Casa de Sănătate a încercat, fără succes, să smulgă 42 de lei de la Institutul de Cardiologie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Casa de Sănătate a încercat, fără succes, să smulgă 42 de lei de la Institutul de Cardiologie

GALERIE
Institutul de cardiologie
  • Institutul de cardiologie
- +

Institutul de Boli Cardiovasculare a fost chemat în faţa judecătorilor de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate pentru o sumă de 46 de lei şi 20 de bani. Suma îi este imputată IBCV pentru prescrierea în 2017 de medicamente fără respectarea condiţiilor legale pacienţilor internaţi în spitalizare continuă. Procesul a început acum mai bine de un an, ajungând la începutul acestei luni pe masa judecătorilor Tribunalului.

Inspectorii CJAS au efectuat în 2018 un control asupra activităţii furnizorilor de servicii medicale. În urma controlului, ei au stabilit că IBCV ar fi încasat pe nedrept suma de 41,22 lei. La aceasta au fost calculate şi dobânzi, ajungându-se astfel la un prejudiciu total adus Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate în valoare de 46,2 lei. CJAS a emis notificări către IBCV, fără însă ca institutul să achite suma.

Cazul a ajuns iniţial în faţa magistraţii Judecătoriei. Aceştia au apreciat că CJAS nu a demonstrat faptul că IBCV ar fi încălcat în vreun fel contractul de furnizare de servicii medicale, deci nici nu poate fi îndreptăţit să impute vreo sumă. Astfel, CJAS a depus în faţa instanţei doar raportul de control, nu şi contractul de prestări servicii. Prin urmare, judecătorii nu au putut aprecia existenţa vreunei încălcări a clauzelor contractuale şi nici data sau perioada când aceasta ar fi avut loc. "De asemenea, nu s-a probat corectitudinea accesoriilor faţă de sumele imputate şi pretins recuperate, cu evidenţierea sumei ce trebuie restituită, a procentului de dobândă şi de penalitate aplicat, numărul de zile pentru care au fost calculate accesoriile, data plăţii debitului", au adăugat judecătorii.

Cererea CJAS a fost respinsă de magistraţii Judecătoriei. Sentinţa a fost însă atacată în apel, Tribunalul urmând să stabilească primul termen al procesului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.