anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 29.06.2022

Advertorial

Care este temperatura ideală dintr-o ladă frigorifică și cum te asiguri că o menții (P)

GALERIE
ziaruldeiasi_lada_frigorifica
 • ziaruldeiasi_lada_frigorifica
- +

Temperatura recomandată într-o ladă frigorifică, pentru a menține alimentele congelate în siguranță, este de -18 grade Celsius sau chiar mai puțin, în funcție de mediul înconjurător și de alți factori.

Inițial, la începutul congelării moderne, -10 grade Celsius a fost considerată temperatura sigură pentru depozitarea alimentelor congelate. Cu toate acestea, pe măsură ce am descoperit din ce în ce mai multe despre natura și beneficiile congelării, temperaturile mai scăzute au fost recunoscute ca fiind mai potrivite. La sfârșitul anilor 1930, americanii au susținut că o temperatură ideală de congelare este de 0 grade Fahrenheit (echivalentă cu -17,8 grade Celsius), în mare parte pe baza faptului că 0 ° F era un număr rotund frumos, mai degrabă decât pentru motive științifice. Ceva ani mai târziu temperatura rotunjită de -18 ° C a devenit acceptată ca temperatura standard de congelare a alimentelor și în Europa.

Ce temperatură ar trebui să aibă o ladă frigorifică pentru a păstra mâncarea în mod corect?

Congelarea alimentelor oprește dezvoltarea majorității bacteriilor. De fapt, alimentele congelate ar trebui să poată fi sigure de mâncat pentru o perioadă lungă de timp dacă lada frigorifica este setată la sau sub -18 grade). Reține, totuși, că, dacă depozitezi alimente pentru o lungă perioadă de timp, acestea pot fi susceptibile la „arsura” de congelator sau pot avea un aspect și un gust diferit.

Temperatura extrem de scăzută dintr-o ladă frigorifică încetinește creșterea majorității bacteriilor și a mucegaiului. Ele nu sunt distruse, ci doar încetinesc până sunt încălzite din nou. Dacă pui în ladă niște alimente deja putrezite, nu vor fi în mod magic în regulă când se vor fi răcit. Și nu toate bacteriile încetează să crească sub 4° C, cum ar fi Listeria monocytogenes. Unele alimente sunt considerate riscante și / sau foarte perisabile. Aceste alimente se păstrează cel mai bine la temperatura de congelare în congelator.

Experții au descoperit că, atunci când sunt depozitate între -30 ° C și -18 ° C, viteza de reacție la fructe și legume este de două până la trei ori mai lentă. În special pentru substanțele sensibile, aceasta înseamnă că conținutul lor de vitamine se deteriorează semnificativ mai repede la temperaturi mai ridicate. După un an de depozitare la -12 ° C, conținutul de vitamina C din legume este de numai aproximativ 20% din conținutul de vitamina C al celor stocate în aceeași perioadă la -18 ° C. Cu cât mediul de depozitare este mai rece, cu atât calitatea alimentelor congelate este mai bună. 

Sfat pentru depozitare: Păstrează lada frigorifică plină, dar nu să dea pe dinafară. Dacă umpli lada frigorifică la 75-80% din capacitate, acest lucru te va ajută să reții aerul rece. Dacă lada este complet umplută, alimentele pot bloca orificiile de aerisire interne, ceea ce face mai dificilă distribuirea aerului rece în ladă.

Cum setezi corect temperatura lăzii frigorifice?

Începe întotdeauna cu temperatura recomandată în manualul lăzii frigorifice. Așteaptă aproximativ 24 de ore înainte de a face orice modificare, apoi verifică interiorul. 

Temperatura este potrivită atunci când:

1. Suprafețele nu au gheață depusă

Dacă există foarte multă gheață sau zăpadă, temperatura poate fi setată prea jos pentru ca lada frigorifică să îndepărteze umezeala. O pojghiță de gheață lângă garniturile ușii (garnituri de cauciuc în jurul marginii ușii) înseamnă că pe aici ar putea pătrunde în aer. Dacă gheața este peste tot în interior, este posibil ca ușa să fi fost lăsată deschisă.

2. Înghețata este solidă

În timp ce temperatura ideală de servire a înghețatei este de -14 grade Celsius până la -12 grade Celsius, aceasta este prea mare pentru depozitare pe termen lung. Cel mai bine este să păstrezi înghețata la o temperatură sub -18 grade Celsius, apoi să o lași să se încălzească puțin înainte de servire.

3. Mâncarea ta nu are „arsură” de congelator

Congelarea alimentelor calde sau a unei cantități mari la un moment dat poate provoca schimbări de temperatură, așa că lasă alimentele să se răcească mai întâi, apoi adaugă câte un articol în lada frigorifică. Acest lucru ar trebui să te ajute să eviți arsura de congelator și pierderea aromei. 

Poate fi lada frigorifică prea rece?

Se poate întâmpla să seteze temperatura lăzii frigorifice prea jos. O ladă frigorifică prea rece nu ar trebui să îți afecteze negativ alimentele, dar ar putea crește factura la electricitate. Temperaturile mai scăzute contează cel mai mult atunci când adaugi alimente noi, deoarece înghețarea rapidă ajută la reducerea modificărilor de textură și gust. 

Când ar trebui să reglezi temperatura lăzii frigorifice?

Mediul din jurul lăzii frigorifice poate afecta cât de rece ar trebui să o setezi. Dacă se află într-un garaj sau subsol, poate fi necesar să reglezi temperatura pentru a ține cont de umiditate sau de temperaturile exterioare. Efectuează modificări mici și așteaptă cel puțin 24 de ore între modificări pentru a permite lăzii să se adapteze.
Sfat pentru momentele în care se întrerupe curentul electric: nu deschide ușa lăzii frigorifice decât dacă se așteaptă ca întreruperea să dureze peste 24 de ore. O ladă frigorifică nedeschisă poate rămâne de obicei suficient de rece timp de aproximativ o zi. Reține că o ladă frigorifică umplută cu carne rămâne rece mai mult decât una umplută cu produse de patiserie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.