anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 18.05.2022

CÂRPEALĂ: Pe drumurile judeţene se mai lucrează doar în caz de calamitate

GALERIE
balta ploaie Foto stiridb.ro
 • balta ploaie Foto stiridb.ro
- +

Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor a încredinţat lucrările de refacere a cinci poduri şi un drum judeţean afectate de ploile din cursul lunilor aprilie şi mai. Potul de 1,32 milioane lei a fost împărţit între Eky Sam, Construct & Drum SRL şi Aki Construct Com SRL.

“Sunt poduri din Horleşti, Hărmăneşti, Ţibana, Tomeşti şi Movileni, care au fost avariate. S-a mers pe negociere fără publicarea unui anunţ de participare, fiind vorba de intervenţii cu caracter de urgenţă. S-a discutat cu firmele care lucrează în mod obişnuit pe drumurile judeţene. În cazul acestor lucrări, mergem în paralel cu proiectarea şi execuţia. Din păcate, este singurul tip de lucrări pe care îl putem ataca în această perioadă”, a declarat directorul DJADP, Daniel Minciună.

Până la sfârşitul acestei luni ar urma să fie refăcut podul dintre satele Păun şi Tomeşti de pe DJ 248D, consolidată albia la podeţul de pe DJ 208G din satul Oboroceni, comuna Heleşteni, refăcut podeţul de pe acelaşi drum din Movileni, podeţul de pe DJ 281C din satul Boldeşti, comuna Hărmăneşti, ca şi cel de pe DJ 282E dintre satele Runcu şi Poiana de Sus din Ţibana.

Totodată, vor fi efectuate lucrări pe un tronson de 11 km din DJ 281C, pe raza comunelor Todireşti şi Hărmăneşti. Licitaţia pentru plombarea curentă a drumurilor judeţene, lucrări în valoare de 4,9 milioane lei fără TVA, este în continuare blocată. Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor urmează să se pronunţe până pe 24 iunie.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Într-un fel chiar şi Eurovisionul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Cântăreţul cântăreţilor

Briscan ZARA

Cântăreţul cântăreţilor

Era o situaţie aproape incredibilă. E ca şi cum ai accepta la un concert de operă pe cineva care nu are voce decât de cântat sub duş, doar că să primească şi acela un salariu, din milă, din compasiune sau vreun interes. De fapt nu cred că exagerez dacă zic că în asta constau de fapt eşecurile pe bandă rulantă din toate domeniile de activitate din această ţară: lipsa de profesionalism a oamenilor.

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Cristina DANILOV

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Avem o provocare imensă, tocmai conștientizăm că sinuciderea există, că este o situație care necesită intervenție urgentă, că depășește situația în care cineva vrea doar să atragă atenția. Am auzit pe cineva spunând „Hai să vorbim despre sinucidere ca să nu mai vorbim despre sinucideri”, așa că va trebui, că ne place sau nu, să vorbim despre asta.

Preşedintele îngrijorării noastre

Mihai DORIN

Preşedintele îngrijorării noastre

Trăim vremuri grele, războiul e la fruntarii, starea de sărăcie şi depresie a populaţiei se adânceşte, iar ca un blestem cu repetiţie, clasa politică a coborât la cel mai de jos nivel de competenţă din toată istoria noastră post-decembristă. 

pulspulspuls

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Stimaţi ieşeni, vă oferim pe astăzi un pasaj, unul mic dar tare interesant, din rechizitoriul care a dus la condamnarea la 10 ani a fostului premare de Bucureşti Sorin Oprescu. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X