Zeci de maşini din Iaşi au fost vandalizate. Poliţişti în civil pândesc parcările. De ce sunt furate catalizatoarele?
De altfel, în ultimile zile, tot Iasul a auzit de patania unor ieseni din Alexandru care s-au (...)
citeste totvineri, 27.01.2023
Actriţa Ruxandra Maniu a fost desemnată câştigătoarea Premiului "Ştefan Iordache" - Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP la ediţia din acest an a Galei Tânărului Actor HOP, care s-a desfăşurat la Costineşti, potrivit unui comunicat al Uniunii Teatrale din România (UNITER).
Ediţia a XVI-a a Galei Tânărului Actor HOP, desfăşurată la Vox Maris No. 1 Club Grand Resort din Costineşti, s-a încheiat sâmbătă seara. Juriul final a fost format din Oana Pellea (actriţă, preşedintele juriului), Radu Macrinici (dramaturg), Marius Manole (actor), Ada Milea (actriţă, cantautor) şi Ion Rizea (actor).
Premiul "Ştefan Iordache" - Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP a fost acordat actriţei Ruxandra Maniu pentru rolul din "Râs nervos" de Christopher Durang şi pentru personificarea Lianei Mărgineanu în rolul Kastrabanca din filmul "Câtă speranţă".
Premiul este acordat în memoria marelui artist Ştefan Iordache, cel care a fost membru al juriului la mai multe ediţii ale Galei HOP, dar şi un apropiat al acestui eveniment şi al susţinerii tinerilor la început de carieră. Începând de anul trecut, organizatorii Galei au decis ca Premiul "Ştefan Iordache" să devină Marele Premiu al Galei. Acesta a fost acordat, începând cu ediţia 2009, pentru cel mai bun actor la secţiunea individual.
Pe de altă parte, la ediţia din acest an a Galei HOP, premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual, a fost acordat ex aequo actriţelor: Emőke Pál pentru rolul din propria sa compoziţie - "A dragon in my mind", precum şi pentru întruchiparea actriţei Nicole Kidman, şi Aida Avieriţei pentru rolul din "De ce fierbe copilul în mămăligă", după Aglaja Veteranyi, precum şi pentru întruchiparea Lizei Minnelli.
Premiul pentru cel mai bun actor, secţiunea individual, a fost acordat ex aequo actorilor: Dumitru Georgescu pentru rolul din propria sa compoziţie - "Gabriel", precum şi pentru întruchiparea lui Elvis Presley, şi Ioan Paraschiv pentru "A fi sau a nu fi bufon", colaj de texte după Matei Vişniec, F.M Dostoievski, A.P. Cehov şi William Shakespeare, precum şi pentru întruchiparea lui Dorel Vişan în rolul Gardianul Dumnezeu din fimul "Cel mai iubit dintre pământeni".
Premiul "Cornel Todea" - Premiul pentru cea mai bună trupă de actori a fost acordat spectacolului "Pisica verde" de Elise Wilk, cu Rareş Andrici, Irina Antonie, Andrei Cătălin, Anghel Damian, Diana Roman şi Georgiana Vişan.
Premiul "Sică Alexandrescu" (decernat începând cu a V-a ediţie a evenimentului), premiul special al juriului, a fost acordat actriţei Alexandra Caras pentru "Salome", după o idee de Charles M.Lee, precum şi pentru întruchiparea actriţei Marlene Dietrich.
Premiul publicului pentru Cea mai bună actriţă a fost acordat actriţei Ruxandra Maniu pentru rolul din "Râs nervos" de Christopher Durang şi personificarea Lianei Mărgineanu în rolul Kastrabanca din filmul "Câtă speranţă".
Premiul publicului pentru Cel mai bun actor a fost primit de Ionuţ Toader pentru rolul Kalosin din "O anecdotă provincială" de Alexander Vampilov, precum şi pentru întruchiparea lui Rowan Atkinson.
Totodată, Premiul publicului pentru Cel mai bun spectacol a fost primit de "Pisica verde" de Elise Wilk, cu Rareş Andrici, Irina Antonie, Andrei Cătălin, Anghel Damian, Diana Roman şi Georgiana Vişan.
În plus, în cadrul ediţiei din acest an a Galei HOP a fost acordat şi Premiul Yorick, oferit de către revista Yorick, prin Editura Nemira. Acest premiu a fost acordat actorului Anghel Damian pentru rolul din "Bucăţi" de Lia Bugnar, precum şi pentru întruchiparea actorului Tom Hanks.
Premiul Timică, oferit de Asociaţia Master Class, a fost acordat actriţei Ilona Brezoianu pentru rolul Rhonda în "Aproape" de John Cariani, precum şi pentru întruchiparea Patriciei Kaas.
Premiul pentru prestanţă şi rostire scenică oferit de actriţa Dorina Lazăr a fost acordat actriţei Simona Arsu pentru rolul Boogie din "Pisica verde" de Elise Wilk, precum şi pentru întruchiparea actorului Sacha Baron Cohen din filmul "Borat".
Premiul Ziarului Metropolis destinat secţiunii grup a fost acordat spectacolului "Pisica verde" de Elise Wilk, cu Rareş Andrici, Irina Antonie, Andrei Cătălin, Anghel Damian, Diana Roman şi Georgiana Vişan.
Premiul Festivalului Comediei Româneşti festCO a fost acordat actorului Anghel Damian pentru rolul din "Bucăţi" de Lia Bugnar, precum şi pentru întruchiparea actorului Tom Hanks.
Premiul Teatrului Naţional Timişoara a fost acordat actorului Cristian Iorga pentru "Colateral Oedip" de Mihai Ignat, precum şi pentru personificarea lui Rowan Atkinson.
Premiile "Amza Pellea" pentru cea mai bună actriţă a fost primit de Amalia Huţan (pentru rolul Medeea Redux în "Bash. O trilogie contemporană" de Neil LaBute, precum şi pentru întruchiparea actriţei Samantha Morton), pentru cel mai bun actor - Octavian Costin (pentru rolul Steve din "Aproape" de John Cariani, precum şi pentru întruchiparea lui Tom Waits), şi pentru pedagogie teatrală - profesorul Bács Miklós de la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca.
Totodată, Premiul de Excelenţă "Amza Pellea" a fost acordat regizorului Radu Afrim.
În cadrul Galei HOP a fost acordat şi premiul "Vox Maris" pentru cel mai tânăr concurent. Distincţia a fost primită de Réka Lázsló, născută în 23 ianuarie 1992, la Miercurea Ciuc, licenţiată a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, promoţia 2013.
Gala Tânărului Actor - HOP, un program permanent al Uniunii Teatrale din România (UNITER) şi singular în peisajul festivalier autohton, ajunsă la cea de-a XVI-a ediţie, are ca scop promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din învăţământul superior artistic de stat şi particular.
Începând cu această ediţie, care s-a desfăşurat în perioada 4 - 8 septembrie, directorul artistic al Galei HOP este regizorul Radu Afrim.
Mediafax
Cuvinte cheie: + gala, tânăr, actor, hop, câştigător
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Zelenski îl invită la Bahmut pe şeful CIO, ca să vadă că nu există neutralitate
Rugbist, suspendat pentru că a oferit o banană putredă unui coechipier de origine africană
O grădină zoologică din Finlanda va returna doi panda giganţi Chinei din cauza lipsei de fonduri
Imagini din satelit arată că cimitirul grupului Wagner din Rusia se extinde rapid – FOTO
Norvegia anunţă descoperirea unui zăcământ “substanţial” de minerale şi “pământuri rare”
A murit Attilio Labis. Fostul prim-balerin al Operei din Paris avea 86 de ani
Uriaşul imperiu al lui Gautam Adani, cel mai bogat om din Asia, se prăbuşeşte în urma unui scandal
Un magnat american dă două milioane de dolari pe an ca să întinerească
Drulă (USR): Politicile guvernului actual pun gaz pe focul inflaţiei
Şeful PSD: Nu vor exista impozite mai mari la capitalul românesc, la IMM-uri, la Horeca
Compania de asigurări Euroins, amendată de ASF în decembrie cu peste 300.000 de lei
Marcel Ciolacu: Să ştiţi că nici Marian Neacşu nu se duce la ANRE, nici Tudose la Energie
Putin vrea să revendice porţiuni uriaşe din fundul Oceanului Arctic
Fast-food închis temporar de către Protecţia Consumatorilor. Au fost găsite insecte vii şi moarte
Reuters: Franţa speră să câştige contracte militare profitabile în România
Primăria Comunei Miroslava a dat în folosință luna aceasta trei parcuri de joacă
Damascul a comis un atac cu clor la Duma, în 2018, stabileşte într-un raport OIAC
Analist economic: O inflaţie mai mică nu înseamnă o scădere a preţurilor
Serialul „Clanul” revine cu sezonul 2 la Pro TV şi pe Voyo din 19 februarie
Modificarea legilor Educaţiei, motiv de gâlceavă între PNL şi PSD
VIDEO - Pericol major pentru şoferi la intersecţia străzilor Gavriil Musicescu, Arcu şi Gându
Ziua Internațională de comemorare a victimelor Holocaustului (P)
UNTOLD, ales pentru a doua oară în top 10 cele mai mari festivaluri din lume
Proiect de ordin: Cursurile şcolare încep în 11 septembrie şi se încheie în 21 iunie
Românul criminal în serie. Ucidea cu ciocanul de șnițele. A jurat răzbunare la 80 de ani
Incendiu la locomotiva unui tren cu 22 de vagoane pline cu biocombustibil lichid
Unde investeşti în criză. „Refugiu” în imobiliare, aur şi economisire. Afacerile care aduc bani
O nouă tehnologie de terapie antiinflamatorie ce i-a entuziasmat pe toți specialiștii lumii MSK (P)
Un județ din România, pe locul 5 în lume la categoria cele mai ospitaliere zone turistice
Proces celular care poate duce la moartea sau regenerarea celulelor stem
Ioan Alexandru TOFANOPENAI: despre viitorul luminos al şcolii |
Alexandru CĂLINESCUConservator? De ce nu… |
Neculai SEGHEDINIoT |
pr. Constantin STURZU„Dezumanizarea” femeii Canaanence |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.