anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Care-i treaba cu Iaşul, Piatra Neamţul, partidoiul ieşean şi miliardarii din vecini

GALERIE
puls
 • puls
- +

Vă povesteam ieri aicea câtă patimă a provocat în filiala partidoiului decizia guvernului ca şedinţa comună a celor două executive, român şi moldovean, să fie la Piatra Neamţ şi nu la Iaşi, cum a împărţit în două PSD-ul local o asemenea intenţie - cei care zic că-i bine aşa, cu prezidentul de Cejău Măricel şi sinatorul Ben Escu în frunte, şi cei care zic că-i rău şi umilitor pentru ieşeni, cu premarele Chir Nica în capul listei -, şi vă promiteam tot ieri să vă spunem niscai dedesubturi despre mişcarea asta, care dă în premieră istorică unui oraş ca Piatra Neamţ o alură de capitală regională, ce n-a văzut Parisul, ce mai deal-vale... 

S-a tot speculat pe ici pe colo în ultimele zile că decizia de a nu fixa şedinţa asta comună la Iaşi, fosta capitală a Moldovei mari, şi care avea tot dreptul să găzduiască o aşa reuniune executivă, ar fi luat-o de fapt Dragnea, ca să i-o tragă astfel lui primarului ieşean, cu care nu are deloc relaţii bune, cum ştim cu toţii. Poate că am vrea noi ca premarele Chir Nica să conteze atât de mult, dar iote că lucrurile, cică nu stau deloc aşa.

Din informaţiile unor amici bine informaţi în ce priveşte politichia de peste Prut, cică în realitate cu Iaşul, prima opţiune a lui Grindeanu, nu ar fi fost de acord partea basarabeană, mai ales oamenii miliardarului Plahotniuc din guvern, miliardar căruia cică nu-i ies din voie nici mulţi miniştri de la Bucureşti, cu neministrul premier din umbră Dragnea.

Motivul basarabenilor, care au cerut ca şedinţa comună să aibă loc oriunde în Moldova noastră numai la Iaşi, fosta capitală a Moldovei mari, nu, cică ar avea legătură cu simbolistica Iaşului în Basarabia şi cu faptul că proruşii nu voiau pur şi simplu să se înţeleagă că guvernul moldovean vine la Iaşi ca la înalta poartă, în timp ce proeuropenii au fost şi ei de acord cu decizia asta, tocmai pentru ca la alegerile parlamentare viitoare să nu fie atacaţi cu asta de proruşii lui Dodon.

În fine, chestiuni poate mai greu de înţeles pentru noi de aicea, din dreapta Prutului, dar cert este că basarabenii au cerut mutarea, nu bucureştenii. Aşa că staţi liniştiţi la locurile voastre, că încă n-avem noi aici la Iaşi premare aşa de important pentru cei de la Bucale ca să merite carotat. Că se carotează el singur, nu vedeţi?

Păzea: condamnatul se întinde deja spre caşcaval!

Şi dacă tot veni vorba de Dragnea, fiţi cu ochii pe el şi pe declaraţiile lui în următoarea perioadă, căci noi am observat deja că acesteau au o anumită nuanţă de ocru spre căcăniu. De ce zicem asta? Cică prin Bucureşti se vorbeşte deja că Dragnea şi-ar fi anunţat colaboratorii că în curând vine el la butoane, căci ar fi aranjat la Curtea Constituţională votul în privinţa deciziei de a fi membri în guvern, inclusiv premieri, pentru cei cu condamnări penale. Aha, am înţeles: de-aia a anunţat judele Dorneanu alaltăieri că sentinţa asta pe care o aşteaptă Dragnea e cea mai grea din istoria Curţii?

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Într-un fel chiar şi Eurovisionul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Cântăreţul cântăreţilor

Briscan ZARA

Cântăreţul cântăreţilor

Era o situaţie aproape incredibilă. E ca şi cum ai accepta la un concert de operă pe cineva care nu are voce decât de cântat sub duş, doar că să primească şi acela un salariu, din milă, din compasiune sau vreun interes. De fapt nu cred că exagerez dacă zic că în asta constau de fapt eşecurile pe bandă rulantă din toate domeniile de activitate din această ţară: lipsa de profesionalism a oamenilor.

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Cristina DANILOV

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Avem o provocare imensă, tocmai conștientizăm că sinuciderea există, că este o situație care necesită intervenție urgentă, că depășește situația în care cineva vrea doar să atragă atenția. Am auzit pe cineva spunând „Hai să vorbim despre sinucidere ca să nu mai vorbim despre sinucideri”, așa că va trebui, că ne place sau nu, să vorbim despre asta.

Preşedintele îngrijorării noastre

Mihai DORIN

Preşedintele îngrijorării noastre

Trăim vremuri grele, războiul e la fruntarii, starea de sărăcie şi depresie a populaţiei se adânceşte, iar ca un blestem cu repetiţie, clasa politică a coborât la cel mai de jos nivel de competenţă din toată istoria noastră post-decembristă. 

pulspulspuls

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Stimaţi ieşeni, vă oferim pe astăzi un pasaj, unul mic dar tare interesant, din rechizitoriul care a dus la condamnarea la 10 ani a fostului premare de Bucureşti Sorin Oprescu. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X