anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

Cât de bine o duc şefii de la Fisc? Salariile acestora ajung la 10.000 de lei pe lună

GALERIE
marian bosianu
 • marian bosianu
- +

Cel mai mic salariu al unui şef de la Agenţia Judeţeană a Finanţelor Publice trece de 5.000 de lei pe lună. Directorul general de la Direcţia Regională Iaşi, Marian Bosianu, şi-a dublat leafa într-un singur an. Mai toţi şefii din cele două instituţii se laudă cu două-trei apartamente sau case.

Conform declaraţiilor de avere depuse luna trecută pe anul 2016, Ziarul de Iaşi a făcut o analiză a salariilor pe care le primesc lunar atât şefii fiscului ieşean cât şi cei de la Administraţia Regională.

Astfel, cel mai mic salariu la Agenţia Judeţeană a Finanţelor Publice Iaşi se ridică la 5.100 de lei, salariu obţinut de şeful de la Inspecţie Fiscală, iar cel mai mare este încasat de şeful administraţiei, în valoare de 7.300 de lei.

La Direcţia Regională Iaşi, cel mai mic salariu este încasat de directorul executiv de la Colectare, în cuantum de 7.900 de lei, iar cel mai mare salariu este încasat de directorul general, care primeşte peste 10.000 de lei lunar.

De menţionat că actualui director general, Marian Bosianu este recent pus în funcţie, înaintea lui fiind detaşat la Iaşi Eugen Şorici.

Anul trecut, Marian Bosianu a ocupat funcţia de consilier superior/ şef birou/sef administratie adjunct şi a încasat 57.609 lei, adică 4.800 de lei pe lună. Noua funcţie i-a oferit acestuia un salt uriaş la capitolul venituri, dublându-şi salariul, deoarece anul acesta, Marian Bosianu va încasa lunar în jur de 10.000 de lei pe lună, conform grilei de salarii ale ANAF. Conform declaraţiei de venituri pe anul 2016, pe care acesta a depus-o pe 6 iunie a.c, Bosianu deţine patru terenuri intravilane în Holboca, obţinute prin donaţie şi contract de vânzare cumpărare şi două terenuri agricole, în aceeaşi localitate, obţinute prin donaţie. Şeful Regionalei mai deţine şi un apartament de 78 metri pătraţi în Iaşi, împreună cu soţia sa, dar şi o casă pe care şi-a ridicat-o din temelii, în suprafaţă de 176 metri pătraţi, în municipiul Iaşi. Acesta şi-a mai declarat şi două maşini marca Volkswagen, bijuterii în valoare de 6.000 de euro şi tablouri în valoare de 3.000 de euro. Bosianu are mai multe conturi, deschise la diferite bănci, în care are sume modice, dar şi datorii la bănci în sumă de peste 30.000 de lei. Acesta a declarat şi veniturile soţiei sale, care se pare că a obţinut în anul 2016 suma de 96.595 de lei, adică 8.000 de lei pe lună. În anul 2015, Bosianu a încasat de la fiscul ieşean suma de 61.763 de lei, adică 5.100 de lei pe lună, iar soţia a obţinut 165.800 de lei, adică 13.800 de lei pe lună. 

O sută de mii de lei în conturi

Următorii şefi de la Regională sunt Doina Naum, director Colectare, Ionel Damian, şef Inspecţie Fiscală şi Dan Nechifor, director Servicii Interne.

Doina Naum a încasat anul trecut suma de 95.663 de lei, adică 7.900 de lei pe lună. Aceasta deţine trei terenuri, unul intravilan, unul extravilan si unul agricol, toate primite moştenire în Miroslava, un apartament de 50 mp şi o casă de locuit în suprafaţă de 220 de metri pătraţi, ambele în municipiul Iaşi şi un autoturism Seat din 2007. Aceasta mai are un credit de 70.000 de euro la bancă contractat în anul 2008 şi a mai avut venituri în 2016 din activităţi didactice în cuantum de 1400 de lei.

Ionel Damian are un venit de 8.100 de lei pe lună. Acesta deţine un teren împreună cu soţia sa şi două locuinţe, toate în Iaşi. Economiile acestuia se regăsesc în două conturi deschise la trei bănci diferite, în care se află, cumulat, suma de aproape 100.000 de lei şi 2.000 de euro.

Dan Ne­chifor figurează pe declaraţia de avere cu venituri din două părţi. În anul 2016, el a încasat de la ANAF 20.544 de lei iar de la Instituţia Prefectului 96.779 de lei, adică a încasat, în medie, aproximativ 8.000 de lei pe lună. El deţine trei terenuri, din care două agricole şi unul intravilan, toate în localitatea Unteni, Botoşani, trei apartamente şi o casă de de 107 metri pătraţi, toate în Botoşani. La capitolul datorii, Damian are trei împrumuturi la două bănci, în valoare cumulată de peste 100.000 de lei.  

Credit în franci elveţieni

Următoarele venituri sunt obţinute de şefii de la Agenţia Judeţeană, aceştia încasând, vizibil, salarii mai mici decât şedii de la Regională.

Cu toate acestea, şeful administrativ, Paul Ciobanu a obţinut anul trecut venituri de la fiscul ieşean în valoare de 88.342 de lei, adică 7.300 de lei pe lună. Acesta deţine trei locuinţe, şi un autoturism Volkswagen Passat. Datoriile cumulate la bănci ajung la 197.500 de lei.

Şefa de la Colectare persoane Juridice, Anca Beteagu, a încasat anul trecut de la Finanţe 65.000 de lei, adică 5.400 de lei pe lună. Aceasta deţine un apartament de 62 de metri pătraţi, primit împreună cu sora sa prin donaţie de la părinţi şi patru conturi bancare în care se află cumulat în jur de 45.000 de lei.

Ceva mai puţin a primit anul trecut şeful de la Inspecţie Fiscală, Mircea Soroceanu, mai exact 5.100 de lei/lună. Soroceanu mai deţine şapte suprafeţe de teren cu păşuni, fâneţe şi vii, două case, un autoturism Fiat din 2015 şi datorii la bănci de 28.000 de lei.

Ultimul şef de la Agenţia Judeţeană este cel de la Colectare Persoane Fizice, Mădălina Crăciun Başchir. Con­form ultimei declaraţii de avere publicată pe site-ul ANAF, în anul 2015, aceasta a încasat în 2014 suma de 67.594 de lei, şi a declarat un teren intravilan luat prin credit ipotecar, o casă de locuit în suprafaţă de 134 metri pătraţi în Valea Lupului, un autoturism Toyota Aygo şi un cont bancar în care se află suma de 25.600 de lei. Creditul pe care îl are deschis este în franci elveţieni iar valoarea lui este de 23.851 CHF. Menţionăm că la această persoană, de­claraţiile de avere pe anul 2015 şi pe anul trecut încă nu au apărut pe site-ul ANAF.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.