Carte de călătorii la Junimea-Scriptor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 17.04.2021

Carte de călătorii la Junimea-Scriptor

GALERIE
Mircea Radu Iacoban
  • Mircea Radu Iacoban
- +

Clubul de promovare a lecturii, cărţilor şi dialogului „Junimea-Scriptor“ va semnala săptămâna aceasta volumul lui Mircea Radu Iacoban „Din străinătate. Razna prin patru continente“, apărut în colecţia „Exit“. Întâlnirea va avea loc mâine la Sala „B.P. Hasdeu“ de la Biblioteca Centrală Universitară, Clubul „Junimea-Scriptor“ aflându-se la ediţia cu numărul 126.

„Pe vremea când se drumeţea puţin, la începuturi din pricina dificultăţilor voiajului, apoi datorită ferecării politizate a graniţelor, cartea de călătorie oferea ersatz-ul evadării şi bucuria cunoaşterii, fie şi mediată, a orizonturilor jinduite. Ceea ce acum este aproape la îndemâna oricui: lumea s-a micşorat entuziasmant şi dramatic în acelaşi timp, tentaţiile şi posibilităţile sunt altele, agenţiile oferă cele mai exotice destinaţii cu putinţă, avionul a devenit cărăuş banal şi obişnuit al cohortelor de turişti dezinhibaţi, iar cartea consider că nu mai poate rămâne doar la conştiincioasa şi amănunţita inventariere a datelor şi cotelor geografiei şi istoriei locului. Aş spune că-şi păstrează şansa să sondeze în teritorii care, deocamdată, nu-i sunt în egală măsură accesibile internetului, în primul rând interesând-o variatele ipostaze ale «comediei umane»“, afirmă Mircea Radu Iacoban. Cartea va fi prezentată de Florin Cântec şi Ioan Holban. Amfitrioni ai întâlnirii sunt Simona Modreanu şi Lucian Vasiliu. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.