Casele pe structură metalică versus casele din caramidă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Casele pe structură metalică versus casele din caramidă

GALERIE
metal3metal2
  • metal3
  • metal2
- +

De sute de ani, oţelul ajută la modelarea lumii în care trăim. Poduri,căi ferate,automobile, hale şi mai nou, casele noastre, toate conţin oţel. În ultima perioadă, oţelul care este galvanizat pentru a rezista coroziunii sute de ani şi ambutisat la rece pentru a obţine profile specifice cu rezistenţă mare cu un consum de material redus, devine un material din ce în ce mai des utilizat la construcţiile rezidenţiale.

În ciuda dezvoltîrii tehnologiilor de fabricaţie, preţul oţelului a rîmas relativ constant, motiv pentru care acest matrerial de construcţii devine din ce în ce mai competitiv. Produse în  forme şi mărimi diferite, profilele folosite în construcţia de case, sunt din ce în ce mai cerute în domeniul construcţiilor. De la simple case până la ansambluri rezidenţiale, sistemele constructive realizate din oţel galvanizat ambutisat la rece, câştigă din ce în ce mai mult teren.

Folosit destul de recent în construcţia de case, oţelul ambutisat la rece are un istoric îndelungat în industria construcţiilor comerciale. În contextul în care preţul profilelor de oţel este din ce în ce mai accesibil, casele din oţel construite pe structuri framing, asemănătoare caselor “americane” sunt tot mai solicitate pe piaţa de profil. 

Contrucţiile cu structură formată din profile din oţel galvanizat ambutisat la rece, au  o serie de avantaje nete faţă de casele din caramidă.

Principalul avantaj, corelat cu un preţ de execuţie cu 30% mai scăzut decât cel al caselor din caramidă, este viteza de execuţie. Datorită gradului înalt de prefabricare, durata de construcţie propriuzisă a unei case din oţel galvanizat faţă de cea a unei case pe caramidă este mult mai mică.

Datorită tehnologiei de execuţie a caselor din oţel, există o înaltă precizie a realizării construcţiei, atât din punct de vedere structural cât şi arhitectural. Abaterile acceptate sunt de ordinul milimetrilor în cazul metalului şi de ordinul centimetrilor în cazul betonului. În plus, suprafaţa utilă este mai mare în cazul unei case din oţel galvanizat, raportată la cea a unei case din caramidă, existând un caştig de 15-20%.

Rezistenţa şi elasticitatea oţelului pot conferi arhitectului flexibilitate în proiectare, putând fi abordate orice variante constructive. Greutatea unei asemenea case este mult mai redusă, în comparaţie cu cea a unei construcţii din caramidă. Acest lucru determină executarea unor fundaţii care implică costuri mai mici.

Profilele din oţel sunt stabile dimensional iar în urma prefabricării structurile rezultate sunt facil de abordat în faza de finisare, spre deosebire de zidărie unde pereţii noi zidiţi sunt “încărcaţi şi reîncărcaţi” pentru a ajunge la calitatea optimă pentru a putea finisaţi.  

Durabilitatea, rezistenţa mare la acţiunile seismice şi intemperii, uzura foarte mică în timp sunt alte câteva calităţi ale caselor pe profile metalice.

Faţă de casele din caramidă, dependente de problemele meteorologice determinate de ciclurile anotimpurilor, casa pe structură metalică poate fi ridicată în orice perioadă a anului.

Datorită construcţiei în sistem uscat, cu un sistem termoizolant care permite circulaţia aerului, sistemele constructive bazate pe profile metalice galvanizate nu au probleme cu mucegaiul şi umezeala, specifice caselor din caramidă.

Profilele metalice incombustibile, protejate de gips-carton ignifug, OSB rezistent la acţiunea focului şi vata minerală care nu propagă flacara, fac din casa pe structură metalică un tip constructiv extrem de rezistent la incendii.   

O altă calitate  care primează în faşa structurilor din caramidă este aceea că profilele din oţel galvanizat sunt 100% reutilizabile, putând fi folosite pentru construirea altor obiective, iar oţelul nefolosit poate fi reciclat în totalitate.

 Detalii suplimentare despre casele pe structura metalică puteţi viziona pe site-ul:

http://www.casaoptima.ro/casaoptima/casemetal.html

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.