anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 08.08.2020

Casele pe structură metalică versus casele din caramidă

GALERIE
metal3metal2
  • metal3
  • metal2
- +

De sute de ani, oţelul ajută la modelarea lumii în care trăim. Poduri,căi ferate,automobile, hale şi mai nou, casele noastre, toate conţin oţel. În ultima perioadă, oţelul care este galvanizat pentru a rezista coroziunii sute de ani şi ambutisat la rece pentru a obţine profile specifice cu rezistenţă mare cu un consum de material redus, devine un material din ce în ce mai des utilizat la construcţiile rezidenţiale.

În ciuda dezvoltîrii tehnologiilor de fabricaţie, preţul oţelului a rîmas relativ constant, motiv pentru care acest matrerial de construcţii devine din ce în ce mai competitiv. Produse în  forme şi mărimi diferite, profilele folosite în construcţia de case, sunt din ce în ce mai cerute în domeniul construcţiilor. De la simple case până la ansambluri rezidenţiale, sistemele constructive realizate din oţel galvanizat ambutisat la rece, câştigă din ce în ce mai mult teren.

Folosit destul de recent în construcţia de case, oţelul ambutisat la rece are un istoric îndelungat în industria construcţiilor comerciale. În contextul în care preţul profilelor de oţel este din ce în ce mai accesibil, casele din oţel construite pe structuri framing, asemănătoare caselor “americane” sunt tot mai solicitate pe piaţa de profil. 

Contrucţiile cu structură formată din profile din oţel galvanizat ambutisat la rece, au  o serie de avantaje nete faţă de casele din caramidă.

Principalul avantaj, corelat cu un preţ de execuţie cu 30% mai scăzut decât cel al caselor din caramidă, este viteza de execuţie. Datorită gradului înalt de prefabricare, durata de construcţie propriuzisă a unei case din oţel galvanizat faţă de cea a unei case pe caramidă este mult mai mică.

Datorită tehnologiei de execuţie a caselor din oţel, există o înaltă precizie a realizării construcţiei, atât din punct de vedere structural cât şi arhitectural. Abaterile acceptate sunt de ordinul milimetrilor în cazul metalului şi de ordinul centimetrilor în cazul betonului. În plus, suprafaţa utilă este mai mare în cazul unei case din oţel galvanizat, raportată la cea a unei case din caramidă, existând un caştig de 15-20%.

Rezistenţa şi elasticitatea oţelului pot conferi arhitectului flexibilitate în proiectare, putând fi abordate orice variante constructive. Greutatea unei asemenea case este mult mai redusă, în comparaţie cu cea a unei construcţii din caramidă. Acest lucru determină executarea unor fundaţii care implică costuri mai mici.

Profilele din oţel sunt stabile dimensional iar în urma prefabricării structurile rezultate sunt facil de abordat în faza de finisare, spre deosebire de zidărie unde pereţii noi zidiţi sunt “încărcaţi şi reîncărcaţi” pentru a ajunge la calitatea optimă pentru a putea finisaţi.  

Durabilitatea, rezistenţa mare la acţiunile seismice şi intemperii, uzura foarte mică în timp sunt alte câteva calităţi ale caselor pe profile metalice.

Faţă de casele din caramidă, dependente de problemele meteorologice determinate de ciclurile anotimpurilor, casa pe structură metalică poate fi ridicată în orice perioadă a anului.

Datorită construcţiei în sistem uscat, cu un sistem termoizolant care permite circulaţia aerului, sistemele constructive bazate pe profile metalice galvanizate nu au probleme cu mucegaiul şi umezeala, specifice caselor din caramidă.

Profilele metalice incombustibile, protejate de gips-carton ignifug, OSB rezistent la acţiunea focului şi vata minerală care nu propagă flacara, fac din casa pe structură metalică un tip constructiv extrem de rezistent la incendii.   

O altă calitate  care primează în faşa structurilor din caramidă este aceea că profilele din oţel galvanizat sunt 100% reutilizabile, putând fi folosite pentru construirea altor obiective, iar oţelul nefolosit poate fi reciclat în totalitate.

 Detalii suplimentare despre casele pe structura metalică puteţi viziona pe site-ul:

http://www.casaoptima.ro/casaoptima/casemetal.html

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dar la Primărie când se ajunge?

Ionuț BENEA

Dar la Primărie când se ajunge?

Arestarea lui Cristin Zămosteanu este doar vârful unui aisberg pe care procurorii trebuie să-l arate la adevărata sa dimensiune.

Filmuletul zilei

opinii

O călătorie ratată

Alexandru CĂLINESCU

O călătorie ratată

Frumoase sunt, în schimb, ilustraţiile, cărţi poştale aflate în colecţia autorului. Altfel, încercarea lui Radu Mârza de a ne fi ghid într-o călătorie care se anunţa promiţătoare este un eşec. Am dus-o până la capăt din obligaţie profesională: mărturisesc însă că am fost tentat să cobor la prima staţie.

Inventica

Neculai SEGHEDIN

Inventica

În anul 1983 eram în Munţii Orăştiei, la Sarmisegetuza Ulpia Traiana. Am intrat în magazinul sătesc, care era „cu de toate”, unde am găsit o carte care m-a fascinat de cum am deschis-o: „Inventica” de Pierre Verone, Editura Albatros, Colecţia Lyceum. Să cumperi cărţi atunci când urci pe munte cu rucsacul în spate, recunosc, nu atestă o inteligenţă prea grozavă, ba dimpotrivă, mai ales atunci când nu eşti chiar o forţă a naturii...

Geopolitrucuri

Nicolae CREŢU

Geopolitrucuri

Aproape că nu e zi care să treacă fără vreo ştire, comentarii şi dezbateri (o vocabulă, aceasta din urmă, mai puţin compromisă decât mulţimea de „talk-show”-uri în care nu numai că nu se dezbate nimic, dar domneşte o „armonie” adormitoare, între eternii lor „abonaţi”, mereu aceiaşi şi tare temători de polemos) gata să citeze ierarhii, rating-uri pe scala cărora România (deci noi, românii) se situează foarte jos. 

pulspulspuls

Cum i-a păcălit sforarul combinator Piramidon pe tăţi din breaslă

Cum i-a păcălit sforarul combinator Piramidon pe tăţi din breaslă

Caricatura zilei

Degustare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.