anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Care este strategia PSD la locale şi ce învârte Maricel Popa la manivela partidoiului

GALERIE
puls
 • puls
- +

Gata, astăzi am ajuns la antepenultimul episod din seria „Ce s-a discutat la Şcoala politică de vară de pe Bahlui”, o relatare fidelă a discuţiilor care au avut loc timp de o săptămână în târgul nostru pe teme politice locale. 

Cum era de aşteptat, problema de la PSD s-a discutat la sfârşit, pentru că puţini participanţi s-au declarat în stare să descifreze ceva din strategia liderului local Maricel Popa, dacă ar fi vreuna. Aşadar, s-a spus acolo că la PSD singura politică clară şi vizibilă este dorinţa lui Popa de a candida la şefia Consiliului Judeţean. Asta pentru că doar acolo ar fi vreo şansă de câştig, primăria târgului fiind exclusă, fără îndoială.

Interesant este că chiar vor fi şanse de câştig, deoarece primarii din mediul rural, simţind faptul că PSD va avea cel mai bun scor la generale - deci va da şi premierul - vor vira din nou spre partidoi. Ori s-a demonstrat la celelalte alegeri că partidul care are primarii câştigă, chiar dacă nu stă bine în municipiu.

Singura situaţia în care PSD ar avea probleme cu candidatul la Consiliul Judeţean ar fi o coaliţie între USR şi PNL, car ar canaliza toate voturile de dreapta ale municipiului spre un candidat comun.

Din mulţimea prezentă la Şcoala politică de vară de pe Bahlui s-a ridicat cineva şi a spus că filiala municipală a partidoiului este praf şi că Popa va fi tras la răspundere pentru asta. Aşa este, i s-a răspuns, dar trebuie văzut că Popa este principalul candidat cu şanse al partidoiului în acest moment, iar probabilitatea de a mai apărea cineva, în scurt timp, pentru şefia Consiliului Judeţean, este destul de mică. Prin urmare, la centru, chiar dacă nu sunt multe aplauze pentru el, se consideră că Popa va fi candidatul, deci nu-l vor debarca. Dacă însă va pierde alegerile, abia atunci va plăti cu vârf şi îndesat. De fapt, principala calitate a lui Maricel Popa a fost aceea de a reuşi să amâne clarificările în filială, prin urmare de a evita un decont pentru perioada trecută până în punctul în care nimeni cu forţă de decizie în partid nu şi-l mai doreşte. Altfel spus, prin paşi mici şi intrigi şirete, el a reuşit să-şi conserve o poziţie pe care nimeni nu mai dădea şanse să reziste.

S-a mai discutat apoi despre scenariul în care actuala coaliţie dintre PNL şi PSD va continua şi după alegeri, lucru care nu este exclus, dar este destul de probabil. Doar că atunci PSD va fi câştigătorul, va da premierul şi nu se va mai roti, iar liberalii vor fi a cincea roată la căruţă. Dar chiar şi în acest scenariu, adică, de fapt, cel adiacent, în care vor candida în coaliţie la locale, tot PSD va lua şefia Consiliului Judeţean, rămânând PNL-ului sarcina să concureze USR în municipiu. De aceea, spre ultima zi a Şcolii de vară, discuţiile s-au întors la punctul de plecare, anume la ideea provocatoare că, oare, ce ar putea să facă PNL în cazul în care trebuie să se bată cu USR pentru municipiu. S-a ajuns din nou la ideea unei alianţe cu USR, caz care a fost discutat în prima zi a şcolii, lucru observat de un participant, care a spus că acesta este un semn că participanţii s-au ameţit, fiind şi pe terasa unei berării. Observaţia a fost acceptată de toată lumea, care, în linişte, s-a ridicat apoi de pe scaune şi a plecat acasă.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (I)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (I)

Alegerile din Italia accentuează tendinţa de a aduce valorile culturale şi chestiunea raporturile dintre Comisia Europeană şi statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Un internet al tuturor lucrurilor din univers

Nichita DANILOV

Un internet al tuturor lucrurilor din univers

Nu cred că trăim în interiorul unui univers cumva asemănător cu peştera închipuită de Platon, în care materia devine o simplă proiecţie a umbrei spiritului sau cam aşa ceva. Dar suntem pe cale de-a crea un astfel de univers, care să acapareze (să înghită) propriul nostru univers. Trăim într-un timp în care lumea reală începe să fie dominată de spaţiul virtual.

Georgia Meloni: antielitism european, populism şi suveranism

Ciprian IFTIMOAEI

Georgia Meloni: antielitism european, populism şi suveranism

Are toate şansele să câştige postul de premier şi să devină prima femeie din istoria Italiei care exercită cea mai importantă funcţie politică, ţinând cont că preşedintele acestei ţări europene are un rol de reprezentare, decorativ, fără influenţă prea mare în politica internă şi internaţională. Este vorba de Georgia Meloni, noua stea a politicii italiene, care a câştigat alegerile ca preşedinte al partidului Fraţii Italiei (FdI) şi care a făcut să tresară establishment-ul politico-birocratic de la Bruxelles, îngrijorat pe bună dreptate de ascensiunea extremei drepte italiene.

Javroave putiniste

Michael ASTNER

Javroave putiniste

Deci, avem aşa: un stat mai mare decât China, întins pe două continente, care nu-şi mai încape în piele şi invadează fără niciun motiv un stat vecin (încălcând toate normele internaţionale şi Carta ONU), unde bombardează cartiere rezidenţiale, spitale, şcoli şi grădiniţe, pune la pământ oraşe-ntregi (Mariupol!!!), fură grâne şi curent şi, în general, comite crime de război pe bandă rulantă. 

pulspulspuls

City managerul oraşului, domnul Petru Movilă, a patentat o aplicaţie prin care poţi câştiga 50 de ron pe oră în timpul somnului

City managerul oraşului, domnul Petru Movilă, a patentat o aplicaţie prin care poţi câştiga 50 de ron pe oră în timpul somnului

Chiar aşa stimaţi telespectatori, iată câteva ipostaze de la o abordare revoluţionară a felului în care se pot face afaceri. În prima fotografie, city managerul Petru Movilă lucrează în timpul somnului la o întâlnire de tip conferinţă a pompierilor ieşeni. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.