Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Carnea de pui obţinută în laborator are liber să fie pusă în vânzare

GALERIE
pui_laborator
  • pui_laborator
- +

Compania GOOD Meat din California a obţinut acordul Administraţiei SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA) pentru a livra pe piaţă carne de pui obţinută în laborator, potrivit documentelor publicate marţi de agenţie, transmite Reuters. Mai multe companii lucrează pentru a aduce carne cultivată în laborator pe piaţa din Statele Unite şi trebuie să primească aprobarea atât de la FDA, cât şi de la Departamentul Agriculturii din SUA, înainte de a-şi putea vinde produsele. 

Puiul GOOD Meat este al doilea produs din carne cultivată care a primit o scrisoare de ”fără întrebări” de la FDA, după ce UPSIDE Foods, din California, a primit undă verde de la autorităţile de reglementare pentru pieptul de pui cultivat, în noiembrie anul trecut. Scrisoarea înseamnă că FDA acceptă concluzia companiei că produsul său este sigur de mâncat pentru oameni.

”Nu avem întrebări în acest moment cu privire la concluzia GOOD Meat conform căreia alimentele care conţin material de celule de pui de cultură sunt la fel de sigure ca alimentele comparabile produse prin alte metode”, a spus agenţia într-o scrisoare din 20 martie, adresată companiei. GOOD Meat intenţionează să-şi vândă iniţial produsul la restaurantele deţinute de bucătarul José Andrés, cunoscut pentru munca sa privind securitatea alimentară globală. Compania îşi vinde carnea de pui la scară mică în Singapore din 2020.

”Sunt atât de mândru că aduc acest nou mod de a produce carne în ţara mea şi că o fac cu un erou de-al meu, bucătarul José Andrés”, a declarat Josh Tetrick, co-fondator şi CEO al GOOD Meat, într-o declaraţie. Carnea cultivată este derivată dintr-o mică probă de celule animale care sunt hrănite cu nutrienţi şi crescute în cuve de oţel, înainte de a fi prelucrate în bucăţi de carne. Companiile de carne cultivată spun că produsul oferă beneficii pentru mediu, deoarece ar putea reduce cu 14,5% din emisiile de gaze cu efect de seră din lume, provenite de la animale.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri