Un tânăr de 19 ani, din Lungani, a fost găsit spânzurat intr-o pădure
"La data de 2 octombrie, în jurul orei 11:00, politistii au fost sesizati prin apel unic (...)
citeste totmarti, 03.10.2023
Cel mai mare cartier rezidential de case construit in Iasi se intinde pe 11 hectare si s-a nascut din necesitatea realizarii unei comunitati care, pe langa case de locuit, sa includa si alte facilitati indispensabile unui trai modern. “Construirea de case s-a facut pana acum strict doar pe suprafete relativ mici de teren, in marea lor majoritate fiind construite pe doua siruri cu un drum pietruit intre ele, lasand clientul sa se descurce singur in ceea ce priveste alte nevoi ale acestuia adiacente unei locuiri la casa”, ne spune dezvoltatorul acestui proiect, avocatul Codrin Andoniu.
“Aceasta stare de lucruri, fara viziune arhitecturala si fara functionalitate, vrem sa o schimbam noi in cadrul proiectului nostru. Astfel, am stabilit inca de la inceput ca nu vom construi case decat cu drumuri asfaltate care sa indeplineasca toate normele tehnice in vigoare pentru circulatia persoanelor si autoturismelor. Apoi ne-am gandit ce presupune o locuire la casa in conditii moderne si am ajuns sa includem in cartierul nostru un minimarket, o sala de fitness dotata cu sauna, bar si cafenea, parcare, piscina de vara, teren de sport multifunctional, parc dendrologic de 1,8 hectare, statie de incarcare pentru masinile electrice si o spalatorie auto self service. Numai aceste dotari rezidentiale pot aduce confortul mult dorit de catre clientii nostri care aleg sa locuiasca la casa”, ne precizeaza dezvoltatorul.
Unicitatea proiectului rezidential “Cartierul Austriac”, pe langa amploarea si dotarile sale, mai consta si in implementarea pentru prima data in Iasi a conceptului de “casa pasiva”. In contextul crizei energetice, investitia intr-o astfel de casa se dovedeste a fi foarte profitabila in viitorul foarte apropiat datorita consumului redus de electricitate si gaze naturale. Datorita izolatiei speciale foarte eficienta, o astfel de casa are un consum de energie cu 75-90% mai mic decat o casa obisnuita. De asemenea, casele din Cartierul Austriac sunt dotate cu ferestre si usi eficiente energetic, cu pompe si recuperatoare de caldura, cu panouri fotovoltaice si multe alte echipamente in standardul de casa pasiva.
Cartierul Austriac va pune accent si pe ideea de comunitate, care se traduce prin crearea unei comuniuni intre proprietarii care vor locui in complexul rezidential. Aceasta comuniune se va realiza in timp prin respectarea unui regulament intern de convietuire, prin desfasurarea unor activitati comune in cadrul cartierului cum ar fi cele sportive, cele recreative legate de terenul de sport, parc, piscina sau alte spatii comune in care socializarea va contura ideea de comunitate, intr-un cadru restrans, exclusivist, mai ales ca intreg cartierul va avea accesul limitat doar pentru locatari si invitatii acestora.
Securizarea complexului rezidential se va face exclusiv pentru a creea locuitorilor sai sentimentul de securitate, atat de necesara familiilor cu copii si nu numai.
Cuvinte cheie: + Cartierul Austriac Iasi, lux, casa pasiva,
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Ce au în comun poşetele de mii de euro ale Elenei Udrea şi pensiile speciale
Se scumpesc biletele CTP. Amenzile vor fi duble. O surpriză: ce se va întâmpla cu abonamentele?
Cercetătorii, la un pas să găsească un test care să arate prezența sindromului „long-COVID”
Tren metropolitan nu e, dar documentaţia mai înghite 110 mii lei
Cinci zile de conferințe, în cadrul ediției din 2023 a Zilelor Institutului „Socola”
Eugenia Anghel a câştigat aurul la Campionatele Balcanice de box de la Albena
VIDEO Simone Biles, premieră la CM Gimnastică - Săritura care îi va purta numele
Atelierele FILIT pentru traducători - participanți din nouă țări la cea de-a IX-a ediție
Modele de usa de tip termopan, ideale pentru casa atat pentru interior, cat si pentru exterior (P)
S-au adjudecat banii pentru două treimi din autostrada A8. Cum rămâne cu Moţca-Ungheni?
Urmele din Iaşi ale lui Farmazon şi Judele, protagoniştii şpăgii de la Vaslui
Recunoașteți personajul? Băiețelul care nu avea bani nici de bilet de tramvai a ajuns artist celebru
VIDEO Animal unic descoperit în Brazilia: corp de câine cu cap de vulpe
Problemă de matematică. 72 ÷ 9 + 3 x 4 - 6 ÷ 2=? Numărul rezultat este considerat simbolul morții
De la Polul Nord la Polul Sud, cu un SUV electric Nissan Aryia
Cum se tratează scolioza în 2023 cu ajutorul progreselor din tehnologie (P)
Pentru o nouă ediție a Descrierii Moldovei a lui Dimitrie Cantemir (XII)*
Alegerile locale din Republica Moldova: Importanța alegerii unui primar pro-european la Chișinău
Care-i explicaţia brăţării mânăstireşti pe care o afişează dragul nostru preşedinte de judeţ
La fiecare 3-4 secunde o persoană își pierde viața din cauza infecțiilor
Un simplu test de sânge ar putea prezice riscul de Alzheimer cu 20 de ani în avans
VIDEO Student devenit ”viral” după ce și-a pierdut pantalonii într-un salt acrobatic
Dan CONSTANTINCe au în comun poşetele de mii de euro ale Elenei Udrea şi pensiile specialeÎn ambele cazuri este vorba despre sentimentul de dreptate şi echitate socială. |
Briscan ZARAJe suis Buzatu! |
Cristina DANILOVDinastia beizadelelor |
Mihai DORINDom’ Mitică şi Eminescu |
Doamne fereşte! Aventurile sexuale scandaloase ale lui Bulăceanu finalizate cu o vizită pe Muntele Sfânt |