Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Câştigătorul marelui premiu la „6 din 49” nu se grăbeşte să-şi ridice banii

O persoană a jucat în Iaşi un bilet cu trei variante, de 14,5 lei, duminică trecută, şi va putea să ridice 1,47 milioane de euro după ce va plăti taxele la stat.

GALERIE
agentie loto moara de focagentie loto moara de foc (1)agentie loto moara de foc (2)
  • agentie loto moara de foc
  • agentie loto moara de foc (1)
  • agentie loto moara de foc (2)
- +

Suspans şi curiozitate la Iaşi, unde s-a câştigat marele premiu la loto la extragerea 6/49 de duminică. Ieşeanul care a câştigat marele premiu la categoria I cu doar 14,5 lei, cât a costat biletul, nu a ajuns încă la sediul Loteriei Române din Bucureşti pentru a intra în posesia banilor. 

Acest lucru nu-i miră însă pe reprezentanţii Loteriei, care au declarat în cursul zilei de ieri: „Au mai fost cazuri când s-a întârziat, nu există o regulă. Ni s-a întâmplat să fie şi a doua zi la uşă. Sunt care au venit şi în ultima clipă, dar asta nu pentru că nu au ştiut de câştig, ci pentru că aşa au decis ei”, au precizat cei de la biroul de comunicare al Loteriei Române. Unul dintre motivele pentru care unii câştigători merg târziu după premiu este acela că le este frică să nu devină o ţintă în ochii hoţilor.

Câştigătorii se tem de hoţi

Unii preferă să rămână necunoscuţi, pentru a nu atrage atenţia asupra lor şi familiilor lor, însă există şi câştigători care doresc să-i ştie o lume întreagă. „De fiecare dată când cineva câştigă, începând cu a doua zi mă trezesc la oficiu cu tot felul de «afacerişti» care vor să afle numele câştigătorului. Ei spun că sunt ori dezvoltatori, ori au nu ştiu ce afacere şi au nevoie de investitori. Noi nu putem furniza informaţii personale pentru că, în primul rând nu avem voie, iar în al doilea rând, nici noi nu ştim cine sunt câştigătorii, majoritatea vor să rămână anonimi. Doar cei care vor să-şi facă publicitate sunt de acord să li se afle numele”, a explicat Rodica Chelaru, vânzătoare la Loto de 32 de ani. Aceasta ne-a mai povestit faptul că duminica trecută a fost de tură şi că au jucat foarte mulţi tineri.

Citeste si: Marele premiu la 6/49 vine din nou la Iaşi: se întâmplă a treia oară în ultimele cinci luni!

La agenţia din Moara de Foc s-au jucat 700 de bilete în data de 11 februarie la 6/49. Ieşeanul norocos  a jucat cu trei variante şi a reuşit să câştige două milioane de euro, adică peste 9,3 milioane de lei. După ce i se va reţine 25% impozit pe câştig, acesta va rămâne în mână cu 1,47 milioane de euro, adică 6,9 milioane de lei.  Menţionăm că, la un simplu calcul, cu aceşti bani se pot cumpăra 15 apartamente cu trei camere în zona centrală a Iaşului. Agenţia din Moara de Foc este una din agenţiile norocoase din Iaşi, deoarece aici, în 2009 un alt ieşean a câştigat un milion de euro iar în 2010 un altul, 4,5 milioane de euro. Este pentru a treia oară în ultimele cinci luni când marele premiu vine la Iaşi, ultimii ieşeni câştigând în decembrie (1,4 milioane de euro) şi în octombrie (un milion de euro).

Cele mai mari câştiguri din ultimii zece ani

Conform unei liste furnizate „Ziarului de Iaşi” de către Loteria Română, cu marile câştiguri la Categoria I, care au venit la Iaşi în ultimii 10 ani, putem observa că din anul 2008 şi până în prezent, un număr de patru ieşeni au avut noroc cu carul şi au câştigat împreună peste 53,5 milioane de lei. Primul premiu a fost înregistrat în 2008 – 13,3 milioane de lei, bani câştigaţi de Mihai Cazacu din Tg. Frumos.

Citeste si: Miracolul din Moara de Foc. A intrat pe această uşă ca un om obişnuit şi a ieşit milionar

Povestea acestuia a ajuns cunoscută în presă deoarece, se pare, banii nu i-au adus fericirea. A ajuns falit după câţiva ani, toate firmele îi sunt în insolvenţă şi a fost condamnat pentru că nu a mai putut plăti contribuţiile angajaţilor. Ba mai mult, a fost bătut de interlopi din cauza unor datorii neachitate şi a fost prins în trafic, de poliţişti, băut la volan, peripeţie soldată cu dosar. Cazacu are două condamnări la activ, ambele pentru fapte comise după ce a devenit milionar în euro, şi anume, evaziune fiscală în forma stopajului la sursă şi ultraj. Investiţiile neinspirate şi cheltuielile exorbitante l-au adus pe acesta la sapă de lemn. Cel de-al doilea premiu a fost în 2010 – 29 milioane de lei, câştigat de un ieşean tânăr, în vârstă de 25 de ani, care a dorit să-şi protejeze identitatea. Cele 6,2 milioane de euro au fost câştigate cu un bilet de 20,5 lei, la o agenţie pe Păcurari.

Conform reprezentanţilor Loteriei Române, tânărul a declarat la acea vreme că juca la loto de cinci ani de zile şi că a ales numere cu semnificaţie, pe care le juca de fiecare dată. Planurile sale erau să-şi facă o casă şi să-şi deschidă o afacere. Pe surse, am afalt că acesta şi-a îndeplinit visele, în prezent deţinând un restaurant lângă Iaşi. Al treilea premiu a fost câştigat în 2017 – 4,6 milioane de lei, la agenţia din Piaţa Unirii.  Ieşeanul, care a dorit să rămână de asemenea anonim, are 40 de ani şi joacă la loto de 6-7 ani. Deşi la un moment dat renunţase, faptul că s-a reapucat de loto i-a adus marele premiu. Ultimul ieşean mare câştigător este cel de săptămâna trecută. Rămâne de văzut dacă este bărbat sau femeie, tânăr ori mai în vârstă şi dacă doreşte să-şi facă cunoscută identitatea. Sau măcar dacă va spune celor de la Loterie ce va face cu banii. 

Citeste si: Câştigătorul marelui premiu la Loto şi-a ridicat banii. Ce va face cu ei

.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri