anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 30.09.2020

Cât câştigă inspectorii şcolari ieşeni? Salarii rotunjite frumuşel cu alte venituri

GALERIE
descărcare
  • descărcare
- +

Salariile inspectorilor sunt în jurul a 5-6 mii lei, însă mulţi dintre aceştia sunt angrenaţi şi în proiecte cu finanţare europeană, din care ridică lunar sume atractive. Șefa instituţiei câştigă lunar, în medie, circa 13.000 lei.

În ultimii ani veniturile profesorilor au crescut simţitor, pentru cadrele didactice cu experienţă, dar şi cu grade didactice, salariile depăşind în multe cazuri salariul mediu. În cazul inspectoratelor şcolare, drepturile salariale ale inspectorilor, la care se adaugă şi venituri din proiecte UE sau din faptul că mai predau şi la colegii sau licee din oraş, au adunat sume frumoase în anul 2019, an cuprins în cele mai recente declaraţii de avere. De menţionat este însă că o parte din inspectorii şcolari din echipa ISJ Iaşi ale cărei declaraţii se află pe site-ul instituţiei acum se află la finalul contractului de muncă, aceştia urmând să fie înlocuiţi, unii plecând deja din instituţie.

Astfel, în anul 2019, inspectorii şcolari ieşeni au reuşit să adune venituri frumoase, cea mai mare parte provenind din salariul de inspector. Majoritatea acestora au adunat însă şi câteva mii de lei lunar din proiecte coordonate, dar şi din activitatea ca profesor.

Cel mai mare venit a fost obţinut chiar de inspectorul şcolar general, Genoveva Farcaş, care a încasat din activitatea de inspector şi coordonator proiecte, pe toată durata anului, 133.237 de lei, la care se adaugă 14.854 de lei din activitatea didactică la Colegiul Pedagogic, 711 lei de la Universitatea „Al.I. Cuza” şi 5.800 de lei de la AJOFM: în total 154.602 de lei. Lunar, şefa ISJ Iaşi a încasat în medie aproape 13.000 de lei.

Cei doi inspectori generali adjuncţi, Bogdan Bârzoi (între timp înlocuit) şi Mihaela Ţura, au avut, cumulat din salariu şi alte activităţi, de asemenea, peste 100.000 de lei în 2019. Astfel, Bogdan Bârzoi a câştigat anual 110.579 din salariul de inspector, 1.573 din activitatea didactică la Colegiul „Racoviţă”: adică un total de 112.152, deci o medie lunară de 9.350 lei. Mihaela Ţura a câştigat de la ISJ anul trecut 80.978 de lei, la care se adaugă 15.424 de lei activitatea didactică de la Colegiul „Negruzzi” şi 7.547 lei de la Infojus. Cumulat - 103.949 lei, adică o medie lunară de 8.662.

În ceea ce priveşte ceilalţi inspectori, salariile variază destul de mult, cei cu vechime şi experienţă ajungând, în medie, la 70.000  lei pe an (6.000 lei lunar), la care se adaugă venituri din alte activităţi: coordonare de proiecte sau activitate didactică.

Câţiva inspectori au reuşit, din activitatea de inspector şi cea didactică, plus activităţi de expert la Casa Corpului Didactic sau alte instituţii, să adune venituri totale anuale de peste 100.000 lei (circa 8.300 lei lunar). Este, de exemplu, cazul Mihaelei Apetroae (98.565 lei salarii şi proiecte de la ISJ, 9.232 ca profesor la „Eminescu”). Gabriela Conea a adunat, anul trecut, de la ISJ şi proiecte, 90.874 de lei, plus 8.341 de lei ca profesor şi 1.023 dintr-o sesiune Erasmus. Rodica Leontieş a primit prin ISJ 94.520 lei, plus, pentru activitatea de la Liceul „Moisil”,  9.675 de lei, iar Sabina Manea (ex-purtător de cuvânt al instituţiei) a adunat din salariul de la ISJ 80.018 lei, din proiecte 25.471 de lei, din activitatea de consilier parlamentar pentru Camelia Gavrilă 16.920 de lei, din diferite cursuri 1.725 de lei, şi ca evaluator AJPIS suma de 3.885 de lei. De asemenea, Gabriela Raus a încasat un salariu de 73.003 lei de la ISJ, din proiecte 25.915 lei, de la CJRAE 10.866 lei, iar de la DGASPC 4.000 lei. Aura Ţabără a primit de la ISJ şi din proiecte educaţionale 101.546 lei, la care se adaugă 8.835 lei de la CJRAE, iar Mihai Cezar Zaharia a primit de la ISJ 98.805 lei, dar şi 9.576 de lei de la Colegiul „Negruzzi”. De asemenea, Traian Florentin Ciobotaru, care e şi consilier local, a primit 89.090 lei de la ISJ, 11.179 lei ca profesor şi 13.995 lei de la Primărie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alegeri locale, vechime şi alternanţă

Lucian DÎRDALA

Alegeri locale, vechime şi alternanţă

Alegerile locale sunt vulnerabile, prin comparaţie cu cele de la palierul naţional, pentru că în circumscripţii de dimensiuni reduse până şi deficienţele minore - şi, cu atât mai mult, încercările deliberate de viciere a rezultatului - pot avea consecinţe serioase.

Filmuletul zilei

opinii

On air

Florin CÎNTIC

On air

De treisprezece ani, prima săptămână din octombrie înseamnă pentru ieşeni un regal de spectacole de teatru. Aflat anul acesta sub zodia imprevizibilei „avarii pandemice”, Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr s-a reinventat, la fel ca în fiecare an.

Urechea de om pe spinarea de şoarece politically correct

Radu PĂRPĂUȚĂ

Urechea de om pe spinarea de şoarece politically correct

Ovidiu Nimigean nu este genul de scriitor care-şi satisface prin creaţie ego-ul emfatic şi care vrea să „ia faţa”, să domine un auditoriu redus la tăcere şi uimire. El, dimpotrivă, îşi ia cu această carte (O ureche de om pe o spinare de şoarece, Polirom, 2020) ingrata sarcină de a investiga lumea în teritoriile sale cunoscute îndeobşte, dar pe care cei mai mulţi se feresc cu bună ştiinţă să le cunoască, orbesc benevol sau le înţeleg anapoda, şi de a preveni la modul oracular („priveşte printre fisurile discursului dominant”, pag. 342, îndeamnă la un moment dat).

De ce să votez? Argumente pro şi contra

Ciprian IFTIMOAEI

De ce să votez? Argumente pro şi contra

Abraham Lincoln spunea că, în democraţie, „votul este mai puternic decât glonţul”. Oare chiar aşa să fie? V-aţi întrebat vreodată cât anume contează un vot în totalul voturilor exprimate? 

pulspulspuls

Lotul doi de concluziuni ale alegerilor de la Iaşi

Lotul doi de concluziuni ale alegerilor de la Iaşi

Aşadar, stimaţi electori şi scumpiţe electoriţe, vă povesteam ieri aicea cam care ar trebui să fie concluziunile corente, trase la rece, privind alegerile de duminică de la Iaşi, şi vorbeam de situaţiunea delicată din USR Iaşi, apoi de starea mafiei din jurul dipotatului dârvar Moş Vilă ot pemepeu. 

Caricatura zilei

Renumărare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.