anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 30.11.2022

COMUNICAT DE PRESĂ

Casa Corpului Didactic Iaşi, în parteneriat cu o universitate din Istanbul într-un inedit proiect vizând educaţia digitală

GALERIE
CCD_Iasi1
 • CCD_Iasi1
- +

În perioada 10-11 noiembrie, a avut loc, la Blagoevgrad, Bulgaria, a doua întâlnire transnaţională din cadrul proiectului de Parteneriat Strategic 2020-1-TR0 1-KA2 226-SCH-098336, “Specially Digitalised (Special Learning Disability)” din cadrul Programului ERASMUS+, Parteneriate pentru învăţare – Educaţie Şcolară.

La întâlnirea de proiect au participat profesor metodist Liliana Rujanu si profesor metodist Mariana Panaite. Proiectul îşi propune să reducă dezavantajele învăţării la distanţă ce pot apărea în diverse situaţii, să crească nevoia de învăţare suplimentară a elevilor prin crearea de module de instruire atât pentru profesori dar şi pentru elevii cu dificultăţi speciale în învăţare. Proiectul este coordonat de Turcia - Istanbul Provincial Directorate of National Education, cu parteneri din România - Casa Corpului Didactic “Spiru Haret” Iaşi, Bulgaria - SDRUZHENIE YUNI PARTNERS, Spania - MEDIA CREATIVA 2020 S.L., Portugalia - Agrupamento de Escolas António Correia Oliveira, şi din Turcia - Anadolu University şi Istanbul ZAIM-Sabahattin University. Contextul în care se desfăşoară proiectul este legat de necesitatea de a oferi oportunităţi de învăţare pentru elevi şi profesori, în format digital.

“Conform obiectivelor politicii de cercetare şi inovare a UE, transferul de informaţii cât mai curând posibil utilizând tehnologia digitală şi colaborativă este o necesitate a digitalizării, iar modernizarea sistemului de învăţământ cu noi metode şi tehnici este un obiectiv fundamental. În strategiile de cercetare şi inovare ale Comisiei Europene, se subliniază importanţa inovării în transformarea Europei într-un centru de educaţie digitală de nivel mondial. O caracteristică importantă a proiectului este impusă de necesitatea de a îmbunătăţi abilităţile de gândire în proiectarea unor activităţi menite sa dezvolte competenţele de lucru ale profesorilor şi elevilor cu dificultăţi speciale de învăţare. În acest context, finalizarea cu succes şi diseminarea materialelor virtuale sunt direct legate de acest obiectiv”, spun oficialii CCD Iaşi.

În cadrul proiectului, au fost dezvoltate materiale de instruire virtuală şi aplicaţii propuse si susţinute de toţi partenerii în egală măsură. După dezvoltarea celor 4 module de instruire, se va urmări creşterea motivaţiei elevilor, profesorilor şi părinţilor acestora prin utilizarea platformei de e-learning: https://speciallydigitalised.anadolu.edu.tr/. Un aspect important este faptul că după parcurgerea de către elevi şi profesori a platformei de e-learning, aceştia vor obţine certificarea în format digital.

Aspectele discutate în cadrul întâlnirii transnaţionale de proiect au fost cele legate de stadiul realizării celor trei produse intelectuale ce urmează a fi realizate în cadrul proiectului mai sus menţionat, respectiv crearea unui curriculum pentru profesori şi a unei Strategii de formare a profesorilor care lucrează cu elevi cu nevoi speciale, care va cuprinde ”Educaţia copiilor cu nevoi educaţionale speciale din perspectiva orientării în carieră”, “Modalităţi de gestionare a colectivelor de elevi cu nevoi educaţionale speciale” - Coordonator Casa Corpului Didactic “Spiru Haret” Iaşi în parteneriat cu Istanbul ZAIM-Sabahattin University.

“Pe agenda întâlnirii au figurat prezentări ale platformei de e-learning, a celor 4 module de instruire, precum şi a manualului profesorului pentru instruirea online a elevilor. Crearea acestora are scopul de a asigura consilierea profesorilor în implementarea eficientă a instruirii online pentru elevi şi îmbunătăţirea setului de instrumente de învăţare electronică pentru elevii cu nevoi speciale pentru a accesa platforma de învăţare online şi pentru a participa activ la procesul de învăţare”, spune prof. Silviu Iordache (foto), director al CCD Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Upgrade pe flancul estic al NATO

Lucian DÎRDALA

Upgrade pe flancul estic al NATO

Agenda miniştrilor de externe nu se putea limita la situaţia din estul Europei, dată fiind anvergura geopolitică globală a Alianţei. Vom vedea, probabil, un efort de consolidare a unei poziţii unitare faţă de China, principalul competitor strategic al Occidentului.

opinii

Mândru că sunt

Florin CÎNTIC

Mândru că sunt

De Ziua Naţională, pe lângă pocnetele sticlelor de şampanie şi exploziile artificiilor, mai stăruie un zgomot de fond: concertul înfundat al pumnilor bătuţi în piept de compatrioţii care, asemenea popcornului în tigaia încinsă, se înfoaie bombastic, „mândri că sunt români”.

Să nu-i jignim pe ruşi

Radu PĂRPĂUȚĂ

Să nu-i jignim pe ruşi

Aşa spunea preşedintele Macron cu ceva timp în urmă: Vai, vai, să nu-i jignim pe ruşi!

Muzicieni români în lume

Alex VASILIU

Muzicieni români în lume

Este titlul potrivit unei rubrici săptămânale de ziar, al unei emisiuni radiofonice cu acelaşi ritm de difuzare pentru că, fără intenţia părtinirii Eutherpei faţă de alte muze artistice, în limbajul sonor cult se exprimă pe înţelesul auditorilor de pretutindeni cei mai mulţi autori şi interpreţi români. Aleg numai câteva exemple:

pulspulspuls

Pro şi contra părintelui Calistrat, căruia pe drept i se mai spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”

Pro şi contra părintelui Calistrat, căruia pe drept i se mai spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”

Multă lume îl sună pe amicul nostru Archibald Tănasă ca să pună o vorbă bună în dreptul părintelui Calistrat, căruia după moliftelnic i s-ar mai putea spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”, în engleză „Master of monk’x boxing”, sau „Ninja de la Vlădiceni”, după ce a pocnit şi a trântit la pământ una sau două enoriaşe la intrarea în mănăstirea unde slujea. 

Caricatura zilei

Iohannis, cu așteptările înșelate

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.