor LED este mai mare în comparație cu televizorele LCD. Iar prețul va crește odată cu creșterea dimensiunii ecranului și a tehnologiei. Televizoarele inteligente, de exemplu, vin cu un preț mai mare.

Mărimea

Cea mai bună parte a unui televizor LED este că se poate potrivi perfect spațiului tău, oricât de limitat sau expansiv ar fi acesta, datorită dimensiunii și grosimii sale versatile. Poți cumpăra LCD-uri cu dimensiuni cuprinse între 13 și 57 inch și LED-uri de până la 90 inci, în funcție de spațiul disponibil.

Care este mai bun: TV LCD sau TV LED?

După ce ai citit această comparație trebuie să fi realizat că televizoarele LED sunt mai bune decât LCD-urile. Cu toate acestea, atunci când alegi un televizor, înțelege-ți mai întâi cerințele de vizionare, apoi alege ceea ce ți se potrivește cel mai bine. Dacă pasiunea ta este să joci jocuri sau să vizionezi filme la înaltă definiție, atunci alege televizoare LED în locul LCD-urilor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

Alexandru LĂZESCU

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

În timp ce puterile europene majore doresc o finalizare rapidă a războiului din Ucraina, indiferent de rezultat, pentru America miza acestuia este una globală, cu impact asupra competiţiei geopolitice cu China.

opinii

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

Dropsuri şi pastile

Michael ASTNER

Dropsuri şi pastile

Motto: De la salcie pân’ la tisa/ Tot copacu’ plânsu-mi-s-a...

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.