anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

vineri, 24.03.2023

Advertorial

Câştigă o lună de miere în Cinque Terre cu Unirea Hotel & SPA

GALERIE
honey6-bunhoney-var-2-bun
 • honey6-bun
 • honey-var-2-bun
- +

Unirea Hotel & SPA vine cu veşti grozave pentru viitorii însurăţei: posibilitatea de a câştiga o lună de miere în Cinque Terre, Italia. Unul dintre cuplurile norocoase care optează pentru Nuntă la Unirea în 2017 se poate alege cu o călătorie de vis pe Tărâmul celor Cinci Ţinuturi.

Destinaţia este ideală pentru a celebra iubirea. Cinque Terre este o rezervaţie naturală compusă din cinci orăşele care sunt sub patrimoniul UNESCO:  Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza şi Monterosso al Mare. Întreg ţinutul stă sub semnul magiei. E un loc ferit de agitaţia cotidiană, în care timpul parcă s-a oprit demult. Practic, sunt cinci sătuce izolate de lume şi cocoţate pe stânci, care se întind pe ţărmul Mării Mediterane. Este locul ideal unde un cuplu se poate deconecta de grijile mondene şi îşi poate începe frumosul drum împreună vrăjiţi de serenitatea locului. De multe ori, turiştii mărturisesc că nu găsesc cuvinte pentru a descrie frumuseţea locului, care este în deplină armonie cu natura.

Situat la Nord de Pisa şi la Sud de Genova, Cinque Terre îi împacă pe iubitorii de mare şi de munte deopotrivă, fiind o porţiune stâncoasă din Riviera italiană. După ce se răsfaţă la soare şi în apa mării, îndrăgostiţii se pot bucura de drumeţii lungi, cu privelişti încântătoare. Regiunea este destul de mică pentru a se ajunge dintr-un sătuc în altul pe jos. În plus, fiind o locaţie protejată, accesul cu maşina se poate face până la un anumit punct. Turiştii care nu preferă mersul pe jos pot opta pentru călătorii cu trenul, fiecare orăşel având propria gară, ori pentru o plimbare cu barca, care îţi oferă posibilitatea să admiri peisajul îndeaproape. În afară de Corniglia, care e aşezată la o altitudine mai mare, toate celelalte orăşele au plajă şi port. Traversarea întregii regiuni cu trenul se face în 16 minute.

Chiar dacă nu este la fel de promovată ca alte zone turistice, Cinque Terre este o destinaţie romantică care trebuie să se regăsească pe itinerariul oricărui cuplu. Orăşelele Manarola şi Riomaggiore sunt legate de un pasaj destinat doar pietonilor, numit Via dell’Amore. La începuturile anilor 1900, locuitorii celor două oraşe au săpat un tunel în stâncă pentru a putea comunica. Se spune că, până atunci, neavând acces la satul vecin, căsătoriile se făceau doar între localnici. După construcţia sa, pasajul a devenit locul de întâlnire al îndrăgostiţilor, aşadar a fost denumită corespunzător. În zilele noastre, cuplurile îşi peceltuiesc iubirea agăţând un lacăt în locul respectiv, simbol că iubirea lor va dura pe vecie.

Nu în cele din urmă, călătoria se desăvârşeşte cu experienţele culinare inedite. Fiind aşezată la malul mării, locuitorii Cinque Terre sunt specialişti în pregătirea preparatelor din peşte. Pe lângă bucatele tradiţionale, vă puteţi delecta cu lichior de lămâie Limoncello şi renumita îngheţată italiană.

Desemnarea câştigătorilor va fi anunţată într-o zi specială pentru toţi îndrăgostiţii: 14 februarie 2017, prin tragere la sorţi. Concursul face parte din campania Nuntă la Unirea şi este dedicat tuturor cuplurilor care hotărăsc să-şi sărbătorească dragostea la Hotel Unirea Iaşi în anul 2017. Pentru mai multe detalii referitoare la regulamentul concursului, vă invităm să ne urmăriţi pagina de Facebook: https://www.facebook.com/nunta.la.unirea/

Dacă încă nu v-aţi rezervat Nunta la Unirea, vă invităm să ne contactaţi la

e-mail: comercial@hotelunirea.ro
telefon: 0232.205.008, 0232.205.278, 0733.580.155
www.hotelunirea.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Duşmanii democraţiei

Alexandru CĂLINESCU

Duşmanii democraţiei

„China e altceva”? Nu: e un regim comunist dur, o ţară a partidului unic şi în care mişcările fiecărui cetăţean sunt strict supravegheate. O victorie a „modelului” chinez ne-ar readuce în punctul din care am sperat că ne-am desprins.

opinii

Sateliţi

Neculai SEGHEDIN

Sateliţi

Cuvântul satelit a intrat, de multă vreme, în limbajul şi în cultura de masă. Se vorbeşte de oraşe satelit, personaje satelit, partide satelit etc., oricum, entităţi care au o libertate limitată, fiind legate puternic de o autoritate supremă. În prezent există câteva mii de sateliţi, nu toţi activi şi foarte puţini vizibili.

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

The Closed Circle e romanul dezamăgirilor maturizării, urmărind, cu asiduitatea victorienilor Charles Dickens şi George Eliot (daca ar fi să fac două filiaţii culturale, tot în spaţiul anglofon), modul în care marile speranţe se transformă, ultimativ, în marile depresii. Dincolo de destinele protagoniştilor, The Closed Circle (...) studiază şi destinul comunitar.

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

George ŢURCĂNAŞU

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

Înaintea acestei serii de texte scurte pe care v-o propun astăzi, doresc să fac o precizare. Când critic Bucureştiul, nici pe departe nu îmi îndrept privirea către bucureştenii oneşti, ci doar către autorităţile centrale, ce asigură guvernanţa naţională. Dacă ar fi fost bună, nu aş fi avut decât cuvinte de laudă. Dar e rea, iar impactul negativ al politicilor regionale duc la descompunerea din ce în ce mai accelerată a teritorialităţii noastre regionale. 

pulspulspuls

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Pe astăzi, stimaţi telespectatori, dacă tot pare în sfârşit că vine primăvara, haideţi să vă spunem câteva şi despre unii seniori din târg care au multe primăveri, multe din ele prin politichie sau, oricum, pe banii noştri. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.