Care este rolul video consultațiilor de medicină internă?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 30.07.2021

Advertorial (P)

Care este rolul video consultațiilor de medicină internă?

GALERIE
ziarul-de-iasi-8
  • ziarul-de-iasi-8
- +

Momentele istorice prin care trecem acum din punct de vedere medical și economic nu se petrec frecvent, ca atare – și ați auzit această idee sub diferite forme în ultimele săptămâni – trebuie să amorsăm mecanisme eficiente de comunicare interumană, chiar în condițiile impuse, de distanțare socială. Telemedicina aduce față în față, cu maxim de rapiditate, pacientul și medicul, prin intermediul tehnicilor moderne.

În timpul consultului de medicină internă prin telemedicină pacienții invocă diferite simptome.

Simptomele aparatului respirator (tuse seacă sau productivă, lipsă de aer, respirații zgomotoase sau neregulate, dureri toracice, eventual febră) pot avea în spate afecțiuni acute sau afecțiuni cronice acutizate. Pacientul poate fi ulterior programat pentru efectuarea de explorări suplimentare – radiologice sau spirometrice – atunci când ele sunt necesare.

Simptomele aparatului cardiovascular (palpitații, dureri în piept, lipsa de aer, oboseală la eforturi mici), asociate de semne (creșteri sau scăderi periculoase tensionale, modificări de ritm cardiac – pacienții sunt întrebați dacă dețin acasă tensiometru) pot fi un motiv de programare la medicul specialist. În anumite situații, se efectuează pe loc o programare pentru extinderea investigațiilor cu examen electrocardiografic sau ecocardiografic.

Simptomele de ordin digestiv (prezența refluxului, a grețurilor, a perturbărilor gustului, durerile abdominale, tulburările de tranzit, prezența de elemente patologice în scaun, scăderile suspecte în greutate, pierderea apetitului) beneficiază, la nevoie, în timpul doi, de ecografii abdominale sau recomandare de explorări imagistice superioare.

Simptomele ce indică suferința urinară (dureri lombare sau abdominale, modificări în urinare, febră) sau genitală pot fi ulterior explorate paraclinic (analize sau teste imagistice).

Simptome și semne ce indică suferința osteo-articulară, cu diferite localizări (dureri provenind din diferite segmente ale coloanei vertebrale sau articulațiilor periferice, contracturi musculare) pot fi un motiv de programare a unei consultații.

Mulți dintre dumneavoastră sunteți purtătorii unor boli cronice, care, în condiții obișnuite, nu pun probleme printr-o monitorizare periodică, la 3-6 luni. Nu este indicat să abandonați conduita corectă și profilactică de abordare a acestor afecțiuni.

Serviciul de medicină internă are menirea de a face o diagnoză clară și rapidă de organ, cu completare de investigații și, eventual, direcționare către alte specialități, atunci când acest lucru se impune, adresarea în Centrele Arcadia realizându-se în condiții de maximă siguranță în contextul actual.

Discuțiile cu specialistul internist se finalizează cu noțiuni de dietă și tratament corespunzător, cu urmărirea în dinamică a stării pacientului și în următoarele zile.

Întreaga echipă de medici interniști Arcadia vă oferă soluții atât în cabinete, cât și la distanță, prin consultația video. Pentru programări, aveți la dispoziție numărul 0232 920, Call Center Arcadia.

Dr. Oana Mihalache Boștină, medic primar Medicină Internă și medic specialist Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice, Arcadia

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Florin Cîţu, un politician cinic sau o marionetă?

Cosmin PAȘCA

Florin Cîţu, un politician cinic sau o marionetă?

Cîţu pozează în elevul cuminte, olimpicul şcolit în străinătate, care vrea să scape partidul de "golanul" Orban.

Filmuletul zilei

opinii

LINGVIŞTI

Codrin Liviu CUȚITARU

LINGVIŞTI

A fost un spectacol total, în urmă cu doi ani, la ultimul doctorat face-to-face la care am participat, doctoratul tînărului meu coleg Tristan Momela.

Mărgelele de sticlă

Bogdan ILIESCU

Mărgelele de sticlă

Învăţătoarea o întreabă pe fetiţa de 6 ani, la ora de desen: "Ce desenezi?"  Fetiţa răspunde: "Îl desenez pe Dumnezeu."  Învăţătoarea îi spune: "Dar nimeni nu ştie cum arată Dumnezeu." Iar fetiţa îi răspunde: "O să afle imediat!" (From Ken Robinson’s public talk at TED)

Angela

Nicolae TURTUREANU

Angela

Tot mai puţini cronicari, vechi şi noi. Tot mai puţini noi între noi, care mai respirăm duhul acelei împreună-lucrări, CRONICA VECHE numită. Şi tot mai multe punctele de suspensie.

pulspulspuls

Ne-a scris premarele: of, iar s-a înfierbântat asupra nopţii...

PULS

Ne-a scris premarele: of, iar s-a înfierbântat asupra nopţii...

Băbăeţi, sau măi fetelor care vă ocupaţi de mesajele publice ale premarelui, mai opriţi-l, măi, din beţia de cuvinte pe şefu’, că în ultima vreme o ia cam des pe ulei, mai ales când îl apucă actul ratat pe seară! Iaca, de-un par egzamplu, am văzut alaltăseară ditamai scrisoroiul destinat gazetei noastre şi semnat de premare, cântărind nu mai puţin de 3.300 de semne (aproape două file dactilo, pentru cei mai familiarizaţi cu bătrâna maşină de scris), în care am trântit căciula în vreo 3-4 rânduri de bătătură, râzând de stilul puerilo-ridicolo-comunist în care era redactată misiva, presărată ici-colo cu răutăţi sau jigniri clar învăţate de la amicul buhai şantajist. 

Caricatura zilei

30 km/h

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.