anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Casă împărţită la divorţ cu ajutorul unei expertize tehnice

GALERIE
partaj
 • partaj
- +

Doi soţi divorţaţi din 2015 au reuşit abia acum să-şi împartă o casă şi un teren. Judecătoria Hârlău a avut nevoie de aproape trei ani pentru a ajunge la o variantă de partaj. Aceasta nu a fost însă considerată acceptabilă de către niciunul dintre cei doi, care au atacat-o în faţa Tribunalului. Acesta s-a pronunţat ieri, sentinţa fiind definitivă.

M.M. şi F.M. aveau de împărţit o casă cu un teren de 1.175 mp în satul Zagavia din comuna Scobinţi, aflat în imediata apropiere a Hârlăului şi un teren de 2.465 mp în satul Pârcovaci. Femeia a propus ca terenul să-i revină, iar casa din Zagavia fostului soţ, cu plata unei diferenţe în favoarea ei.

M.M. a precizat că fundaţia casei trebuise refăcută, că grinzile au fost achiziţionate după nuntă, din banii de dar, iar faianţa, obiectele sanitare, boilerul sau instalaţia electrică au fost făcute în timpul căsătoriei. Conform acesteia, doar gardul, fosa septică şi trotuarele au fost realizate de fostul soţ, după divorţ.

În replică, F.M. a afirmat că fundaţia casei era deja făcută în momentul căsătoriei, deci nu ar fi un bun comun. Tot dinaintea căsătoriei ar fi datat şi căpriorii folosiţi la construcţie, iar faianţa, boilerul, aparatura electrică, trotuarele şi celelalte au fost făcute după divorţ.

În faţa judecătorilor au fost depuse chitanţe, bonuri, contracte de vânzare-cumpărare, acte de transfer bancar, făcându-se şi o expertiză tehnică judiciară. Din aceasta a rezultat că fundaţia nu putea fi înglobată în noua construcţie, deci a fost demolată şi reconstruită în timpul căsniciei. Declaraţiile martorilor au dus la concluzia că şi căpriorii fuseseră achiziţionaţi după căsătorie.

După evaluarea casei din Zagavia şi a terenului din Pârcovaci, magistraţii Judecătoriei Hârlău au dispus plata de către fostul soţ a unei sulte de 142.350 lei în favoarea lui M.M. Apelul judecat de Tribunal nu a schimbat mare lucru, sulta fiind uşor redusă, până la 137.372,5 lei.

VEDEȚI ȘI:

Curtea de Apel deblochează retrocedarea unui teren din Tătăraşi către urmaşii unui mare industriaş evreu - AICI

Vă vine a crede că există chirie de 1 leu/mp/an în Centrul Iaşului? Iată cum e posibil! - AICI

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ultimele decizii și declarații ale Moscovei anunță o escaladare majoră a conflictului din Ucraina (II)

Alexandru LĂZESCU

Ultimele decizii și declarații ale Moscovei anunță o escaladare majoră a conflictului din Ucraina (II)

Mobilizarea generală decisă la Kremlin și mai ales așa-zisele „referendumuri”, un preambul la anexarea unei mari părți din Ucraina, la pachet cu amenințarea cu lovituri nucleare, cu efecte potențial incontrolabile, sunt privite cu îngrijorare nu doar în Occident, ci și la Beijing.

opinii

Experimentul Închisorii de la Stanford

Briscan ZARA

Experimentul Închisorii de la Stanford

Transformarea noastră odată cu evenimentele este inevitabilă. Vorbim despre destin? Nici vorbă, aşa îşi explică doar unii naivi neputinţa în faţa Marelui Val, atâta tot. E doar natura din care facem parte, nimic mai mult, trebuie să ne intre bine în cap asta.

Fascinanta şi invincibila prostie

Cristina DANILOV

Fascinanta şi invincibila prostie

Mulţi cred că naivitatea este un sinonim pentru prostie. Există o părere că prostia înseamnă a nu şti şi a nu înţelege ceva. De asemenea, atunci când vorbim despre prostie, vorbim despre un grad scăzut de inteligenţă, lipsă de inteligenţă, ilogicitatea acţiunilor unei persoane sau a cuvintelor sale. Dar credem că prostia este, în primul rând, lipsa de dorinţă a unei persoane de a gândi. Deci, un fel de lenea minţii.

Moş Ghiţă şi economia de piaţă

Mihai DORIN

Moş Ghiţă şi economia de piaţă

De când se ştiu, moş Ghiţă şi mătuşa Ileana au muncit în gospodărie, la pământ şi îngrijirea animalelor. Deşi amândoi au sărit binişor de 80 de ani, ei continuă să facă acelaşi lucru. 

pulspulspuls

Boala lui Calache face ravagii în partidoiul local. Iată ultimul exemplu

Boala lui Calache face ravagii în partidoiul local. Iată ultimul exemplu

Să tot fie vreo câteva luni, stimaţi telespectatori, de când unii observatori mai atenţi ai politichiei locale au început a semnala comportamentul ciudat al unui veteran al partidoiului, lăsat la vatră între timp, fost purtător de cuvânt al primarilor din comune, gură mare şi spartă la vremea sa, cu relaţii la Bucale şi alte celea. 

Caricatura zilei

Trafic

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.