anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Casa Universitarilor, aproape gata. „Este o lucrare prea frumoasă ca să o grăbeşti”

GALERIE
cui
 • cui
- +

Sunt şanse mari ca proiectul de renovare a Casei Universitarilor din Iaşi să fie finalizat până la finalul anului 2021. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a suplimentat, printr-o procedură publicate în portalul achiziţiilor publice, finanţarea în cadrul proiectului, justificată de creşterea preţurilor materialelor de construcţii. Suma a crescut de la circa 8,8 milioane de lei la 9,1 milioane de lei, iar rectorul UAIC, prof.dr. Tudorel Toader, a explicat că creşterea a fost argumentată şi justificată.

Chiar dacă clădirea va fi finalizată până în ianuarie 2022, mai rămân amenajările spaţiului din jurul CUI, grădina exterioară, terasamente, gardul spre stradă etc.

„Constructorul spune că anul acesta termină lucrarea, mai rămâne ambientarea exterioară în primăvară, tot ce este jur-împrejurul clădirii. Se lucrează frumos şi, vă spun sincer, prefer o amânare dacă este în favoarea calităţii, chiar dacă în momentul de faţă nu se întrevede aşa ceva. Se lucrează inclusiv în weekenduri, mâine mă văd iarăşi cu constructorul să discutăm. Este o lucrare prea frumoasă ca să o grăbeşti”, a spus prof.dr. Tudorel Toader.

Vezi aici cum ar urma să arate Casa Universitarilor Iaşi:

Anunţul cu privire la începerea lucrărilor a fost făcut de către rector încă din 2016, dar primele fonduri şi şantierul propriu-zis a început anii trecuţi. Fondurile provin de la buget de stat, prin Consiliul Naţional de Investiţii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.