anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

Câştigătorii de la Gala Tânărului Actor HOP

GALERIE
gala tanarului actor
 • gala tanarului actor
- +

Actriţa Ruxandra Maniu a fost desemnată câştigătoarea Premiului "Ştefan Iordache" - Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP la ediţia din acest an a Galei Tânărului Actor HOP, care s-a desfăşurat la Costineşti, potrivit unui comunicat al Uniunii Teatrale din România (UNITER).

Ediţia a XVI-a a Galei Tânărului Actor HOP, desfăşurată la Vox Maris No. 1 Club Grand Resort din Costineşti, s-a încheiat sâmbătă seara. Juriul final a fost format din Oana Pellea (actriţă, preşedintele juriului), Radu Macrinici (dramaturg), Marius Manole (actor), Ada Milea (actriţă, cantautor) şi Ion Rizea (actor).

Premiul "Ştefan Iordache" - Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP a fost acordat actriţei Ruxandra Maniu pentru rolul din "Râs nervos" de Christopher Durang şi pentru personificarea Lianei Mărgineanu în rolul Kastrabanca din filmul "Câtă speranţă".

Premiul este acordat în memoria marelui artist Ştefan Iordache, cel care a fost membru al juriului la mai multe ediţii ale Galei HOP, dar şi un apropiat al acestui eveniment şi al susţinerii tinerilor la început de carieră. Începând de anul trecut, organizatorii Galei au decis ca Premiul "Ştefan Iordache" să devină Marele Premiu al Galei. Acesta a fost acordat, începând cu ediţia 2009, pentru cel mai bun actor la secţiunea individual.

Pe de altă parte, la ediţia din acest an a Galei HOP, premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual, a fost acordat ex aequo actriţelor: Emőke Pál pentru rolul din propria sa compoziţie - "A dragon in my mind", precum şi pentru întruchiparea actriţei Nicole Kidman, şi Aida Avieriţei pentru rolul din "De ce fierbe copilul în mămăligă", după Aglaja Veteranyi, precum şi pentru întruchiparea Lizei Minnelli.

Premiul pentru cel mai bun actor, secţiunea individual, a fost acordat ex aequo actorilor: Dumitru Georgescu pentru rolul din propria sa compoziţie - "Gabriel", precum şi pentru întruchiparea lui Elvis Presley, şi Ioan Paraschiv pentru "A fi sau a nu fi bufon", colaj de texte după Matei Vişniec, F.M Dostoievski, A.P. Cehov şi William Shakespeare, precum şi pentru întruchiparea lui Dorel Vişan în rolul Gardianul Dumnezeu din fimul "Cel mai iubit dintre pământeni".

Premiul "Cornel Todea" - Premiul pentru cea mai bună trupă de actori a fost acordat spectacolului "Pisica verde" de Elise Wilk, cu Rareş Andrici, Irina Antonie, Andrei Cătălin, Anghel Damian, Diana Roman şi Georgiana Vişan.

Premiul "Sică Alexandrescu" (decernat începând cu a V-a ediţie a evenimentului), premiul special al juriului, a fost acordat actriţei Alexandra Caras pentru "Salome", după o idee de Charles M.Lee, precum şi pentru întruchiparea actriţei Marlene Dietrich.

Premiul publicului pentru Cea mai bună actriţă a fost acordat actriţei Ruxandra Maniu pentru rolul din "Râs nervos" de Christopher Durang şi personificarea Lianei Mărgineanu în rolul Kastrabanca din filmul "Câtă speranţă".

Premiul publicului pentru Cel mai bun actor a fost primit de Ionuţ Toader pentru rolul Kalosin din "O anecdotă provincială" de Alexander Vampilov, precum şi pentru întruchiparea lui Rowan Atkinson.

Totodată, Premiul publicului pentru Cel mai bun spectacol a fost primit de "Pisica verde" de Elise Wilk, cu Rareş Andrici, Irina Antonie, Andrei Cătălin, Anghel Damian, Diana Roman şi Georgiana Vişan.

În plus, în cadrul ediţiei din acest an a Galei HOP a fost acordat şi Premiul Yorick, oferit de către revista Yorick, prin Editura Nemira. Acest premiu a fost acordat actorului Anghel Damian pentru rolul din "Bucăţi" de Lia Bugnar, precum şi pentru întruchiparea actorului Tom Hanks.

Premiul Timică, oferit de Asociaţia Master Class, a fost acordat actriţei Ilona Brezoianu pentru rolul Rhonda în "Aproape" de John Cariani, precum şi pentru întruchiparea Patriciei Kaas.

Premiul pentru prestanţă şi rostire scenică oferit de actriţa Dorina Lazăr a fost acordat actriţei Simona Arsu pentru rolul Boogie din "Pisica verde" de Elise Wilk, precum şi pentru întruchiparea actorului Sacha Baron Cohen din filmul "Borat".

Premiul Ziarului Metropolis destinat secţiunii grup a fost acordat spectacolului "Pisica verde" de Elise Wilk, cu Rareş Andrici, Irina Antonie, Andrei Cătălin, Anghel Damian, Diana Roman şi Georgiana Vişan.

Premiul Festivalului Comediei Româneşti festCO a fost acordat actorului Anghel Damian pentru rolul din "Bucăţi" de Lia Bugnar, precum şi pentru întruchiparea actorului Tom Hanks.

Premiul Teatrului Naţional Timişoara a fost acordat actorului Cristian Iorga pentru "Colateral Oedip" de Mihai Ignat, precum şi pentru personificarea lui Rowan Atkinson.

Premiile "Amza Pellea" pentru cea mai bună actriţă a fost primit de Amalia Huţan (pentru rolul Medeea Redux în "Bash. O trilogie contemporană" de Neil LaBute, precum şi pentru întruchiparea actriţei Samantha Morton), pentru cel mai bun actor - Octavian Costin (pentru rolul Steve din "Aproape" de John Cariani, precum şi pentru întruchiparea lui Tom Waits), şi pentru pedagogie teatrală - profesorul Bács Miklós de la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca.

Totodată, Premiul de Excelenţă "Amza Pellea" a fost acordat regizorului Radu Afrim.

În cadrul Galei HOP a fost acordat şi premiul "Vox Maris" pentru cel mai tânăr concurent. Distincţia a fost primită de Réka Lázsló, născută în 23 ianuarie 1992, la Miercurea Ciuc, licenţiată a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, promoţia 2013.

Gala Tânărului Actor - HOP, un program permanent al Uniunii Teatrale din România (UNITER) şi singular în peisajul festivalier autohton, ajunsă la cea de-a XVI-a ediţie, are ca scop promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din învăţământul superior artistic de stat şi particular.

Începând cu această ediţie, care s-a desfăşurat în perioada 4 - 8 septembrie, directorul artistic al Galei HOP este regizorul Radu Afrim.

Mediafax

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.