Caritas Iaşi a obţinut 2,8 milioane de lei pentru ajutorarea bătrânilor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 13.06.2021

Caritas Iaşi a obţinut 2,8 milioane de lei pentru ajutorarea bătrânilor

GALERIE
dieceza
  • dieceza
- +

Centrul Diecezan Caritas Iaşi a câştigat un proiect european intitulat „CARE - Cooperare şi asistenţă. Respect şi egalitate!“, ce are ca obiectiv general reducerea numărului de persoane aparţinând grupurilor vulnerabile din proiect (în principal vârstnici) prin implementarea unor măsuri ce au ca scop îmbunătăţirea calităţii vieţii, combaterea excluziunii sociale şi creşterea accesului la servicii socio-medicale.

Beneficiarii proiectului provin de pe raza comunelor Pârgăreşti - Bacău, Mirceşti şi Hălăuceşti - Iaşi şi a municipiului Suceava.

„Ca obiective vrem creşterea gradului de implicare activă a comunităţii în dezvoltarea de servicii socio-medicale adaptate nevoilor persoanelor vârstnice din comunele Pârgăreşti - judeţul Bacău, Mirceşti şi Hălăuceşti - jud. Iaşi şi municipiul Suceava - judeţul Suceava pe perioada de implementare a proiectului. Totodată şi creşterea calităţii vieţii pentru un număr de 165 de persoane, din comunele Pârgăreşti - judeţul Bacău, Mirceşti şi Hălăuceşti - jud. Iaşi şi municipiul Suceava - judeţul Suceava prin oferirea de servicii socio-medicale specializate în cele 30 de luni de implementare a proiectului“, au precizat organizatorii.

În proiect sunt incluse şi o serie de activităţi de voluntariat - şase de ecologizare, 60 de voluntari vor fi selectaţi pentru activităţi de socializare cu persoane vârsnice, vor fi organizate şase cursuri de formare pentru voluntari.

În mod concret, proiectul îşi propune realizarea a trei centre de îngrijire la domiciliu, un serviciu socio-medical dezvoltat, iar 165 de vârstnici să beneficieze de măsuri integrate în cadrul proiectului. Valoarea totală a proiectului este de circa 2,77 milioane de lei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Lăsaţi selecţionerii în pace

Nicolae GRECU

Lăsaţi selecţionerii în pace

Din 2008 încoace, la naţională a fost o permanentă foşgăială browniană, o revoluţie permanentă troţkistă, din care n-a ieşit nimic bun.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

Autorul reia seria de foiletoane dedicate amintirilor din copilărie. De data aceasta, mecanismul nostalgic este focalizat spre iniţierea în arta umilă a pescuitului cu undiţa.

Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

pr. Constantin STURZU

Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

O ştiam cu mult înainte de a o întâlni. În 1997, tânărul ieromonah Nichifor Horia, actualmente PS Nichifor Botoşăneanul, îmi încredinţa, spre lectură şi zidire, un manuscris. Era povestea unei convertiri, cu însemnări de jurnal, cu multe reflecţii şi zbateri existenţiale. În fapt, o adevărată spovedanie. Semna cu pseudonim nu pentru că nu avea puterea asumării unei mărturisiri publice, ci pentru că nu dorea să atragă atenţia asupra ei. În pofida discreţiei, avea să devină din ce în ce mai cunoscută.

Online în pandemie

Ciprian IFTIMOAEI

Online în pandemie

Statistici privind accesul populaţiei la tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

pulspulspuls

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Ehehee, dragilor, oare cum să facem noi şi să dregem pe azi, uichend fiind, să nu vă plictisim sau încrunţim frunţile tot cu nărozii din politichii, ci doar cu mondenităţi locale şi vesele, dar nici să ne depărtăm prea tare de subjectul zilei, ăla pentru care mulţi nădragi tremură de vreo două zile pe la palatul cel roznovan, dar şi mai jos, spre sediul din Podu Roş (hop: iaca şi rima!)? 

Caricatura zilei

Răposat reclamant

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.