anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 29.06.2022

Cât de bine voi vedea după operația de cataractă? (P)

GALERIE
cataracta
 • cataracta
- +

Scopul operației de cataractă este înlocuirea cristalinului opacifiat cu unul artificial, care să restabilească nivelul vederii la aceeași valoare avută înainte de apariția cataractei. Operația de cataractă nu poate rezolva toate problemele ochiului. Pacienții trebuie să cunoască și să înțeleagă acest aspect foarte important pentru că așteptările lor să fie unele realiste.

În plus, cristalinul artificial ales poate să compenseze și dioptriile (ochelarii), de care au nevoie unii pacienți pentru corectarea vederii la distanță, preoperator – în cazul cristalinelor monofocale, cât și de aproape – în cazul cristalinelor multifocale.

După operație, pacientul va remarca îmbunătățirea vederii încă din prima zi postoperator, vedere ce va deveni din ce în ce mai bună pe măsura ce ochiul se vindecă. Rezultatul este cu atât mai spectaculos la pacienții care se operează de cataractă la ambii ochi, la un interval scurt de timp.  Cu cât intervenția chirurgicală este mai tardivă și automat cataracta mai avansată, cu atât procesul de vindecare este mai lung, iar vederea din primele zile postoperator nu va fi una spectaculoasă.

Mai jos sunt descrise câteva din recomandările generale pe care le facem pacienților noștri. Sigur ele pot fi individualizate și adaptate pentru fiecare caz în parte:

 1. După externarea din Spitalul Arcadia, veți începe tratamentul postoperator care constă în instilarea unor picături doar în ochiul operat conform rețetei și instrucțiunilor primite la externare. Frecvența și durata tratamentului pot varia în funcție de complexitatea cazului. Picăturile se pun la distanță de 5-10 minute una de alta, pentru a avea timp să acționeze corespunzător. Ele se pun doar pe parcursul zilei, nu și noaptea, la intervale egale. Tratamentul va dura 1 lună.
 2. Evitați să dormiți pe partea ochiului operat și purtați un pansament steril, în ziua intervenției și noaptea următoare; dormiți cu fața în sus sau pe partea ochiului neoperat.
 3. Secrețiile care se adună se șterg cu comprese sterile și cu ser fiziologic sau cu apă fiartă și răcită.
 4. Evitați cititul și privitul excesiv la televizor/calculator în prima săptămână postoperatorie.
 5. Evitați eforturile fizice mari (ridicarea de greutăți, aplecări), tusea și strănutul puternic și nu apăsați pe ochiul operat.
 6. Este interzis frecatul ochilor.
 7. Menționăm că pe parcursul vindecării operației este normal să simțiți o senzație de corp străin sub pleoapa superioară (este locul unde s-au făcut inciziile), de ochi uscat sau lăcrimare abundentă. Acestea se datorează procesului normal de vindecare al plăgii operatorii.
 8. Reveniți la control conform programării sau mai repede, dacă durerea este severă sau vederea scade.
 9. În cazul în care veți avea nevoie de ochelari, este recomandat ca aceștia să fie prescriși după minimum 4 săptămâni de la operație (atunci refracția se stabilizează).

În concluzie, prezentarea timpurie la medicul specialist și diagnosticarea precoce a patologiilor oculare  determină cât de bine veți vedea după operația de cataractă. Acest tip de intervenție se realizează în siguranță în Spitalul Arcadia, într-o sală specială, dedicată chirurgiei oftalmologice. Pentru programări, aveți la dispoziție numărul 0232.920 – Call Center Arcadia.

Dr. Alina Kisăliță, medic specialist Oftalmologie, Arcadia

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.