Care este legătura dintre UE şi „Cina cea de taină”? Expoziție interesantă la Palat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Care este legătura dintre UE şi „Cina cea de taină”? Expoziție interesantă la Palat

GALERIE
expozitie1
  • expozitie1
- +
Expoziţia unei interesante instalaţii artistice a fost vernisată aseară la Palat. Ce reprezintă aceasta?
Vernisajul expoziţiei „The future - Last supper”, semnată de Doru Nuţă, a avut loc aseară la Muzeul de Artă din Iaşi, în incinta Palatului Culturii, zeci de ieşeni participând la întâlnirea cu artistul. Evenimentul expoziţional, care aduce în atenţia iubitorilor de artă o instalaţie compusă din 12 portrete şi o sculptură, a avut loc de la ora 17, la eveniment participând, alături de artist, şi curatorul expoziţiei, ieşeanca stabilită în Germania Cristina Simion, de la Tiny Griffon Gallery Nürnberg. În cadrul vernisajului, Cristina Simion a vorbit despre semnificaţia instalaţiei semnate de Doru Nuţă, care prezintă, într-o manieră alegorică, situaţia actuală a Uniunii Europene.
 
Cele 12 panouri care compun instalaţia, înalte de 250 cm, pictate, prezintă portrete ale tinerilor europeni, fiecare stea din steagul UE fiind simbolizată de un panou. Instalaţia este aranjată în jurul unei mese simbolice, care recreează scena Cinei cea de Taină cu cei 12 apostoli. Ieşeanca a precizat că, în proiectele expoziţionale întreprinse de către aceasta, prezintă în general artişti români din afara graniţelor, de această dată fiind vorba de artistul Doru Nuţă. „Instalaţia The future - Last supper, în traducere liberă Următoarea Cină cea de taină, reprezintă o parabolă contemporană a valorilor şi a falselor valori care marchează starea actuală a UE. Este cea mai recentă creaţie a artistului multidisciplinar Doru Nuţă, mixând genul său preferat din pictură, portretul, şi mediul său primar de expresie, sculptura, adăugând elemente simbolice, Doru Nuţă crează o istalaţie despre putere şi nesiguranţă”, a precizat Cristina Simion. Instalaţia a fost prezentată în 2019 în Galeria de artă a ICR Berlin. De la Iaşi, îşi va continua periplul european şi va fi prezentat în deschiderea Festivalului Internaţional Douzelage din Skofja Loka, Slovenia.
 
Andrei MIHAI

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Nicolae GRECU

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Eliminarea campionilor României din CCE (Cupa Calicilor Europei) este momentul suprem al umilinţei fotbalului autohton. Să sperăm că mai rău nu se poate.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Argumentaţia autorului în favoarea editării ştiinţifice a textelor vechi se sprijină în acest foileton pe prezentarea unei iniţiative nefericite de a edita Pravila de la Govora (1640), monument important al vechii culturi româneşti.

Despre post

pr. Constantin STURZU

Despre post

Postul nu este doar o perioadă mai specială a anului liturgic, ci şi şansa de a ne reevalua viaţa, pregătind sau operând deja schimbări adecvate voii divine. Postul îmi stârneşte dorul după libertatea cea în Dumnezeu. Postul dă gust vieţii. 

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

În articolul de astăzi, voi rezuma o serie de idei, opinii şi conjecturi legate de capitalism formulate de Horia-Roman Patapievici, în cadrul unei excelente conferinţe susţinută la Bursa de Valori Bucureşti acum fix 5 ani.

pulspulspuls

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O întâmplare înduioşătoare s-a petrecut în urmă cu câteva săptămâni pe holurile liceului negruzzist, o dramoletă cu nuanţe adolescentine, dar trăită de personagii în toată firea din târgul acesta atât de dulce. 

Caricatura zilei

Crenvurșt nevegetal

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.