Cărţile anului la la British Book Awards: Trei romane din colecţia Anansi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 23.06.2021

Cărţile anului la la British Book Awards: Trei romane din colecţia Anansi

GALERIE
British Book Awards
  • British Book Awards
- +

Trei dintre romanele aflate în portofoliul colecţiei ANANSI. World Fiction au fost declarate cele mai bune cărţi ale anului 2020 la gala British Book Awards, ediţia 2021, care a fost transmisă online de la Centrul de Arte Battersea din Lavender Hill.

 

Evenimentul British Book Awards, cunoscut şi ca "Premiile Bafta dedicate cărţilor", a fost iniţiat acum 31 de ani de publicaţia The Bookseller. 

"Hamnet" de Maggie O’Farrell a primit trofeul pentru Best Fiction Book of the Year/ „Cel mai bun roman al anului, "Shuggie Bain" de Douglas Stuart a fost aleas de juriu drept Best Fiction Book of the Year - "Début" / Cel mai bun roman de debut al anului şi "Acolo unde cântă racii" de Delia Owens a fostaleasă The Pageturner of the Year/ Premiul pentru cea mai captivantă carte a anului.

"«Hamnet» şi în «Acolo unde cântă racii» sunt deja două romane de mare succes pe piaţa noastră de carte - iată că alegerile publicului nostruau fost «validate» încă o dată de un juriu specializat din Marea Britanie. Putem bănui că premiile literare anunţate aseară au stârnit, încă o dată, interesul şi nerăbdarea cititorilor autohtoni pentru ediţia în limba română a romanului Shuggie Bain, cel mai bun debut al anului. Cartea se află în curs de traducere (la Mihaela Ghiţă, cea care a semnat şi traducerea romanului Zona de interes de Martin Amis) şi abia aşteptăm să o vedem în librăriile noastre", a declarat Bogdan-Alexandru Stănescu, coordonatorul colecţiei Anansi. World Fiction.

"Hamnet", aleasă aseară cel mai bun roman al anului la British Book Awards, este primul titlu publicat în ianuarie 2021 de editura Pandora M în cadrul colecţiei ANANSI. World Fiction.

Cartea lui Maggie O’Farrell spune o poveste care îl are în centru pe unicul fiu al lui Shakespeare, un portret plin de lumină al căsniciei şi o portretizare de neuitat a unui băiat care a fost uitat de toată lumea, dar al cărui nume a dat titlul celei mai celebre piese de teatru din toate vremurile.

Mult-aşteptată datorită succesului internaţional - a fost recompensată cu Women's Prize For Fiction 2020 şi National Book Critics Circle Award 2020, a fost tradusă în peste 30 de limbi şi inclusă în 15 topuri internaţionale ale celor mai bune cărţi ale anului trecut -, cartea lui Maggie O’Farrell s-a bucurat de succes şi în rândul cititorilor autohtoni. Ediţia în limba română a apărut în traducerea Mihaelei Buruiană.

Cititi si: Zece cărţi pentru premiul de proză "Ziarul de Iaşi". Academia Română este partener de onoare

Câştigătorul premiului pentru cel mai bun debut al anului la British Book Awards, romanul Shuggie Bainal scriitorului scoţian Douglas Stuart,spune povestea unui băiat singuratic, aflat în căutarea propriei identităţi. Tânărul nutreşte o dragoste necondiţionată pentru mama sa alcoolică, căreia îi rămâne alături în cele mai dificile momente. Acţiunea romanului este plasată în Glasgow, în anii '80, pe vremea administraţiei Margaret Thatcher, o epocă marcată de sărăcie, criză economică, marginalizarea muncitorilor, precum şi de comunitarism religios.

Cartea se află în curs de publicare în limba română, în traducerea Mihaelei Ghiţă.

Premiul pentru cea mai captivantă carte a anului ("Pageturner"), acordat joi romanului "Acolo unde cântă racii", semnat de Delia Owens, vine să consolideze succesul internaţional al cărţii, aflată deja în curs de ecranizare.

Bestseller New York Times săptămâni întregi la rând şi tradus cu succes în întreaga lume, romanul Deliei Owens spune povestea lui Kya Clark, o fetiţă care creşte şi se maturizează în mijlocul naturii, departe de oameni. Poveste emoţionantă de iubire pe un fundal ce include şi elemente de crimă, Acolo unde cântă racii este şi o scrisoare de dragoste către natură. Ediţia în limba română a cărţii poartă semnătura lui Bogdan Perdivară.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vocile Europei

Lucian DÎRDALA

Vocile Europei

Pentru ca proiectul CVE să nu eşueze în irelevanţă, toate vocile Europei, inclusiv cele care displac establishment-ului de la Bruxelles, trebuie să se poată face auzite.

Filmuletul zilei

opinii

Uitarea vinovată: Pogromul de la Iaşi (I)

Florin CÎNTIC

Uitarea vinovată: Pogromul de la Iaşi (I)

Ca ieşean, simt nevoia acum, la opt decenii de la acele evenimente tragice, să meditez la ce înseamnă rana istorică a pogromului pentru memoria noastră. Cu îngăduinţa cititorilor mei, voi relua, în trei episoade, cele câteva lucruri pe care am găsit de cuviinţă să le scriu în anii din urmă, tot aici, pe acest subiect greu de epuizat.

Domnul Savaste

Radu PĂRPĂUȚĂ

Domnul Savaste

Lumea asta formată din oameni - era convins domnul Savaste - e singurul lucru care nu se poate lăsa în urmă. Ea este ceea ce ne ajunge întotdeauna. Voia să spună realitatea, nu lumea, - înţelegeam eu. Şi - mai zicea domnul Savaste - toată lumea e bună sau rea după împrejurări. „Bunioară, eu: beau şi fac urât, altădată beau şi sunt ca pâinea caldă - mă ştiu toţi copiii din cartier. De la BPR (aşa zicea el la Bodega Podu Roş) şi până acasă am juma de kilometru - la toţi le dau bomboane. Anume îmi ies dracii înainte, că ştiu că eu cumpăr bomboane pentru ei. Na!”

Muzică de toate felurile?

Alex VASILIU

Muzică de toate felurile?

Iată o întrebare ce îşi merită răspunsul ambivalent: da şi nu. 

pulspulspuls

Întrebarea dimineţii: au fost sau n-au fost mascaţii la ficiorul premarelui niţos?

Întrebarea dimineţii: au fost sau n-au fost mascaţii la ficiorul premarelui niţos?

Fierbe piaţa politichiei liberale de câteva zile încoa’, stimaţi telespectatori, toţi întrebându-se dacă e adevărat au ba ceea ce se tot aude din ce în ce mai insistent şi mai cu detalii picante: au fost au ba zilele trecute mascaţii de la Ţaigheria din Copou acasă la ficiorul premarelui Niţos, cel la care ar fi ajuns felia cea mai groasă din caşcavalul afacerii schimbului de terenuri în care e băgat şi Peni Hill de la Iaşi? 

Caricatura zilei

Tort imobiliar

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.