anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Căruţaş bătut crunt după ce a fost confundat cu un hoţ: va primi 8.000 de euro

GALERIE
caruta
 • caruta
- +

Un ieşean a fost aproape omorât în bătaie degeaba: a avut doar ghinionul să se găsească în calea parului din mâna unui paznic prea zelos. Însoţitorii săi nu au avut curajul să intervină.

 

Pe 9 noiembrie 2019, F.G. s-a întâlnit într-un bar din Prisăcani cu fratele unui fermier din zonă. Acesta l-a rugat să meargă cu el la fermă pentru a lua un cal pe care trebuia să-l dea altui sătean. Cei trei au plecat cu căruţa spre fermă. Ajunşi acolo seara târziu, fratele fermierului şi însoţitorul său au coborât din căruţă şi au început să bea dintr-un bidon de bere şi să-l strige pe paznicul fermei, Mihai Măirean, pentru a le deschide poarta. F.G. a dus căruţa la aproximativ 20 metri distanţă, în dreptul unei alte porţi, aşteptând să vină paznicul cu calul. Abia ce a întors căruţa în faţa porţii însă, că din curtea fermei a ieşit Măirean, cu un par în mână, întrebându-l ce caută acolo.

Speriat de apariţie, F.G. nu a răspuns, ci a dat să fugă, dar s-a împiedicat şi a căzut. Măirean a profitat de ocazie şi a început să-l lovească pe F.G. cu parul, până când acesta a reuşit să se urce în căruţă. O nouă lovitură de par a lovit lada căruţei, iar calul s-a speriat şi a pornit în galop spre sat. Cei doi însoţitori ai lui F.G. s-au uitat la întreaga scenă fără a interveni în vreun fel. Ajuns acasă, F.G. nu a mai reuşit nici să deshame calul, acest lucru fiind făcut de mama sa. A doua zi, întrucât starea sa de sănătate se agravase, F.G. a fost dus de un consătean la dispensar. După o consultaţie rapidă, medicul a chemat ambulanţa, F.G. a ajuns la Iaşi în şoc hemoragic, fiind operat de urgenţă.

O coastă îi fusese ruptă, suferise rupturi ale ficatului şi splinei, ca şi o perforaţie a intestinului. Splina a trebuit scoasă. Expertiza medicală nu a putut stabili numărul de lovitori primite de căruţaş. Audiat de procurori, Măirean a explicat că auzise câinii lătrând şi a luat parul, crezând că a venit cineva la furat. Căruţaşul l-ar fi înjurat, motiv pentru care îl lovise. Îi văzuse ulterior şi pe ceilalţi doi, dar i-a trimis acasă, spunându-le că nu poate da calul decât la dispoziţia personală a patronului.

Mihai Măirean a fost trimis în judecată pentru tentativă la omor, dar magistraţii Tribunalului au decis schimbarea încadrării juridice, apreciind că inculpatul nu urmărise să-şi ucidă victima. Situarea fermei în afara satului, întunericul, faptul că F.G. nu răspunsese la întrebarea ce caută acolo i-ar fi putut crea lui Măirean convingerea că avea de a face cu un hoţ. Ca urmare, Măirean a fost condamnat pentru vătămare corporală, la 3 ani de închisoare, dar cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani. El va trebui să-i plătească însă lui F.G. echivalentula 8.000 de euro ca daune morale şi să achite cheltuielile de spitalizare, în sumă de 13.600 lei. Sentinţa nu este încă definitivă, ea fiind atacată atât de inculpat, cât şi de procurori. Curtea de Apel a luat în lucru dosarul ieri.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Să ne pregătim pentru ce-i mai rău

Pavel LUCESCU

Să ne pregătim pentru ce-i mai rău

La anumite intervale de timp, istoria pare să-şi iasă din minţi. Nu suntem departe, dimpotrivă, de un asemenea moment. Îl întrezărim şi îl simţim deja, dar e abia începutul. Nu ştim cât va dura mica apocalipsă, nu ştim de fapt nici cât de mică sau mare va fi şi nici cum voi ieşi din ea. Cei care vom ieşi. Dar ne putem pregăti, învăţând sau reînvăţând să fim mai buni. Cu ceilalţi şi cu noi înşine.

opinii

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

Iaşi, oraşul teilor

George PLEȘU

Iaşi, oraşul teilor

În niciun oraş rolul teilor nu este atât de important ca la Iaşi. Şi nu doar prin legătura cu Teiul lui Eminescu şi importanţa pe care poetul, sub influenţa folclorului german, unde era considerat copacul îndrăgostiţilor, a atribuit-o acestei specii. Ci prin modul în care mirosul teilor devine parte din patrimoniul intangibil al oraşului. Nu există ieşean, născut aici sau venit din alte părţi, ba chiar studenţi sau turişti, care să fi trecut în iunie prin capitala Moldovei şi să nu aibă amintiri unice legate de teii în floare.

Omul textual, noul protagonist postmodern

Codrin Liviu CUȚITARU

Omul textual, noul protagonist postmodern

Omul textual nu are o identitate stabilă, el migrează tipologic, în universul ficţional. Nu-şi arată niciodată fizionomia. Preferă imaginea „haşurată”, decompusă în „aburul” literaturii. Bret Easton Ellis este, indubitabil, unul dintre cei mai mari prozatori contemporani, un postmodernist pur-sânge.

pulspulspuls

Saga Jiji&Mihăiţă - Nepoţelu’ revine în prim-plan: noi ponturi pentru vechi piste

Saga Jiji&Mihăiţă - Nepoţelu’ revine în prim-plan: noi ponturi pentru vechi piste

La cererea publicului, stimaţi telespectatori, revenim la cele spuse aicea pe la începutul săptămânii curente referitor la destinul tragi-cosmic al şmenului penal Skoda şi la rolul unui procurorel nepoţel al unei inculpate conţilieră personală de actual edil şef. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.