Casa de vinuri “BUCIUM 1949” Iași, o emblemă a viticulturii din România
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 13.06.2021

Advertorial (P)

Casa de vinuri “BUCIUM 1949” Iași, o emblemă a viticulturii din România

GALERIE
Bucium-VID-CartonWink-12-2018-1376x720
  • Bucium-VID-CartonWink-12-2018-1376x720
- +

Casa de vinuri "Bucium 1949" Iași este una dintre cele mai cunoscute societăți vitivinicole din România, zona Moldovei. Este o societate modernă, care folosește cele mai noi tehnologii pentru obținerea de vinuri de calitate superioară, martore fiind medaliile și distincțiile obținute la concursurile de vinuri naționale și internaționale.

La Casa de vinuri “BUCIUM 1949” Iași  se produc toate cele trei băuturi alcoolice naturale: vinuri liniștite, vinuri spumante și rachiuri naturale din fructe și sub produse vinicole apreciate atât pe piața internă, cât și pe piața externă. Cu un istoric atestat documentar încă din 1469 - când Ștefan cel Mare dona Mitropoliei din Suceava o suprafață de vie din dealul Socola - Podgoria Bucium Iași este una dintre cele mai importante din zona Moldovei.

Oficial, bazele podgoriei s-au pus în anul 1949, iar în anii 1970 - 1980 societatea avea în exploatare 1050 ha de viță de vie și 400 ha de pomi fructiferi, fiind una dintre cele mai mari din Moldovei.

Astăzi, Agroindustriala Bucium SA are în proprietate și exploatare cca.150ha viță de vie pe rod și vinifică strugurii de pe încă cca. 90 de ha viță ale diverșilor parteneri. Soiurile din plantații sunt majoritatea soiuri autohtone ( Busuioacă de Bohotin, Fetească Albă, Fetească Regală, Fetească Neagră), dar și soiuri ca Aligote, Muscat Ottonel, Merlot, Cabernet Sauvignon.

Anul 2018 a însemnat în primul rând continuarea investițiilor în plantațiile de vie, dar și păstrarea trendului de creștere din utimii ani!” a declarat Marius Zănoagă, directorul comercial al companiei, un tânăr inteligent și carismatic care alături de directorul de vânzări Sorin Burda, reprezintă aripa entuziastă  din echipa managerială, completată de experiența doamnei Felicia Ciaușu, directorul economic și de priceperea lui Ilie Ciomaga, oenologul de la Casa de vinuri “Bucium 1949” Iași.

Casa de vinuri “BUCIUM 1949” Iași este prezentă pe piața internă în aproape toate lanțurile IKA din România ( Selgros, Cora, Carrefour, Auchan, Megaimage, Metro ), are distribuție proprie, cu depozite și oameni de vânzări în județele din Moldova (Iași, Botoșani, Suceava, Neamț, Bacău,Vaslui ) în restul teritoriului lucrând cu diverși distribuitori locali.

De asemenea, produsele sunt apreciate și pe piața externă în țări ca Germania (există o colaborare neîntreruptă din 1952 ), S.U.A, Italia, Spania și mai nou Irak. Combinând tradiția cu principiile moderne ale viticulturii, Casa de vinuri “Bucium 1949” Iași încearcă să-și găsească drumul spre constelația fericită a succesului!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Lăsaţi selecţionerii în pace

Nicolae GRECU

Lăsaţi selecţionerii în pace

Din 2008 încoace, la naţională a fost o permanentă foşgăială browniană, o revoluţie permanentă troţkistă, din care n-a ieşit nimic bun.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

Autorul reia seria de foiletoane dedicate amintirilor din copilărie. De data aceasta, mecanismul nostalgic este focalizat spre iniţierea în arta umilă a pescuitului cu undiţa.

Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

pr. Constantin STURZU

Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

O ştiam cu mult înainte de a o întâlni. În 1997, tânărul ieromonah Nichifor Horia, actualmente PS Nichifor Botoşăneanul, îmi încredinţa, spre lectură şi zidire, un manuscris. Era povestea unei convertiri, cu însemnări de jurnal, cu multe reflecţii şi zbateri existenţiale. În fapt, o adevărată spovedanie. Semna cu pseudonim nu pentru că nu avea puterea asumării unei mărturisiri publice, ci pentru că nu dorea să atragă atenţia asupra ei. În pofida discreţiei, avea să devină din ce în ce mai cunoscută.

Online în pandemie

Ciprian IFTIMOAEI

Online în pandemie

Statistici privind accesul populaţiei la tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

pulspulspuls

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Ehehee, dragilor, oare cum să facem noi şi să dregem pe azi, uichend fiind, să nu vă plictisim sau încrunţim frunţile tot cu nărozii din politichii, ci doar cu mondenităţi locale şi vesele, dar nici să ne depărtăm prea tare de subjectul zilei, ăla pentru care mulţi nădragi tremură de vreo două zile pe la palatul cel roznovan, dar şi mai jos, spre sediul din Podu Roş (hop: iaca şi rima!)? 

Caricatura zilei

Răposat reclamant

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.