CASA FERMIERILOR este la AGRALIM
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 08.12.2021

Eveniment

CASA FERMIERILOR este la AGRALIM

GALERIE
Casa Fermierilorcom2_1com2_2com2_3com2_4
 • Casa Fermierilor
 • com2_1
 • com2_2
 • com2_3
 • com2_4
- +

Pe 19 septembrie, dăm startul celei de-a XI a ediţii a Târgului pentru Fermieri AGRALIM. Evenimentul se va desfăşura în perioada 19 - 22 septembrie, la Centrul Expoziţional Transagropolis, Leţcani, Iaşi.

Târgul AGRALIM este de 11 ani principala punte de conexiune şi schimb de experienţă între specialişti agricoli, fermieri şi proprietari de ferme, oameni de afaceri şi reprezentanţi ai autorităţilor publice din Regiunea de Nord - Est, Republica Moldova şi Ucraina, locul tradiţional de întâlnire al liderilor agricoli. Targul AGRALIM se bucura de prezenţa anuală a peste 8000 de vizitatori (peste 80% public profesionist), din Regiunea de Nord - Est, Republica Moldova si Ucraina.

La fiecare ediţie, la AGRALIM se dezbat teme de maximă importanţă pentru sectorul agricol din Regiunea de Nord - Est, se idenfică soluţii la problemele vitale semnalate de marii fermieri şi asociaţiile de profil, prezenţi la eveniment, se crează oportunităţi de creştere şi dezvoltare pentru fermele mici şi medii din această zonă.

În acest an, în cadrul Târgului pentru Fermieri AGRALIM, vineri şi sâmbătă, va fi organizată CASA FERMIERILOR - spatiu special amenajat, dedicat sesiunilor de informare, workshop-urilor, burselor agricole, intalnirilor de lucru si conferintelor specializate pe domenii si teme de interes pentru fermierii din Regiunea de Nord Est. Scopul evenimentelor organizate in CASA FERMIERILOR este de a facilita întâlnirea şi dialogul între fermieri, specialişti şi consultanţi agricoli, stimuland dezvoltarea practicilor agricole şi incurajand investițiile în domeniul agricol.

PROGRAMUL EVENIMENTELOR organizate în CASA FERMIERILOR:

VINERI, 20 SEPTEMBRIE

10.30 – 11.30 Conferinţa „Agricultura ecologică – viitorul care trebuie semănat astăzi”

Invitaţi speciali: PAUL EDUARD KMEN, Director General Adjunct APIA, IOAN SEBASTIAN BRUMA, CS II, Institutul de Cercetări Economice și Sociale Gh. Zane, Academia Română, Filiala Iași

11.30 – 12.30 Conferinţa „Actualităţi şi perspective în creşterea taurinelor”

Invitaţi speciali: echipa de cercetare a STAŢIUNII DE CERCETARE – DEZVOLTARE pentru CREŞTEREA BOVINELOR DANCU – IAŞI, Director Prof. Univ . Dr. Ing. Creangă Șteofil, Inginer Şef Vasile Vintilă.

12.00 – 16.00 EVENIMENT BROKERAJ@AGRALIM 2019 „Întalnire Transnaţională Ucraina-România”

Organizator: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est

Invitati: reprezentanți ai delegatiei din Ucraina, fermieri, specialişti şi oameni de afaceri din sectorul agricol din Regiunea de Nord-Est

13.30 – 14.30 Seminar „Inovarea și adaptarea la schimbările climatice – rețeta unei livezi performante”

Invitaţi speciali: IOAN POPESCU, director Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare în Pomicultură Focșani, SORINA SÎRBU, director științific Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare în Pomicultură Iași, MIHAI ISTRATE, profesor Facultatea de Horticultură, USAMV Iași, IOANA GROZA, consultant Business Development Group / punctul de contact local Casa Olandeză a Pomicultorului

 

 SÂMBĂTĂ, 21 SEPTEMBRIE

10.00 – 13.00 Conferinţa “Responsabilitatea socială prin proiecte tip LEADER”

Invitaţi speciali: Alexandru POTOR, Ministru Secretar de Stat în cadrul Ministerului Fondurilor Europene, Lucian TRUFIN, senator, Secretar Comisia pentru agricultură, industrie alimentară si dezvoltare rurală, Maria HUDEMA, vicepresedinte regiunea NE FNGAL Romania, Mihaela MUNTEANU, director comunicare si advocacy FONSS, Irina NENERICA, coordonator department social FNGAL, Luminita AONOFRIESEI, consilier MADR – DGDR – AM PNDR – CDRJ Iasi

10.30 – 12.00 Conferinţa „APIA în dialog cu fermierii din Regiunea de Nord – Est”

Invitat special: PAUL EDUARD KMEN, Director General Adjunct APIA

12:00-13:00 Conferinţa “Poziţia APPR privind viitoarea Politică Agricolă Comună. Rolul asociaţiilor de fermieri în definirea politicilor agricole europene”

Invitaţi speciali: CRISTINA CIONGA – European Affairs Manager APPR, EMIL-TEOFIL BĂLTEANU – Preşedinte ACCPT judeţul Iaşi, LIVIU BALANICI – Fermier, Administrator grupul de firme PANIFCOM SRL IAŞI.

13.00 – 14.00 Seminar „Agribusinessjob jr – Absolvenţii de astăzi, specialiştii de mâine”

Invitaţi speciali: Andrei OPREA, Founder Agribusinessjob, specialist în recrutare, Marius OGREZEANU, Founder Agribusinessjob, specialist în recrutare

13.00 – 14.00 Conferinţa “Viticultura în contextul schimbărilor climatice”

Invitat special: Conf. Dr. Liviu IRIMIA, Facultatea de Horticultură, USAMV Iaşi

14.00 – 15.00 Conferinţa „CUM SĂ DEVII FERMIER ÎN ECOLOGIC”

Invitat special: Marius CASIS, Vicepreşedinte ASociaţia Română pentru Agricultură Durabilă (A.R.A.D.)

 

Accesul la evenimentele organizate în CASA FERMIERILOR este gratuit, în limita locurilor disponibile, prin completarea formularului online disponibil la linkul: http://bit.ly/2KJd3mG. Prin completarea formularului online, se va genera şi invitaţia de vizitare AGRALIM 2019 care asigură accesul gratuit în arealul expoziţional.

Programul de vizitare este joi, 19 septembrie: 12,00 - 17,00, vineri 20 septembrie şi sâmbătă 21 septembrie: 09,00 - 17,00 şi duminică 22 septembrie: 9,00 - 14,00. Accesul în eveniment se realizează pe baza invitaţiei online (www.agri-events.ro), invitaţiei printate primite de la parteneri sau pe baza biletului de interare achiziționat de la casa de bilete, în valoare de 8 lei /persoană sau 15 lei / family (2 adulți și minim un copil).

Informații suplimentare despre evenimentele AGRALIM 2019 se pot obține la telefon 0755 227 587 sau pe email agri.events@abplus.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Întâlnire online între democraţii

Lucian DÎRDALA

Întâlnire online între democraţii

Deocamdată, administraţia Biden nu doreşte decât să reafirme leadership-ul american în spaţiul pe care mass media încă îl numeşte „lumea liberă”. Este greu de crezut că, în acest moment, Statele Unite au capacitatea ori dispoziţia să exercite presiuni semnificative asupra participanţilor mai puţin merituoşi, şi cu atât mai puţin asupra statelor neinvitate la summit, cum ar fi Turcia.

Filmuletul zilei

opinii

Identităţi în oglindă (II)

Florin CÎNTIC

Identităţi în oglindă (II)

Nimic mai firesc cu ocazia Zilei Naţionale decât o discuţie despre ce înseamnă „să fii român”. Evreu român.

Istoria (sau isteria) unui boxer

Radu PĂRPĂUȚĂ

Istoria (sau isteria) unui boxer

Era pe vremea lui Ceaşcă un boxer sas pe care-l chema Stumpf, ne spunea Ghiţă Mutu din plutonul nostru Ghiţă intrase la facultatea de textile de la Cisnădie, de unde ştia povestea cu Stumpf, care era de fel de pe acolo. 

Ministere „croite” şi răscroite

Nicolae CREŢU

Ministere „croite” şi răscroite

Mai mult decât oriunde altundeva, cel puţin pe aici, prin Europa, la noice declară „liderii” politichiei trebuie dat „la întors”, pe reversul de biată, mai dosnică, retorică a asigurărilor „liniştitoare” puse în circulaţie publică, mediatică. 

pulspulspuls

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Pentru că tot am deschis ieri pârtia din acest sezon de iarnă cu ce se mai vorbeşte în lumea halatelor albe ca zăpada din târg, povestindu-vă cum s-a bătut palma ca mister Bazil Usturoi să rămână şef acolo unde est, şi pentru că vine vorba aşa de rar despre treburile astea extra-Covid din domeniu, am zis că numai bine să vă mai spunem una scurtă dar vioaie pe azi, că tot e miercuri, zi de post fără nicio dezlegare, nici la peşte, nici la vin sau undelemn. 

Caricatura zilei

Lapoviță

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.