anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Casele pe structură metalică, o variantă sigură pentru cei care vor să construiască

GALERIE
metal2metal3
 • metal2
 • metal3
- +

De sute de ani, oţelul ajută la modelarea lumii în care trăim. Poduri,căi ferate,automobile, hale şi mai nou, casele noastre, toate conţin oţel. În ultima perioadă, oţelul care este galvanizat pentru a rezista coroziunii sute de ani şi ambutisat la rece pentru a obţine profile specifice cu rezistenţă mare cu un consum de material redus, devine un material din ce în ce mai des utilizat la construcţiile rezidenţiale.

În ciuda dezvoltîrii tehnologiilor de fabricaţie, preţul oţelului a rîmas relativ constant, motiv pentru care acest matrerial de construcţii devine din ce în ce mai competitiv. Produse în  forme şi mărimi diferite, profilele folosite în construcţia de case, sunt din ce în ce mai cerute în domeniul construcţiilor. De la simple case până la ansambluri rezidenţiale, sistemele constructive realizate din oţel galvanizat ambutisat la rece, câştigă din ce în ce mai mult teren.

Folosit destul de recent în construcţia de case, oţelul ambutisat la rece are un istoric îndelungat în industria construcţiilor comerciale. În contextul în care preţul profilelor de oţel este din ce în ce mai accesibil, casele din oţel construite pe structuri framing, asemănătoare caselor “americane” sunt tot mai solicitate pe piaţa de profil. 

Contrucţiile cu structură formată din profile din oţel galvanizat ambutisat la rece, au  o serie de avantaje nete faţă de casele din caramidă.

Principalul avantaj, corelat cu un preţ de execuţie cu 30% mai scăzut decât cel al caselor din caramidă, este viteza de execuţie. Datorită gradului înalt de prefabricare, durata de construcţie propriuzisă a unei case din oţel galvanizat faţă de cea a unei case pe caramidă este mult mai mică.

Datorită tehnologiei de execuţie a caselor din oţel, există o înaltă precizie a realizării construcţiei, atât din punct de vedere structural cât şi arhitectural. Abaterile acceptate sunt de ordinul milimetrilor în cazul metalului şi de ordinul centimetrilor în cazul betonului. În plus, suprafaţa utilă este mai mare în cazul unei case din oţel galvanizat, raportată la cea a unei case din caramidă, existând un caştig de 15-20%.

Rezistenţa şi elasticitatea oţelului pot conferi arhitectului flexibilitate în proiectare, putând fi abordate orice variante constructive. Greutatea unei asemenea case este mult mai redusă, în comparaţie cu cea a unei construcţii din caramidă. Acest lucru determină executarea unor fundaţii care implică costuri mai mici.

Profilele din oţel sunt stabile dimensional iar în urma prefabricării structurile rezultate sunt facil de abordat în faza de finisare, spre deosebire de zidărie unde pereţii noi zidiţi sunt “încărcaţi şi reîncărcaţi” pentru a ajunge la calitatea optimă pentru a putea finisaţi.  

Durabilitatea, rezistenţa mare la acţiunile seismice şi intemperii, uzura foarte mică în timp sunt alte câteva calităţi ale caselor pe profile metalice.

Faţă de casele din caramidă, dependente de problemele meteorologice determinate de ciclurile anotimpurilor, casa pe structură metalică poate fi ridicată în orice perioadă a anului.

Datorită construcţiei în sistem uscat, cu un sistem termoizolant care permite circulaţia aerului, sistemele constructive bazate pe profile metalice galvanizate nu au probleme cu mucegaiul şi umezeala, specifice caselor din caramidă.

Profilele metalice incombustibile, protejate de gips-carton ignifug, OSB rezistent la acţiunea focului şi vata minerală care nu propagă flacara, fac din casa pe structură metalică un tip constructiv extrem de rezistent la incendii.   

O altă calitate  care primează în faşa structurilor din caramidă este aceea că profilele din oţel galvanizat sunt 100% reutilizabile, putând fi folosite pentru construirea altor obiective, iar oţelul nefolosit poate fi reciclat în totalitate.

 Detalii suplimentare despre casele pe structura metalică puteţi viziona pe site-ul:

http://www.casaoptima.ro .

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.