Casa de vinuri “BUCIUM 1949” Iași, o emblemă a viticulturii din România
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 05.03.2021

Advertorial (P)

Casa de vinuri “BUCIUM 1949” Iași, o emblemă a viticulturii din România

GALERIE
Bucium-VID-CartonWink-12-2018-1376x720
  • Bucium-VID-CartonWink-12-2018-1376x720
- +

Casa de vinuri "Bucium 1949" Iași este una dintre cele mai cunoscute societăți vitivinicole din România, zona Moldovei. Este o societate modernă, care folosește cele mai noi tehnologii pentru obținerea de vinuri de calitate superioară, martore fiind medaliile și distincțiile obținute la concursurile de vinuri naționale și internaționale.

La Casa de vinuri “BUCIUM 1949” Iași  se produc toate cele trei băuturi alcoolice naturale: vinuri liniștite, vinuri spumante și rachiuri naturale din fructe și sub produse vinicole apreciate atât pe piața internă, cât și pe piața externă. Cu un istoric atestat documentar încă din 1469 - când Ștefan cel Mare dona Mitropoliei din Suceava o suprafață de vie din dealul Socola - Podgoria Bucium Iași este una dintre cele mai importante din zona Moldovei.

Oficial, bazele podgoriei s-au pus în anul 1949, iar în anii 1970 - 1980 societatea avea în exploatare 1050 ha de viță de vie și 400 ha de pomi fructiferi, fiind una dintre cele mai mari din Moldovei.

Astăzi, Agroindustriala Bucium SA are în proprietate și exploatare cca.150ha viță de vie pe rod și vinifică strugurii de pe încă cca. 90 de ha viță ale diverșilor parteneri. Soiurile din plantații sunt majoritatea soiuri autohtone ( Busuioacă de Bohotin, Fetească Albă, Fetească Regală, Fetească Neagră), dar și soiuri ca Aligote, Muscat Ottonel, Merlot, Cabernet Sauvignon.

Anul 2018 a însemnat în primul rând continuarea investițiilor în plantațiile de vie, dar și păstrarea trendului de creștere din utimii ani!” a declarat Marius Zănoagă, directorul comercial al companiei, un tânăr inteligent și carismatic care alături de directorul de vânzări Sorin Burda, reprezintă aripa entuziastă  din echipa managerială, completată de experiența doamnei Felicia Ciaușu, directorul economic și de priceperea lui Ilie Ciomaga, oenologul de la Casa de vinuri “Bucium 1949” Iași.

Casa de vinuri “BUCIUM 1949” Iași este prezentă pe piața internă în aproape toate lanțurile IKA din România ( Selgros, Cora, Carrefour, Auchan, Megaimage, Metro ), are distribuție proprie, cu depozite și oameni de vânzări în județele din Moldova (Iași, Botoșani, Suceava, Neamț, Bacău,Vaslui ) în restul teritoriului lucrând cu diverși distribuitori locali.

De asemenea, produsele sunt apreciate și pe piața externă în țări ca Germania (există o colaborare neîntreruptă din 1952 ), S.U.A, Italia, Spania și mai nou Irak. Combinând tradiția cu principiile moderne ale viticulturii, Casa de vinuri “Bucium 1949” Iași încearcă să-și găsească drumul spre constelația fericită a succesului!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.