anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Advertorial (P)

Casa de vinuri “BUCIUM 1949” Iași, o emblemă a viticulturii din România

GALERIE
Bucium-VID-CartonWink-12-2018-1376x720
 • Bucium-VID-CartonWink-12-2018-1376x720
- +

Casa de vinuri "Bucium 1949" Iași este una dintre cele mai cunoscute societăți vitivinicole din România, zona Moldovei. Este o societate modernă, care folosește cele mai noi tehnologii pentru obținerea de vinuri de calitate superioară, martore fiind medaliile și distincțiile obținute la concursurile de vinuri naționale și internaționale.

La Casa de vinuri “BUCIUM 1949” Iași  se produc toate cele trei băuturi alcoolice naturale: vinuri liniștite, vinuri spumante și rachiuri naturale din fructe și sub produse vinicole apreciate atât pe piața internă, cât și pe piața externă. Cu un istoric atestat documentar încă din 1469 - când Ștefan cel Mare dona Mitropoliei din Suceava o suprafață de vie din dealul Socola - Podgoria Bucium Iași este una dintre cele mai importante din zona Moldovei.

Oficial, bazele podgoriei s-au pus în anul 1949, iar în anii 1970 - 1980 societatea avea în exploatare 1050 ha de viță de vie și 400 ha de pomi fructiferi, fiind una dintre cele mai mari din Moldovei.

Astăzi, Agroindustriala Bucium SA are în proprietate și exploatare cca.150ha viță de vie pe rod și vinifică strugurii de pe încă cca. 90 de ha viță ale diverșilor parteneri. Soiurile din plantații sunt majoritatea soiuri autohtone ( Busuioacă de Bohotin, Fetească Albă, Fetească Regală, Fetească Neagră), dar și soiuri ca Aligote, Muscat Ottonel, Merlot, Cabernet Sauvignon.

Anul 2018 a însemnat în primul rând continuarea investițiilor în plantațiile de vie, dar și păstrarea trendului de creștere din utimii ani!” a declarat Marius Zănoagă, directorul comercial al companiei, un tânăr inteligent și carismatic care alături de directorul de vânzări Sorin Burda, reprezintă aripa entuziastă  din echipa managerială, completată de experiența doamnei Felicia Ciaușu, directorul economic și de priceperea lui Ilie Ciomaga, oenologul de la Casa de vinuri “Bucium 1949” Iași.

Casa de vinuri “BUCIUM 1949” Iași este prezentă pe piața internă în aproape toate lanțurile IKA din România ( Selgros, Cora, Carrefour, Auchan, Megaimage, Metro ), are distribuție proprie, cu depozite și oameni de vânzări în județele din Moldova (Iași, Botoșani, Suceava, Neamț, Bacău,Vaslui ) în restul teritoriului lucrând cu diverși distribuitori locali.

De asemenea, produsele sunt apreciate și pe piața externă în țări ca Germania (există o colaborare neîntreruptă din 1952 ), S.U.A, Italia, Spania și mai nou Irak. Combinând tradiția cu principiile moderne ale viticulturii, Casa de vinuri “Bucium 1949” Iași încearcă să-și găsească drumul spre constelația fericită a succesului!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Într-un fel chiar şi Eurovisionul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Cântăreţul cântăreţilor

Briscan ZARA

Cântăreţul cântăreţilor

Era o situaţie aproape incredibilă. E ca şi cum ai accepta la un concert de operă pe cineva care nu are voce decât de cântat sub duş, doar că să primească şi acela un salariu, din milă, din compasiune sau vreun interes. De fapt nu cred că exagerez dacă zic că în asta constau de fapt eşecurile pe bandă rulantă din toate domeniile de activitate din această ţară: lipsa de profesionalism a oamenilor.

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Cristina DANILOV

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Avem o provocare imensă, tocmai conștientizăm că sinuciderea există, că este o situație care necesită intervenție urgentă, că depășește situația în care cineva vrea doar să atragă atenția. Am auzit pe cineva spunând „Hai să vorbim despre sinucidere ca să nu mai vorbim despre sinucideri”, așa că va trebui, că ne place sau nu, să vorbim despre asta.

Preşedintele îngrijorării noastre

Mihai DORIN

Preşedintele îngrijorării noastre

Trăim vremuri grele, războiul e la fruntarii, starea de sărăcie şi depresie a populaţiei se adânceşte, iar ca un blestem cu repetiţie, clasa politică a coborât la cel mai de jos nivel de competenţă din toată istoria noastră post-decembristă. 

pulspulspuls

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Stimaţi ieşeni, vă oferim pe astăzi un pasaj, unul mic dar tare interesant, din rechizitoriul care a dus la condamnarea la 10 ani a fostului premare de Bucureşti Sorin Oprescu. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X