Casa de vinuri “BUCIUM 1949” Iași, o emblemă a viticulturii din România
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 05.12.2020

Advertorial (P)

Casa de vinuri “BUCIUM 1949” Iași, o emblemă a viticulturii din România

GALERIE
Bucium-VID-CartonWink-12-2018-1376x720
  • Bucium-VID-CartonWink-12-2018-1376x720
- +

Casa de vinuri "Bucium 1949" Iași este una dintre cele mai cunoscute societăți vitivinicole din România, zona Moldovei. Este o societate modernă, care folosește cele mai noi tehnologii pentru obținerea de vinuri de calitate superioară, martore fiind medaliile și distincțiile obținute la concursurile de vinuri naționale și internaționale.

La Casa de vinuri “BUCIUM 1949” Iași  se produc toate cele trei băuturi alcoolice naturale: vinuri liniștite, vinuri spumante și rachiuri naturale din fructe și sub produse vinicole apreciate atât pe piața internă, cât și pe piața externă. Cu un istoric atestat documentar încă din 1469 - când Ștefan cel Mare dona Mitropoliei din Suceava o suprafață de vie din dealul Socola - Podgoria Bucium Iași este una dintre cele mai importante din zona Moldovei.

Oficial, bazele podgoriei s-au pus în anul 1949, iar în anii 1970 - 1980 societatea avea în exploatare 1050 ha de viță de vie și 400 ha de pomi fructiferi, fiind una dintre cele mai mari din Moldovei.

Astăzi, Agroindustriala Bucium SA are în proprietate și exploatare cca.150ha viță de vie pe rod și vinifică strugurii de pe încă cca. 90 de ha viță ale diverșilor parteneri. Soiurile din plantații sunt majoritatea soiuri autohtone ( Busuioacă de Bohotin, Fetească Albă, Fetească Regală, Fetească Neagră), dar și soiuri ca Aligote, Muscat Ottonel, Merlot, Cabernet Sauvignon.

Anul 2018 a însemnat în primul rând continuarea investițiilor în plantațiile de vie, dar și păstrarea trendului de creștere din utimii ani!” a declarat Marius Zănoagă, directorul comercial al companiei, un tânăr inteligent și carismatic care alături de directorul de vânzări Sorin Burda, reprezintă aripa entuziastă  din echipa managerială, completată de experiența doamnei Felicia Ciaușu, directorul economic și de priceperea lui Ilie Ciomaga, oenologul de la Casa de vinuri “Bucium 1949” Iași.

Casa de vinuri “BUCIUM 1949” Iași este prezentă pe piața internă în aproape toate lanțurile IKA din România ( Selgros, Cora, Carrefour, Auchan, Megaimage, Metro ), are distribuție proprie, cu depozite și oameni de vânzări în județele din Moldova (Iași, Botoșani, Suceava, Neamț, Bacău,Vaslui ) în restul teritoriului lucrând cu diverși distribuitori locali.

De asemenea, produsele sunt apreciate și pe piața externă în țări ca Germania (există o colaborare neîntreruptă din 1952 ), S.U.A, Italia, Spania și mai nou Irak. Combinând tradiția cu principiile moderne ale viticulturii, Casa de vinuri “Bucium 1949” Iași încearcă să-și găsească drumul spre constelația fericită a succesului!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Oaze de stabilitate

Nicolae GRECU

Oaze de stabilitate

Echipele româneşti n-au nevoie de antrenori din divizia a enşpea spaniolă sau de expiraţi din alte vremuri pentru a reuşi.

Filmuletul zilei

opinii

Portret de impostor: Teodosie Şpagoveanu

Eugen MUNTEANU

Portret de impostor: Teodosie Şpagoveanu

Întrerup seria foiletoanelor despre începuturile tradiţiei biblice româneşti, împins de durere şi indignare faţă de comportamentul incalificabil al cetăţeanului Teodosie Petrescu, Arhiepiscop de Tomis şi membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Pacient al spitalului numit „lume”

pr. Constantin STURZU

Pacient al spitalului numit „lume”

Căutând să pun în ordine textele scrise de-a lungul timpului, texte pe care le grupez în viitoare volume tematice, am dat peste un interviu acordat acum patru ani lui Gabriel Andronache - unul dintre cei mai talentaţi scriitori pe care-i cunosc. Întrucât unele dintre gândurile mele de atunci sunt de cea mai strictă actualitate, le reiau şi în rubrica mea săptămânală, cu o minimă adaptare şi cu intertitluri în loc de întrebări. Sunt patru teme diferite, însă au un acelaşi subiect: omul şi dorul său de Cerul văzut printr-o fereastră de „spital”.

Antonin Ciolan - muzicianul patriot

Alex VASILIU

Antonin Ciolan - muzicianul patriot

În preajma zilei naţionale a României, când se mai discută despre patriotism, trebuie evocată personalitatea dirijorului, profesorului, organizatorului de instituţii şi evenimente muzicale Antonin Ciolan. Mai ales astăzi, când s-au adunat exact cinci decenii de la dispariţia sa.

pulspulspuls

Ghici ce caută Mihai Chirica pe hartă?

Ghici ce caută Mihai Chirica pe hartă?

Ghici ce făcea premarele Mihai Chirica după prezentările PNRR şi a traseelor de autostradă din zona Moldovei de către liderii şi miniştrii PNL, stimaţi telespectatori? 

Caricatura zilei

EURORGIE

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.