Care este structura noului an şcolar. Tradiţional, clopoţelul sună pe 15 septembrie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Care este structura noului an şcolar. Tradiţional, clopoţelul sună pe 15 septembrie

GALERIE
an scolar
  • an scolar
- +

Şcoala va începe pe data de 15 septembrie, iar şcolarii vor trebui să aştepte următoarea vacanţă de vară care va începe pe 19 iunie anul viitor. Elevii de clasa a XII-a vor termina cursurile pe 29 mai 2015, iar elevii de clasa a VIII-a pe 12 iunie 2015.

Primul semestru va începe cu 15 septembrie, într-o vineri şi se va termina pe 19 decembrie. În perioada 1 - 9 noiembrie 2014, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă. Vacanţa de iarnă va începe sâmbătă, 20 decembrie şi se va termina duminică, 4 ianuarie 2015. Va urma apoi o altă perioadă în care se va merge la şcoală, între 5 şi 30 ianuarie, apoi va urma o altă vacanţă, cea intersemestrială.

Aceasta va începe pe 31 ianuarie şi se va termina pe 8 februarie. Semestrul al II-lea va ţine de pe data de 9 februarie până pe 10 aprilie, cu vacanţa de primăvară cuprinsă între 11 şi 19 aprilie. Urmează de pe 20 aprilie până pe 19 iunie frecventarea cursurilor, apoi vancaţa de vară, care va ţine până pe 13 septembrie. În zilele libere prevăzute de lege nu se organizează cursuri, iar unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare vor marca prin manifestări specifice ziua de 5 octombrie, Ziua internaţională a educaţiei şi ziua de 5 iunie, Ziua învăţătorului, conform planificărilor existente la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ preuniversitar.

Săptămâna 6-10 aprilie 2015, din semestrul al doilea, este săptămâna dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului numit „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!“, program cu un orar specific. Tezele din semestrul I se vor susţin până la data de 19 decembrie 2014, iar tezele din semestrul al II-lea se vor susţine până la data de 22 mai 2015. Pentru clasele din învăţământul profesional, durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învăţământ în vigoare.

Pentru învăţământul special, clasele a IX-a şi a a XI-a, ciclul inferior al liceului, filiera tehnologică, durata cursurilor este de 37 de săptămâni, adică 181 de zile. Pentru învăţământul postliceal, şcoală postliceală şi şcoală de maiştri, durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învăţământ, în vigoare. În final, stagiile de pregătire practică pentru care au optat absolvenţii ciclului inferior al liceului, filiera tehnologică, cuprind 720 de ore care se desfăşoară în perioada propusă de unitatea de învăţământ organizatoare şi aprobată de inspectoratul şcolar, conform structurii anului şcolar, cu respectarea vacanţelor.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Fraţii de cruce strâmbă

Cătălin ONOFREI

Fraţii de cruce strâmbă

Cum ar arăta un stat condus de nişte microbişti ce-şi fac cruce în timp ce înjură?

Filmuletul zilei

opinii

Dacii liberi

Briscan ZARA

Dacii liberi

Precum oamenii din Neanderthal, peste doar 50 de ani se va pomeni despre românii din spaţiul carpato-danubiano-pontic ca despre o naţie dispărută care a locuit câteva sute de ani pe aceste meleaguri. Pandemia de coronavirus va fi ca o linie roşie de hotar în istorie văzută ca punct final de eliminare a lor.

Corigenţi la sănătate şi bunăstare socială

Ciprian IFTIMOAEI

Corigenţi la sănătate şi bunăstare socială

Oficiul de statistică al UE, Eurostat, a diseminat recent indicatorul AROPE care arată că România este cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană, cu 35,8% din populaţie în risc de sărăcie sau excluziune socială, în anul 2020. 

Un geniu

Nichita DANILOV

Un geniu

Aici ar trebui să depună jurământul atât preşedintele, cât şi tot guvernul României, a spus el. Da, aici, în fosta închisoare de la Sighet, unde se mai aud scâncetele şi urletele foştilor deţinuţi politici care au fost supuşi la privaţiuni şi chinuri inimaginabile, tocmai ca să avem acum o temelie pentru a ne clădi noua democraţie şi noua societate...

pulspulspuls

Cum a luat deputata Berescu faţa altora mai în pole position

Cum a luat deputata Berescu faţa altora mai în pole position

Pentru că, iată, Cioloş tocmai a depus ieri lista şi programul guvernului său în parlament, unde în următoarele zile se va decide prin vot dacă merge echipa asta înainte au ba, şi pentru că avem un ieşean pe acea listă, am zis că musai să-l chestionăm olecuţă pe amicul Archibald Tănase despre subiect, în calitatea lui onorabilă de om cu doftorat în sforăraie politică. 

Caricatura zilei

Certificate

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.