anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Case de vânzare în România la prețul unei chirii

GALERIE
case, chirie, bacau, sinistrati
 • case, chirie, bacau, sinistrati
- +

Primăria unei localități din județul Bacău, Gura Văii, scoate la vânzare peste 100 de case iar una costă – 250 de euro,  cel mai mare preț fiind de 1250 de euro.

Casele au fost ridicate de Guvernul României, în perioada 2005 – 2006. Acestea erau destinate sinistraților care și-au pierdut locuințele în valul de inundații din acei ani.

Autoritățile au ridicat 200 de case în localitatea situată în apropierea orașului Onești. Aici urmau să se mute mai multe familii de romi, ale căror locuințe au fost distruse de ape. Dar acestea nu au fost locuite pentru mult timp. Ei le-au abandonat, la scurtă vreme după ce au primit repartițiile gratuite de la stat. În prezent, imobilele aflate într-un peisaj pitoresc, se deteriorează.

Primăria comunei Gura Văii care nu are suficiente fonduri pentru a le întreține. Drept urmare, pentru a nu le pierde, primarul comunei, Silviu Tinei, a decis să scoată casele la vânzare.O primă procedură a avut loc în anul 2018. La momentul respectiv prețurile au fost stabilite la sume care porneau de la 5.200 de euro și ajungeau până la 7.000 de euro. Din cele 200 de case, s-au vândut mai puțin de jumătate, 71 de case.

„Mulți au cumpărat în primul rând pentru panoramă, zona e foarte frumoasă e la poalele pădurii. Sunt pasionați de drumeții, pasionați de off-road, de pictură.”-Silviu Tinei, primarul comunei Gura Văii.

Acum primarul intenționează să repete procedura pentru cele 129 de case care i-au mai rămas în patrimoniu. Prețurile de vânzare au fost reduse și pornesc de la 247 de euro, ajungând la 1.250 de euro.

Conform reglementărilor, pentru a nu exista alte discuții, va fi organizată o licitație, la care se poate înscrie oricine. Primarul a mai spus că vânzarea se va face la fața locului, după vizualizarea clădirilor, iar funcționarii Primăriei le vor oferi potențialilor cumpărători toate informațiile necesare.

Sursa: alephnews

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.