anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Cât costă administrarea Centrului Antigrindină de la Dancu

GALERIE
centrul antigrindina
  • centrul antigrindina
- +

Cu o zi înainte de sosirea ministrului Agriculturii la Iaşi – care a vizitat sâmbătă Centrul Antigrindină Moldova 1 din Dancu – a fost încheiat un contract privind administrarea acestui obiectiv.

În valoare de 30,36 milioane de lei (fără TVA), contractul cu o durată de doi ani a fost atribuit societăţii General Conf Grup SRL. „Obiectul acordului cadru îl reprezintă prestarea de servicii în vederea asigurării coordonării tactice a acţiunilor în Punctele de Lansare a Unităţii de Combatere a Căderilor de Grindină Moldova 1 Iaşi. Serviciul operativ şi activităţile conexe constau în utilizarea mijloacelor tehnice de combatere, echipamentelor şi dispozitivelor specializate care echipează punctul de comandă, punctele de lansare”, se arată în anunţul de atribuire.

Potrivit site-ului propriu, „General Conf Grup face parte dintr-un grup de firme cu capital privat integral românesc, care se ocupă cu producţia şi comercializarea echipamentelor individuale de protecţie a muncii, echipamentelor militare, poliţie, pompieri, apărare civilă”. Licitaţia a urmat o procedură specială, dat fiind că „lucrările, produsele sau serviciile pot fi furnizate numai de un anumit operator economic” pentru „protecţia unor drepturi exclusive”, se precizează pe SEAP. Centrul Moldova 1 acoperă judeţele Iaşi şi Vaslui. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL nu poate guverna fără PSD

Cosmin PAȘCA

PNL nu poate guverna fără PSD

Nu este exclus ca, pe fondul unui dezinteres masiv la urne, PSD să obţină un număr de mandate sensibil mai mare decât cel estimat pe baza voturilor de la locale. Şi atunci nici „mama” alianţei cu USR PLUS, PMP şi UDMR nu va oferi PNL liniştea necesară să guverneze.

Filmuletul zilei

opinii

Transformare

Codrin Liviu CUȚITARU

Transformare

„Laa instaanţăă meelg cuu aaltceevaa. Suusţiin căă m-aauu deesnaaţiioonaaliizaat ceeii dee laa LLS, puunâânduu-măă săă fuumeez... Aam şii dooveezii. Mii-aauu daat naarghiileeaa, aauu făăcuut aapooii seelfiiuulii şii auu puus poozeelee pee Facebook cuu coomeentaaliiuul - S-aa tuulciit chiineezooiiuul! M-aauu moodiifiicaat deecii. M-aauu deesnaaţiioonaaliizaat. Veezii tuu, Coodliinee, îînvăăţâând eeuu loomâânaa, aam deescoopeeriit şii cuum săă fiiuu hooţ, ceeaa cee ee biinee.” N-am mai ştiut ce să adaug. Am rămas plost.

Din corola de minuni a creierului - Memoria

Bogdan ILIESCU

Din corola de minuni a creierului - Memoria

„Without memory, there is no culture. Without memory, there would be no civilization, no society, no future.” Elie Wiesel

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

pulspulspuls

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Pe la sfârşitul anilor 90, Mircea Dinescu a făcut valuri printr-o afirmaţie la adresa şefului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, un profesor universitar care frecventa asiduu diverse conferinţe internaţionale, în pofida faptului că nu prea stăpânea limbile străine. 

Caricatura zilei

Chef

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.