Casă împărţită la divorţ cu ajutorul unei expertize tehnice
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Casă împărţită la divorţ cu ajutorul unei expertize tehnice

GALERIE
partaj
  • partaj
- +

Doi soţi divorţaţi din 2015 au reuşit abia acum să-şi împartă o casă şi un teren. Judecătoria Hârlău a avut nevoie de aproape trei ani pentru a ajunge la o variantă de partaj. Aceasta nu a fost însă considerată acceptabilă de către niciunul dintre cei doi, care au atacat-o în faţa Tribunalului. Acesta s-a pronunţat ieri, sentinţa fiind definitivă.

M.M. şi F.M. aveau de împărţit o casă cu un teren de 1.175 mp în satul Zagavia din comuna Scobinţi, aflat în imediata apropiere a Hârlăului şi un teren de 2.465 mp în satul Pârcovaci. Femeia a propus ca terenul să-i revină, iar casa din Zagavia fostului soţ, cu plata unei diferenţe în favoarea ei.

M.M. a precizat că fundaţia casei trebuise refăcută, că grinzile au fost achiziţionate după nuntă, din banii de dar, iar faianţa, obiectele sanitare, boilerul sau instalaţia electrică au fost făcute în timpul căsătoriei. Conform acesteia, doar gardul, fosa septică şi trotuarele au fost realizate de fostul soţ, după divorţ.

În replică, F.M. a afirmat că fundaţia casei era deja făcută în momentul căsătoriei, deci nu ar fi un bun comun. Tot dinaintea căsătoriei ar fi datat şi căpriorii folosiţi la construcţie, iar faianţa, boilerul, aparatura electrică, trotuarele şi celelalte au fost făcute după divorţ.

În faţa judecătorilor au fost depuse chitanţe, bonuri, contracte de vânzare-cumpărare, acte de transfer bancar, făcându-se şi o expertiză tehnică judiciară. Din aceasta a rezultat că fundaţia nu putea fi înglobată în noua construcţie, deci a fost demolată şi reconstruită în timpul căsniciei. Declaraţiile martorilor au dus la concluzia că şi căpriorii fuseseră achiziţionaţi după căsătorie.

După evaluarea casei din Zagavia şi a terenului din Pârcovaci, magistraţii Judecătoriei Hârlău au dispus plata de către fostul soţ a unei sulte de 142.350 lei în favoarea lui M.M. Apelul judecat de Tribunal nu a schimbat mare lucru, sulta fiind uşor redusă, până la 137.372,5 lei.

VEDEȚI ȘI:

Curtea de Apel deblochează retrocedarea unui teren din Tătăraşi către urmaşii unui mare industriaş evreu - AICI

Vă vine a crede că există chirie de 1 leu/mp/an în Centrul Iaşului? Iată cum e posibil! - AICI

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (I)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (I)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Măşti şi autografe

Nichita DANILOV

Măşti şi autografe

Şi asta fiindcă sinuciderea trebuie să te aducă mai aproape de credinţa în sine şi de Dumnezeu. „V-a trecut vreodată prin cap că sinuciderea ar putea dezonora moartea?“, se întreabă el.

Note şi notaţii de (pe) la ţară

Michael ASTNER

Note şi notaţii de (pe) la ţară

Pe front

Grădinile Aramidei şi sărutul de la Alecsandri

Dana ȚABREA

Grădinile Aramidei şi sărutul de la Alecsandri

Deunăzi, doi tineri se sărutau în faţa Teatrului. Cu gesturi tandre care se profilau în aer, suspendate câteva fracţiuni de secundă în spaţiul dintre ei, lasciv, aproape ostentativ şi puţin histrionic. Teatrul lui Ovidiu Lazăr nu este deloc astfel. Cultul regizor ieşean e creator de eseuri scenice, metaforice şi cu toate acestea încărcate de raţionalitate. Poetic, dar totuşi abstract. Interesat de actualitate, dar cu toate acestea mai interesat de interioritatea imponderabilă a personajelor sale schiţă din monologurile regăsite în cânticelele comice ale lui Alecsandri.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Drona auto

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.