Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Cât câştigă inspectorii şcolari ieşeni? Salarii rotunjite frumuşel cu alte venituri

GALERIE
descărcare
  • descărcare
- +

Salariile inspectorilor sunt în jurul a 5-6 mii lei, însă mulţi dintre aceştia sunt angrenaţi şi în proiecte cu finanţare europeană, din care ridică lunar sume atractive. Șefa instituţiei câştigă lunar, în medie, circa 13.000 lei.

În ultimii ani veniturile profesorilor au crescut simţitor, pentru cadrele didactice cu experienţă, dar şi cu grade didactice, salariile depăşind în multe cazuri salariul mediu. În cazul inspectoratelor şcolare, drepturile salariale ale inspectorilor, la care se adaugă şi venituri din proiecte UE sau din faptul că mai predau şi la colegii sau licee din oraş, au adunat sume frumoase în anul 2019, an cuprins în cele mai recente declaraţii de avere. De menţionat este însă că o parte din inspectorii şcolari din echipa ISJ Iaşi ale cărei declaraţii se află pe site-ul instituţiei acum se află la finalul contractului de muncă, aceştia urmând să fie înlocuiţi, unii plecând deja din instituţie.

Astfel, în anul 2019, inspectorii şcolari ieşeni au reuşit să adune venituri frumoase, cea mai mare parte provenind din salariul de inspector. Majoritatea acestora au adunat însă şi câteva mii de lei lunar din proiecte coordonate, dar şi din activitatea ca profesor.

Cel mai mare venit a fost obţinut chiar de inspectorul şcolar general, Genoveva Farcaş, care a încasat din activitatea de inspector şi coordonator proiecte, pe toată durata anului, 133.237 de lei, la care se adaugă 14.854 de lei din activitatea didactică la Colegiul Pedagogic, 711 lei de la Universitatea „Al.I. Cuza” şi 5.800 de lei de la AJOFM: în total 154.602 de lei. Lunar, şefa ISJ Iaşi a încasat în medie aproape 13.000 de lei.

Cei doi inspectori generali adjuncţi, Bogdan Bârzoi (între timp înlocuit) şi Mihaela Ţura, au avut, cumulat din salariu şi alte activităţi, de asemenea, peste 100.000 de lei în 2019. Astfel, Bogdan Bârzoi a câştigat anual 110.579 din salariul de inspector, 1.573 din activitatea didactică la Colegiul „Racoviţă”: adică un total de 112.152, deci o medie lunară de 9.350 lei. Mihaela Ţura a câştigat de la ISJ anul trecut 80.978 de lei, la care se adaugă 15.424 de lei activitatea didactică de la Colegiul „Negruzzi” şi 7.547 lei de la Infojus. Cumulat - 103.949 lei, adică o medie lunară de 8.662.

În ceea ce priveşte ceilalţi inspectori, salariile variază destul de mult, cei cu vechime şi experienţă ajungând, în medie, la 70.000  lei pe an (6.000 lei lunar), la care se adaugă venituri din alte activităţi: coordonare de proiecte sau activitate didactică.

Câţiva inspectori au reuşit, din activitatea de inspector şi cea didactică, plus activităţi de expert la Casa Corpului Didactic sau alte instituţii, să adune venituri totale anuale de peste 100.000 lei (circa 8.300 lei lunar). Este, de exemplu, cazul Mihaelei Apetroae (98.565 lei salarii şi proiecte de la ISJ, 9.232 ca profesor la „Eminescu”). Gabriela Conea a adunat, anul trecut, de la ISJ şi proiecte, 90.874 de lei, plus 8.341 de lei ca profesor şi 1.023 dintr-o sesiune Erasmus. Rodica Leontieş a primit prin ISJ 94.520 lei, plus, pentru activitatea de la Liceul „Moisil”,  9.675 de lei, iar Sabina Manea (ex-purtător de cuvânt al instituţiei) a adunat din salariul de la ISJ 80.018 lei, din proiecte 25.471 de lei, din activitatea de consilier parlamentar pentru Camelia Gavrilă 16.920 de lei, din diferite cursuri 1.725 de lei, şi ca evaluator AJPIS suma de 3.885 de lei. De asemenea, Gabriela Raus a încasat un salariu de 73.003 lei de la ISJ, din proiecte 25.915 lei, de la CJRAE 10.866 lei, iar de la DGASPC 4.000 lei. Aura Ţabără a primit de la ISJ şi din proiecte educaţionale 101.546 lei, la care se adaugă 8.835 lei de la CJRAE, iar Mihai Cezar Zaharia a primit de la ISJ 98.805 lei, dar şi 9.576 de lei de la Colegiul „Negruzzi”. De asemenea, Traian Florentin Ciobotaru, care e şi consilier local, a primit 89.090 lei de la ISJ, 11.179 lei ca profesor şi 13.995 lei de la Primărie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri