Casa cu pereții construiți de imprimanta 3D, accesibilă și în România. Durează doar 5 zile, fără mizerie și fără echipe de zidari

duminică, 16 iunie 2024, 14:53
1 MIN
 Casa cu pereții construiți de imprimanta 3D, accesibilă și în România. Durează doar 5 zile, fără mizerie și fără echipe de zidari

Case construite mai repede, eficiente energetic și personalizate, pentru ca proprietarii să aibă o stare de bine acasă. Acesta este viitorul, iar noile tehnologii au ajuns și în România.

Pereții unei case pot fi ridicați în doar câteva zile și fără echipe numeroase de muncitori, de pildă, cu ajutorul unei imprimante 3D.

O casă imprimată 3D, o nouă tehnologie în România, poate avea orice formă. Imprimanta ridică în straturi pereții exteriori, în jurul structurii de rezistență, direct pe terenul casei. Materialul este unul natural, iar în interiorul peretelui este strat de aer pentru ventilație și o structură pentru termoizolație. O astfel de casă poate fi mai ieftină și este gata mult mai repede.

Călin Opriș, reprezentant firmă: „O casă de dimensiunea asta de 60 de m pe rotund se poate face în 5 zile. În mod normal, vorbim de săptămâni, pentru că sunt mai mulţi oameni, mai mulţi factori care influenţează construcţia.”

Și alte tehnologii pot ajuta la rapiditatea cu care se poate construi. De pildă, acești ochelari VR cu care se poate vedea cum va arăta construcția la final. Soluția poate fi folosită atât de cei care vor locui acolo, pentru a vedea dacă vor să schimbe ceva înainte de finalizare, cât și de constructorii de pe șantier.

Mai mult, pe stirileprotv

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii