Care este programul vaccinărilor şcolare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Care este programul vaccinărilor şcolare

GALERIE
vaccinare Foto observatorbn.ro
  • vaccinare Foto observatorbn.ro
- +

Injecţiile vor fi făcute în următoarele trei luni direct la şcoală, de medicul instituţiei, sau de medicul de familie.

Şcolarii din clasele 0, a II-a, a VIII-a şi a IX-a vor fi i­mu­­nizaţi împotriva polio­mie­litei, tetanosului, rujeolei, rubeolei şi a oreionului în lunile viitoare până la finalul lui ianuarie 2015. Elevii vor fi vaccinaţi în mai multe etape, primii cărora li se va administra dozele împotriva infecţi­ilor fiind elevii din clasele pri­mare.

Astfel, potrivit Di­rec­ţiei de Sănătate Publică din Iaşi (DSP), copiii din clasa 0 şi a II-a vor fi vaccinaţi îm­potriva poliomielitei în pe­­rioada 10-21 noiembrie. În cea de a doua etapă, cuprinsă între 2 - 15 decembrie, vor fi imunizaţi antitetanos şcolarii din clasele a VIII-a şi a IX-a. Ulterior, începând cu luna ianuarie, se va administra vaccinul împotriva rujeolei, rubeolei şi a oreionului. Potri­vit reprezentanţilor DSP, direcţia are deja în stoc vaccinurile pentru primele două etape şi urmează să le pri­mească şi pe celelalte. Vac­cinurile vor fi administrate de medicii din şcoli sau de cei de familie.

La ultimul control epidemiologic, în şcoli au fost găsiţi 1.822 de copiii bolnavi, care au fost diagnosticaţi cu angină, micoze viroze respiratorii, pediculoză sau scabie. Dintre copiii depistaţi cu boli, 362 au fost diagnosticaţi cu angină, afecţiune cunoscută popular cu denumirea de roşu în gât, cu 71 de cazuri mai puţine faţă de anul trecut. Alţi 137 de minori aveau tegumentele infectate şi au fost diagnosticaţi cu micoze, în timp ce încă 678 de copii aveau pediculoză şi alţi 30 râie.

În privinţa cazurilor de scabiei, reprezentanţii DSP Iaşi spun că au fost depistate cu 51 de cazuri mai puţine, faţă de anul trecut. „După re­controlul efectuat de medici, s-a constatat că 15 cazuri de scabie şi 406 de pediculoză erau deja rezolvate prin tratamentul adecvat aplicat, nu­mărul acestora scăzând considerabil“, a menţionat Marius Voicescu, purtător de cuvânt al DSP.

Inspectorii DSP au exa­minat, la începutul anului şco­lar, copiii din 13 creşe, 8 centre de plasament, 346 de grădiniţe, 185 de şcoli ge­ne­rale, 44 de licee, 15 şcoli profesionale şi 6 unităţi speciale de învăţământ.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.