Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Casa de Cultură a Municipiului are un nou şef

Scriitorul şi publicistul Adi Cristi a fost numit director în locul lui Nichita Danilov.

GALERIE
Adi Cristi
  • Adi Cristi
- +

Scriitorul şi publicistul Adi Cristi este noul director al Casei de Cultură a Municipiului “Mihai Ursachi”. Adi Cristi a fost timp de mulţi ani patronul ziarului „24 de ore”, publicaţie ce mai poate fi găsită doar la instituţiile publice.

 

 El a fost numit la conducerea instituţiei de cultură din parcul Copou în locul scriitorului Nichita Danilov, propus director adjunct al Institutului Cultural Român din Chişinău încă din luna noiembrie a anului trecut. Adi Cristi a preluat noile atribuţii de la începutul săptămânii. „După plecarea lui Nichita Danilov, eu am depus la Primărie un proiect privind o nouă viziune pentru Casa de Cultură «Mihai Ursachi», prin care am încercat să construiesc o altă atitudine şi mă refer la nevoia municipiului de a avea un pol cultural care să se manifeste în primul rând prin coeziune, prin aducerea la acelaşi numitor a tuturor forţelor culturale ale Iaşilor, astfel încât mesajul pe care omul de cultură o să-l transmită comunităţii să fie unul articulat. Ceea ce v-am spus eu acum ţine de mecanisme dar, pe fond, sunt o serie de proiecte pe care aş dori să le dezvolt astfel încât Iaşul să fie într-o permanentă stare de asediu sub aspect cultural, pentru că există atât potenţial intern, cât mai ales potenţial de atragere a valorilor naţionale şi chiar europene aici, la Iaşi”, a subliniat Adi Cristi. Pentru ca instituţia să devină un loc de întâlnire mai cu seamă a profesioniştilor din domeniul culturii, noul director susţine că are în vedere colaborări cu Uniunea Scriitorilor, Uniunea Artiştilor Plastici şi cu Uniunea Muzicologilor. „Nichita Danilov a dezvoltat o serie de activităţi pe domeniul Casei de Cultură. Prin lege, Casa de Cultură are în primul rând un public eterogen şi în acelaşi timp ţintit din media populaţiei. Deci, dacă vreţi, cultura a fost tratată ca un hobby. Eu cred că Iaşul merită mai mult, făcând o extensie de la litera legii, care reglementează funcţionarea Casei de Cultură. În opinia mea, Casa de Cultură trebuie să fie locul în care se întâlnesc şi amatorii în zona lor de activitate - de cluburi, de cercuri de creaţie - , dar în primul rând profesioniştii culturali ai Iaşilor. Şi am să am în vedere colaborări şi parteneriate cu asociaţiile de creaţie, pentru ca mesajul cultural care se va transmite comunităţii să fie unul articulat. Avem o serie de proiecte, de acţiuni pe care le vom dezvolta. De exemplu, noi intenţionăm ca imediat după Zilele Iaşilor din octombrie să construim un prim festival al poeţilor din România, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor”, a adăugat Adi Cristi.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri