anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Care să fie şmecheria premarelui cu banii pieţarilor

GALERIE
puls
 • puls
- +

 nii amici ne-au întrebat în ultima vreme care ar fi şmecheria pe care vrea s-o facă premarele Chir Nica cu societatea "Ego Piaţa" din suptordinea lui, din moment ce vedem că anunţă ba c-o desfiinţează, ba că n-o mai desfiinţează. 

Da, stimaţi precupeţi, ne-am interesat şi, da, poate că nu avem încă gata răspunsul complet la planurile lui Chir Nica (mai ales că avem bănuiala căci şi lui îi sunt cam tulburi în cap, acuma după uichend), dar câteva sfori şi curmeie de care se poate trage o concluzie tot vă dăm.

Aşadar, dintru început să remarcăm o chestiune, şi anume aceea că, pe vremea premarelui conu Costică, derecţiunea de pieţe aducea bani frumoşi la bugetul local, din taxele percepute şi de pe spaţiile gestionate. Cum a venit Jiji în capul mesei, însă, s-a terminat boiereala: profit spre zero. De ce? Iote de-aia: societatea a devenit puşculiţa principală de mălai negru pentru nevoile jupânului, alături de Futbol SA. Căci dacă pe vremuri conu Costică se mulţumea cu un caş două din ăla gras, o patlagică eco sau un harbuz mai rotofei, pe daiboj, la Jiji nevoile au crescut, fetele îi erau deja mari, amantele tot mai pretenţioase, iar să stai la toate astea numai în leafă, ohoho, doar nu vreţi să îi moară famiglia de foame şi amanta de inimă rea?

Aşa că, până la acest punct, e de înţeles Chir Nica: nici profit nu aduc pieţarii la buget, nici mălai negru în bozonarele lui, aşa că mai bine desfiinţăm. Din ce vedem, însă acuma, toată sfârâiala s-a dovedit doar o manevră ca să scape de actualul şef, care nu îi e de încredere. Pe cine va pune acolo, din moment ce vedem căci până şi buhaiul şantajist Ghihocel, amicul fostului dipotat Jakob Ban şi al vicelui Habarnagiu, a manifestat interes în derecţiunea asta? Zău că nu ştim, dar stăm cu lupa pe chestiune ca pe butelie! Să vedem: marchează primii gazdele sau oaspeţii? Căci Chir Nica oricum ia golul...

Se anunţă alegeri fără emoţii la liberali. Din păcate

Să aruncăm o privire scurtă şi în cealaltă parte a spectrului politic, la liberalii ieşeni, şi să ridicăm o mică dar vioaie întrebare, una oarecum legitimă după rezultatul alegerilor din acest weekend: oare este cazul să aibă cineva vreo emoţiune cât de mică în privinţa viitorului câştigător al alegerilor pentru şefia filialei judeţene, alegeri care vor avea loc sâmbăta asta?

Nu, nu este deloc cazul, ni se spune în căşti, din platou. Motivul ar fi acela căci candidatul aripii ce ţine şi acum frâiele acolo, dipotatul Alexe, este cică deja prea conectat la toate reţelele de influenţă din partid, inclusiv la Bucureşti, prin legăturile stabilite în ultimii ani ca şef pe ţară la tineret, dar şi la reţelele din judeţ de pe vremea când încă mai era ceva mălai pe fundul sacului. Aa, că omul n-a câştigat niciodată bani din mediul privat, ci doar de la stat sau de la puşculiţa UE, şi că ce treabă are asta cu liberalismul? Şi voi acuma, vă luaţi de om că n-are bască...

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.