Advertorial (P)

Casa de vinuri “BUCIUM 1949” Iași, o emblemă a viticulturii din România

joi, 27 decembrie 2018, 13:30
2 MIN
 Casa de vinuri “BUCIUM 1949” Iași, o emblemă a viticulturii din România

Casa de vinuri "Bucium 1949" Iași este una dintre cele mai cunoscute societăți vitivinicole din România, zona Moldovei. Este o societate modernă, care folosește cele mai noi tehnologii pentru obținerea de vinuri de calitate superioară, martore fiind medaliile și distincțiile obținute la concursurile de vinuri naționale și internaționale.

La Casa de vinuri “BUCIUM 1949” Iași  se produc toate cele trei băuturi alcoolice naturale: vinuri liniștite, vinuri spumante și rachiuri naturale din fructe și sub produse vinicole apreciate atât pe piața internă, cât și pe piața externă. Cu un istoric atestat documentar încă din 1469 – când Ștefan cel Mare dona Mitropoliei din Suceava o suprafață de vie din dealul Socola – Podgoria Bucium Iași este una dintre cele mai importante din zona Moldovei.

Oficial, bazele podgoriei s-au pus în anul 1949, iar în anii 1970 – 1980 societatea avea în exploatare 1050 ha de viță de vie și 400 ha de pomi fructiferi, fiind una dintre cele mai mari din Moldovei.

Astăzi, Agroindustriala Bucium SA are în proprietate și exploatare cca.150ha viță de vie pe rod și vinifică strugurii de pe încă cca. 90 de ha viță ale diverșilor parteneri. Soiurile din plantații sunt majoritatea soiuri autohtone ( Busuioacă de Bohotin, Fetească Albă, Fetească Regală, Fetească Neagră), dar și soiuri ca Aligote, Muscat Ottonel, Merlot, Cabernet Sauvignon.

Anul 2018 a însemnat în primul rând continuarea investițiilor în plantațiile de vie, dar și păstrarea trendului de creștere din utimii ani!” a declarat Marius Zănoagă, directorul comercial al companiei, un tânăr inteligent și carismatic care alături de directorul de vânzări Sorin Burda, reprezintă aripa entuziastă  din echipa managerială, completată de experiența doamnei Felicia Ciaușu, directorul economic și de priceperea lui Ilie Ciomaga, oenologul de la Casa de vinuri “Bucium 1949” Iași.

Casa de vinuri “BUCIUM 1949” Iași este prezentă pe piața internă în aproape toate lanțurile IKA din România ( Selgros, Cora, Carrefour, Auchan, Megaimage, Metro ), are distribuție proprie, cu depozite și oameni de vânzări în județele din Moldova (Iași, Botoșani, Suceava, Neamț, Bacău,Vaslui ) în restul teritoriului lucrând cu diverși distribuitori locali.

De asemenea, produsele sunt apreciate și pe piața externă în țări ca Germania (există o colaborare neîntreruptă din 1952 ), S.U.A, Italia, Spania și mai nou Irak. Combinând tradiția cu principiile moderne ale viticulturii, Casa de vinuri “Bucium 1949” Iași încearcă să-și găsească drumul spre constelația fericită a succesului!

Comentarii