Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Cărțile anului 2014. Care vor fi noutățile editoriale

GALERIE
noutati editoriale
  • noutati editoriale
- +

"Istoria iubirii", de Simon May, cărţi de Orhan Pamuk, Norman Manea şi Julian Barnes, bestselleruri internaţionale, volume de medicină şi despre fotografie se numără printre noutăţile editoriale de care cititorii români se vor bucura în 2014, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai editurilor.

Astfel, editura Polirom mizează pe două colecţii noi în 2014: "Memoria" şi cea de jurnale de călătorie. De asemenea, o serie de autor va fi consacrată celebrei exploratoare a Tibetului Alexandra David-Neel.

Totodată, în colecţia Biblioteca Polirom va fi finalizată seria dedicată scriitorului Orhan Pamuk, iar accentul va cădea mai ales pe autorii din Orient, Africa şi Islanda, mai puţin traduşi în România.

Reprezentanţii Polirom au mai declarat pentru MEDIAFAX că editura va continua anul acesta seriile dedicate unor autori ca N. Steinhardt (în colaborare cu Mănăstirea Rohia), Norman Manea, Gabriela Adameşteanu, Aurora Liiceanu, Andrei Oişteanu. De asemenea, în 2014 va fi finalizată şi seria romanelor lui Georges Simenon.

Şi, nu în ultimul rând, editura Polirom mizează pe prozatorii autohtoni, care, în fiecare an, au venit cu surprize dintre cele mai neaşteptate.

În 2014, editura Vellant va publica în limba română eseurile despre fotografie ale lui Susan Sontag din "On Photography", precum şi un nou titlu al renumitului psiholog Oliver James, "Office Politics".

Colecţia "Pasărea Măiastră" se va îmbogăţi cu un nou titlu, ilustrat de această dată de Ileana Surducan - "Fata babei şi fata moşneagului", de Ion Creangă.

De asemenea, Alain de Botton va reveni la Vellant cu două noi titluri, "Status Anxiety" şi "How To Think More About Sex", acesta din urmă fiind unul dintre cele trei volume marca School of Life achiziţionate de editură care vor apărea în 2014. Celelalte două sunt "How To Stay Sane", de Philippa Perry, şi "How to Change the World", de John-Paul Flintoff.

Pentru prima parte a anului 2014, editura Nemira le-a pregătit cititorilor cărţi vizând o gamă largă de preocupări, semnate atât de autori străini, cât şi de scriitori români dintre cei mai cunoscuţi. Din prima categorie face parte un nou volum al celebrului prozator britanic Julian Barnes, intitulat "Niveluri de viaţă", tradus de Radu Paraschivescu. Acestuia i se alătură "În oraşul de aur şi argint", în traducerea Mihaelei Stan, un roman istoric al lui Kenizé Mourad, autoarea volumului de succes "În numele prinţesei moarte".

De asemenea, în primele luni ale anului, va ajunge în librării "Istoria iubirii", de Simon May, o carte în care un cercetător din prezent porneşte într-o istorie pasionantă, pe urmele unui sentiment ce continuă să stea sub semnul misterului.

Dintre autorii români care propun volume noi se numără Sebastian A. Corn, al cărui roman "Ne vom întoarce în Muribecca" va ajunge la cititori în primele luni ale anului. Totodată, editura va publica un nou titlu de Liviu Radu, "Golem, golem... şi alte povestiri fantastice", căruia i se alătură "Senzoriada", cartea lui Cristian Teodorescu.

Editura All pregăteşte pentru anul 2014 "Manualul Harrison", o carte esenţială pentru orice medic rezident sau specialist. În 2013, editura a tradus şi publicat "Harrisson. Medicină cardiovasculară", iar pentru 2014 pregăteşte "Harrison. Endocrinologie", una dintre cele mai bune cărţi de specialitate pe plan internaţional în acest moment.

De asemenea, în 2014, editura All continuă traducerile de bestselleruri internaţionale în colecţia "Strada ficţiunii"şi propune titluri în seria "Crime" pentru iubitorii de gen din România. (Mediafax)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri