Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Care este obiectivul CSMS?

GALERIE
csms-prezentare-palas046
  • csms-prezentare-palas046
- +
 
Sunt în studiu trei variante: calificarea în play-off, clasarea în primele opt poziţii sau păstrarea ţintei de anul trecut, locurile I-X

 

 
Deşi campionatul a început, CSMS Iaşi nu a anunţat care este obiectivul pe care-l are în acest sezon. Stabilirea ţintei echipei este importantă şi pentru jucători, care-şi vor încasa primele de victorie în funcţie de poziţia din clasament. Reamintim, în afara bonusurilor de obiectiv, care se plătesc la sfârşitul anului, în funcţie de locul ocupat, fotbaliştii primesc şi prime de joc. Anul trecut, acestea au fost de 300 de euro pentru un punct: 50% din sumă a fost plătită pe parcursul sezonului, cealaltă jumătate - la final, pentru că a fost atinsă clasarea propusă, locurile I-X.
La ora actuală, există mai multe ipoteze de lucru la clubul din Copou, care nu a anunţat încă obiectivul din mai multe motive: incertitudinea existentă la vârful Primăriei, primarul ales, Gheorghe Nichita, şi primarul interimar, Mihai Chirica,  fiind în relaţii reci, situaţia preşedintelui executiv, Florin Prunea, care şi-a prelungit contractul abia la sfârşitul săptămânii trecute, încercarea de a lua pulsul adversarelor din campionat etc.
Cum lucrurile nu mai pot fi amânate, jucătorii făcând presiuni asupra conducerii, în zilele următoare se va merge pe una din cele trei variante vehiculate: calificarea în play-off, clasarea pe primele opt locuri sau păstrarea ţintei de anul trecut, locurile I-X, ultima variantă fiind propusă de Prunea. Cei care susţin drept target atacarea primelor opt poziţii au drept argument faptul că locul X din sezonul trecut, când au fost 18 echipe în Liga I, echivalează cu locul VIII în sistemul actual, cu 14 formaţii (adică prima poziţie sub linia de mijloc), în timp ce partizanii atacării play-off-ului iau în calcul faptul că multe echipe din Liga I sunt modeste şi se confruntă cu probleme financiare.
 
Puncte de vedere
Leonida Antohi (preşedintele CD CSMS Iaşi): “La ora actuală, analizăm mai multe variante în ceea ce priveşte obiectivul: I-VI, I-VIII sau I-X. Dacă mergem pe prima, am putea avea şansa chiar să jucăm în cupele europene, cum a făcut FC Botoşani anul acesta, pentru că sunt încă multe echipe în insolvenţă. Vom compara ce se întâmplă la noi cu ce se întâmplă la alte cluburi, iar zilele viitoare luăm o decizie”.
Florin Prunea (preşedinte executiv CSMS Iaşi): “Eu am propus două variante: locurile I-VIII şi locurile I-X. Pentru atacarea unor obiective îndrăzneţe, e nevoie de condiţii superioare celor existente acum la club, unde avem decenţă şi stabilitate. Fiecare, însă, are propriul obiectiv, indiferent de cel care va fi stabilit oficial”.
Alessandro Caparco (fotbalist CSMS Iaşi): “Ţinând cont de cum pregăteşte Mister Napoli echipa şi de cum jucăm, dacă îl vom aduce, aşa cum se vorbeşte, pe Gomo Onduku, un jucător care face diferenţa, am putea să ne batem pentru play-off”.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri