Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Care-i şpilul demisiei scrisă de mână, la repezeală? O afacere babană rău

GALERIE
puls
  • puls
- +

Haideţi mai întâi, înainte de grijile de început de săptămână, să schimbăm două vorbe despre evenimentul zilei de ieri - demisia şefului de la aeroportul ieşean -, pentru că acolo e mai mult decât pare la prima vedere. 

Din ce se vorbeşte în mediile apropiate politic, zice-se că Bulgariu ar fi fost forţat să demisioneze pe motiv că unele eşecuri de acolo ar urma să fie asumate politic, taman acum în an electoral, iar şeful de judeţ, nea Măricel, ar fi socotit că dacă îl va pune pe ceafă-lată ăsta să încaseze el eşecul, va putea scăpa el mai ieftin, electoral vorbind.

Mai concret, din ce se aude, cică biznismanii băcăuani care disponibilizaseră peste 10 milioane de euro ca să facă o fabrică de mentenanţă avioane la Iaşi au fost ţinuţi în loc de scărpinăturilel după ceafă, ba şi prin alte părţi, ale lui Bulgariu şi oamenilor din CJ ai partidoiului. Iar acuma acei investitori privaţi se trezesc că fabrica de la Bacău a lor e inoperabilă, căci acolo aeroportul se va închide pentru un an, că la Iaşi ei trebuiau să bată palma peste investiţie in noiembrie iar ei, iaca în iunie 2020, nici nu au semnat, iar contractele de mentenanţă avioane vor rămâne în aer mai bine de un an, chestie care se va lăsa, zice-se, cu daune de milioane de euro. iar firma, se mai aude, se va îndrepta către cei de la Iaşi care au semnat angajamente şi nu le-au respectat (unii zic că pe motiv că au aşteptat ceva atenţii babane, în fine, nu băgăm mâna în foc pentru asta).

În aceste condiţii, spuneţi şi voi, ce să facă nea Măricel decât să-l pună pe ceafă-lată să-şi scrie demisia, poate-poate scapă el de belea. Merge scrisă de mână? Păi, ce mai contează acuma, când eşti pus s-o scrii pe loc?

Aşa tupeu, mai rar...

Cât tupeu, băi nenicule, la premarele ăsta poreclit şi Peni, ales pe listele PSD în absolut toate funcţiile deţinute la viaţa lui, în afara celor numite, unde numirile le-au făcut tot pesedişti, cu origini adânci în zona partidoiului, să posteze ce-a postat în uichend, referitor la mineriade! Puteai măcar să se abţină, că doar nu i-a cerut nimeni să deschidă gura.

Iaca ce scrie personagiul ăsta inadecvat pe pagina lui de Feisbuc: „În acele zile, România a fost trasăînapoi în tunelul întunecat al regimului miliţienesc, discreţionar şi agresiv din care crezusem că scăpasem cu bine în decembrie 1989.Iliescu şi acoliţii lui, în cel mai pur stil de manipulare securisto-bolşevică, au incitat românii împotriva românilor, au împărţit ţara ca să o stăpânească prin urăşi răzbunare... Ruşine celor care cred şi acum că evenimentele din iunie 1990 au avut un deznodământ bun pentru România!

Ruşine, domnule Iliescu, sau mai corect spus Tovarăşe Iliescu, pentru faptul că aţi ucis tineri români pe străzile Bucureştiului. Ruşine să vă fie că aţi distrus viitorul acelei generaţii”. Parcă-l auzim că mâine-poimâine ne povesteşte şi cum e cu Brătienii, strămoşii lui. Dacă nu cumva o fi vreun nepot de-al lor, cine ştie...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri