Care sunt cele mai exclusiviste cluburi din lume
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 18.09.2021

Care sunt cele mai exclusiviste cluburi din lume

GALERIE
bohemgrove
  • bohemgrove
- +

Pentru a permite accesul în cluburile exclusiviste, anumite asociaţii naţionale şi internaţionale, precum şi unele companii de renume cer o sumă enormă de înscriere, membri cu putere şi prestigiu, iar procedurile sunt extrem de discrete, dacă nu chiar secrete.

Publicaţia Fortune a realizat un top 8 al celor mai exclusiviste cluburi din lume, preluat de hotnews.ro.
1. Clubul Bohemian
Clubul Boemilor din San Francisco este un club privat pentru bărbaţi, înfiinţat în 1872, destinat scriitorilor, artiştilor şi muzicienilor. Pe parcurs, clubul s-a extins pentru a putea include şi personalităţi precum Ronald Reagan, Richard Nixon, precum şi alţi oameni de afaceri proeminenţi. Lista membrilor nu este publică, dar este cunoscut faptul că în fiecare an, clubul organizează o ieşire de două săptămâni în pădure, la Bohemian Grove în Monte Rio.
2.The Belizean Grove
Clubul Belizean Grove este un club pentru femei cu sediul în New York şi este văzut că răspunsul femeilor la Clubul Boemilor. Înfiinţat în 2001, clubul se reuneşte o dată pe an în Belize sau în alte locaţii din America Centrală. Misiunea lor, potrivit unui articol din The New York Times: să ducă o femeie la Casa Alba.
3. Clubul Yellowstone
The Yellowstone Club este un club privat de schi din Montanta, SUA. Un articol din 2009, publicat în The New York Times, relata că sumă minimă necesară pentru a te înscrie în club este de 250.000 de dolari. Pe lângă asta există şi alte taxe anuale care se ridică la 20.000 de dolari plus preţul unei case în zonă (aproximativ 1,65 milioane de dolari). Printre membrii clubului s-au numărat Dan Quayle, Jack Kemp, Peter Chernin, Steve Burke şi Bill Gates.
4. Grupul Bilderberg
Începând cu anul 1954, Bliderberg este o conferinţă de trei zile la care au acces doar cei care primesc invitaţii, printre aceştia fiind incluse personalităţi din industrie, finanţe, mediul academic şi presă. Două treimi dintre participanţi sunt din Europa, iar restul vin din Statele Unite. "Conferinţa este un forum pentru discuţii informale despre trenduri şi probleme majore cu care se confruntă lumea", se arată pe site-ul Bilderberg. Teorii ale conspiraţiei spun că grupul este o ameninţare la adresa democraţiei. Apărătorii conferinţei spun că aceasta a fost extrem de importantă în crearea Uniunii Europene.
5. Clubul Antreprenorilor Chinezi
The China Entrepreneur Club reuneşte 46 dintre liderii de afaceri, politicienii, profesorii şi personalităţile din alte domenii din China. Înfiinţat în 2006, clubul organizează evenimente, iar potrivit BBC, se întâmplă foarte rar ca noi membri să fie acceptaţi. Printre cei acceptaţi în club se numără şi fondatorul Lenovo, Liu Chuanzhi.
6. Augusta National Golf Club
Prestigiosul Augusta National Golf Club, înfiinţat în 1933, are reputaţia exclusivităţii extreme. Persoanele de culoare nu au avut voie să se înscrie până în anul 1990, iar femeile nu au avut acces până în 2012. Abonamentul anual se ridică la 10.000 de dolari, dar pentru a putea intra în club, aveţi nevoie de o invitaţie formulată special. Printre membrii se număra Bill Gates şi alţi oameni de afaceri renumiţi.  Primele femei care s-au înscris în club au fost Condoleeza Rice şi Darla Moore, partener la compania de investiţii Rainwater.
7. Clubul Alfalfa
Clubul Alfalfa există doar pentru a organiza un banchet anual. În ultima zi de sâmbătă a lunii ianuarie, aproximativ 200 de politicieni şi figuri proeminente din mediul de business se reunesc în Washington. Printre membri s-au numărat George W. Bush, George H. W. Bush, Richard Nixon şi Ronald Reagan. Femeilor nu le-a fost permis accesul până în anul 1993, după un boicot al preşedintelui Clinton. 1970 a fost primul an în care clubul a permis accesul persoanelor de culoare. Oricine vrea să primească o invitaţie pentru a intra în club trebuie să ştie că aceasta va veni doar în momentul în care un membru existent moare.
8. Comisia Trilaterală
Comisia Triaterala este un think tank la care au acces doar cei cu invitaţie. Aceasta a fost înfiinţată în 1973 de David Rockefeller pentru a îmbunătăţi comunicarea între America de Nord, Europa şi regiunea Asia-Pacific.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grand Slam, povestea unei himere

Nicolae GRECU

Grand Slam, povestea unei himere

Singurătatea lui Djokovic, în faţa fileului şi a lui Medvedev, a fost definitorie cu un game înaintea finişului, când dârzul reprezentant al unui neam de luptători, a izbucnit în lacrimi.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (IV)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (IV)

Seria consideraţiilor etimologice din sfera mai largă a pescuitului este continuată de câteva cuvinte româneşti importante referitoare la ambarcaţiuni.

Înălţarea Sfintei Cruci şi cele patru etape ale mântuirii

pr. Constantin STURZU

Înălţarea Sfintei Cruci şi cele patru etape ale mântuirii

La mijlocul primei luni a anului bisericesc prăznuim Înălţarea Sfintei Cruci. Istoric vorbind, această sărbătoare aminteşte de două evenimente: găsirea Sfintei Cruci la Ierusalim de către Sfânta Împărăteasă Elena şi înălţarea ei în văzul tuturor în acea zi, dar şi pe 14 septembrie 335, imediat după sfinţirea primei Biserici a Învierii Domnului, zidită de Sfântul Împărat Constantin cel Mare, respectiv aducerea Sfintei Cruci înapoi în Ierusalim, pe 14 septembrie 630, după ce a fost recuperată de la perşi de către împăratul bizantin Heraclius.

Determinantele spiritual-religioase, paspartuul pentru înţelegerea resorturilor democraţiei liberale anglo-saxone

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Determinantele spiritual-religioase, paspartuul pentru înţelegerea resorturilor democraţiei liberale anglo-saxone

Democraţia liberală din Statele Unite ale Americii şi Anglia a fost influenţată pozitiv de impactul diverselor „religii ale raţiunii”, precum deismul sau teismul. Acestea au jucat un rol de mediator între sistemul socio-politic al teoriei raţionale a drepturilor naturale şi cel religios. Aceste noi religii seculare nu reprezentau decât contracţii instituţionale ale religiilor tradiţionale, născute prin acţiunea revoluţiilor franceză şi americană. 

pulspulspuls

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

Apropo de congresul liberal cu alegeri de lider care bate la uşă, ce va fi de azi egzact într-o săptămână, cică printre unii liberalii mai vechi se vorbeşte că jocurile ar fi deja făcute, iar Cîţu ar avea deja cam două treimi din voturi de partea lui.

Caricatura zilei

PNDL3

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.