Care-i treaba cu Iaşul, Piatra Neamţul, partidoiul ieşean şi miliardarii din vecini
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.04.2021

Care-i treaba cu Iaşul, Piatra Neamţul, partidoiul ieşean şi miliardarii din vecini

GALERIE
puls
  • puls
- +

Vă povesteam ieri aicea câtă patimă a provocat în filiala partidoiului decizia guvernului ca şedinţa comună a celor două executive, român şi moldovean, să fie la Piatra Neamţ şi nu la Iaşi, cum a împărţit în două PSD-ul local o asemenea intenţie - cei care zic că-i bine aşa, cu prezidentul de Cejău Măricel şi sinatorul Ben Escu în frunte, şi cei care zic că-i rău şi umilitor pentru ieşeni, cu premarele Chir Nica în capul listei -, şi vă promiteam tot ieri să vă spunem niscai dedesubturi despre mişcarea asta, care dă în premieră istorică unui oraş ca Piatra Neamţ o alură de capitală regională, ce n-a văzut Parisul, ce mai deal-vale... 

S-a tot speculat pe ici pe colo în ultimele zile că decizia de a nu fixa şedinţa asta comună la Iaşi, fosta capitală a Moldovei mari, şi care avea tot dreptul să găzduiască o aşa reuniune executivă, ar fi luat-o de fapt Dragnea, ca să i-o tragă astfel lui primarului ieşean, cu care nu are deloc relaţii bune, cum ştim cu toţii. Poate că am vrea noi ca premarele Chir Nica să conteze atât de mult, dar iote că lucrurile, cică nu stau deloc aşa.

Din informaţiile unor amici bine informaţi în ce priveşte politichia de peste Prut, cică în realitate cu Iaşul, prima opţiune a lui Grindeanu, nu ar fi fost de acord partea basarabeană, mai ales oamenii miliardarului Plahotniuc din guvern, miliardar căruia cică nu-i ies din voie nici mulţi miniştri de la Bucureşti, cu neministrul premier din umbră Dragnea.

Motivul basarabenilor, care au cerut ca şedinţa comună să aibă loc oriunde în Moldova noastră numai la Iaşi, fosta capitală a Moldovei mari, nu, cică ar avea legătură cu simbolistica Iaşului în Basarabia şi cu faptul că proruşii nu voiau pur şi simplu să se înţeleagă că guvernul moldovean vine la Iaşi ca la înalta poartă, în timp ce proeuropenii au fost şi ei de acord cu decizia asta, tocmai pentru ca la alegerile parlamentare viitoare să nu fie atacaţi cu asta de proruşii lui Dodon.

În fine, chestiuni poate mai greu de înţeles pentru noi de aicea, din dreapta Prutului, dar cert este că basarabenii au cerut mutarea, nu bucureştenii. Aşa că staţi liniştiţi la locurile voastre, că încă n-avem noi aici la Iaşi premare aşa de important pentru cei de la Bucale ca să merite carotat. Că se carotează el singur, nu vedeţi?

Păzea: condamnatul se întinde deja spre caşcaval!

Şi dacă tot veni vorba de Dragnea, fiţi cu ochii pe el şi pe declaraţiile lui în următoarea perioadă, căci noi am observat deja că acesteau au o anumită nuanţă de ocru spre căcăniu. De ce zicem asta? Cică prin Bucureşti se vorbeşte deja că Dragnea şi-ar fi anunţat colaboratorii că în curând vine el la butoane, căci ar fi aranjat la Curtea Constituţională votul în privinţa deciziei de a fi membri în guvern, inclusiv premieri, pentru cei cu condamnări penale. Aha, am înţeles: de-aia a anunţat judele Dorneanu alaltăieri că sentinţa asta pe care o aşteaptă Dragnea e cea mai grea din istoria Curţii?

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa futureu.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Fără facebook

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.