anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

Cât cheltuie primăriile din Capitală, Iași, Cluj, Oradea, Galați, Pitești pe distracția de sărbători

GALERIE
targ de craciun, cost
 • targ de craciun, cost
- +

În luna septembrie, la nivelul Uniunii Europene s-a ajuns la un acord privind reducerea voluntară a consumului de energie electrică cu 10% cu o componentă obligatorie de 5% în orele de vârf.

Newsweek a vrut să vadă modul în care mai multe primări din țară au pus în practică această soluție, dat fiind că târgurile de Crăciun, spectacolele de lumini și concertele au devenit o tradiție. Toate aceste evenimente consumă o cantitate însemnată de curent si chiar de bani într-un moment în care bugetele primăriilor sunt tot mai apăsate de cheltuieli.

Astfel că Primăria Municipiului București a declarat pentru Newsweek România că, pe lângă Târgul de Crăciun organizat în Piața Constituției, în acest an vor fi instalate 2.900 de decorațiuni, iar costurile asociate (verificări echipamente; montare; conectare; deconectare; demontare) sunt estimate la valoarea de 1.350.000 lei.

Cluj-Napoca
„Evenimentele dedicate sărbătorilor de iarnă sau Târgului de Crăciun din Cluj sunt concesionate pe o perioada de 5 ani, printr-o procedură de „selecție de oferte”. Prin urmare Târgul de Crăciun din Cluj este organizat de o asociere a trei societăți în baza contractului”, a spus primăria municipiului Cluj-Napoca pentru Newsweek.

Totuși, instituția publică va organiza două evenimente din bugetul primăriei și anume „Revelion 2023” și „1 decembrie - Ziua Națională a României”. Pentru organizarea lor sunt alocați de la bugetul local 700.000 lei.

„Primaria Municipiului Cluj-Napoca alocă 1.183.839,47 lei fără T.V.A., la care se adaugă TVA pentru serviciile de “Iluminat ornamental de sărbători” (Sezonul 2022-2023). Preconizăm o valoare a energiei electrice utilizată pentru realizarea iluminatului festiv de aproximativ 54000 lei” a maai spus primăria.

Galați
Primăria municipiului Galația ne-a transmis că va aloca suma de 1.750.000 lei pentru iluminatul festiv. De asemenea, instituția dorea, la momentul în care Newsweek a solicitat aceste date, să achiziționeze servicii pentru diverse evenimente, însă nu a menționat pentru care și nici bugetul alocat.

Iași
Pentru ornarea orașului Iași pentru Sărbătorile de Iarnă, primăria a alocat un buget de 601.339 lei. Primăria a estimat că valoarea facturii pentru consumul de energie electrică aferent iluminatului festiv se va ridica la 35.359 lei.

Mai mult, pe newsweek

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Sistemul african din interiorul României europene (I)

Mihai CHIPER

Sistemul african din interiorul României europene (I)

În relaţia cu exteriorul suntem europeni cu papion, în geopolitica internă regională triburi cu umutsha şi ibheshu.

opinii

Culpa idealismului

Codrin Liviu CUȚITARU

Culpa idealismului

La o privire atentă, se observă că, în cazul lui Eliot (invers faţă de mulţi dintre contemporanii săi), tipologia colectivă constituie doar un pretext pentru investigaţia psihologică de adâncime. Individualităţile sunt aşezate în interiorul butaforiei comunitare pentru a li se putea pune mai clar în evidenţă particularităţile morale. Nu întâmplător, aş spune, (şi) din perspectiva acestei opere, autoarea a fost considerată creatoarea (prin iradiere) a realismului psihologic.

Pietrele făcute pâine. Despre diavol şi economie

Gabriel MURSA

Pietrele făcute pâine. Despre diavol şi economie

Confundând banii cu resursele, luciferul inflaţionist a transformat pietrele în pâine, pentru că toată lumea s-a lăsat înşelată, şi-a falsificat calculele... Însă atunci când rata dobânzii începe să crească - şi ea creşte în mod inexorabil -, „bula” se sparge, iar pojghiţa de prosperitate se evaporă, lăsând în urmă un noian de investiţii nefericite...

Războiul Crimeei. Crimele războiului

Florin CÎNTIC

Războiul Crimeei. Crimele războiului

Patrie şi centru al puterii Hoardei de Aur, Crimeea a fost placa turnantă, fantasmatică şi geopolitică, a sălbaticului absolutism rusesc, care se revendică încă, şi astăzi, de la tradiţia jafului sângeros practicat de „Altîn Ordu”.

pulspulspuls

Vă mai amintiţi de dosarul „Piţa pentru ţaigheri”? Iote că apare şi şeful la bară!

Vă mai amintiţi de dosarul „Piţa pentru ţaigheri”? Iote că apare şi şeful la bară!

Numai mâine nu-i poimâine, stimaţi participanţi la trafic: aşa ar putea spune unul din cei mai şugubeţi şefi din ţaigherimea roteristă ieşeană, Piele de Pork pe numele lui complet. 

Caricatura zilei

De ce s-a inventat internetul și de către cine?

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.