anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 12.08.2022

Cât de bogaţi sunt şefii judeţului Iaşi

GALERIE
sefi cj iasi
 • sefi cj iasi
- +

Şefii Consiliului Judeţean au strâns cureaua anul trecut.

Nici preşedintele Cristian Adomniţei şi nici vicepreşedinţii Victorel Lupu şi Victor Chirilă nu au făcut vreo investiţie în cursul lui 2012. Declaraţiile de avere ale celor trei sunt aproape trase la indigo după cele depuse anul trecut.

Cristian Adomniţei a rămas stăpân pe un teren de 2.057 mp cumpărat în 2003 şi al unui apartament achiziţionat la un an după ce devenise deputat. La acestea s-a adăugat apartamentul soţiei. Declaraţia de avere a lui Adomniţei este completată şi cu două autoturisme, o Honda din 2004 şi un Land Rover din 2009, ca şi cu bijuterii în valoare estimată de 19.000 de euro. Faţă de anul trecut, depozitele bancare ale preşedintelui CJ au crescut cu echivalentul a 41.600 lei, cea mai mare parte a creşterii datorându-se modificării valorii conturilor în euro. Şi valoarea celor 30% din părţile sociale deţinute de Adomniţei la SC Centru Medical Bucovina SRL a crescut, cu 95.000 lei faţă de anul 2011. Cei doi soţi Adomniţei au contribuit în măsură egală la bugetul familiei, aceştia câştigând împreună anul trecut aproximativ 120.000 lei.

Nici vicepreşedintele Victorel Lupu nu a avut multe de declarat în plus faţă de anul trecut. Lupu a rămas proprietar pe trei terenuri, în suprafaţă totală de 3,5 ha, în Iaşi şi Mogoşeşti, ca şi pe o casă moştenită la Mogoşeşti şi vila de 285 mp din Iaşi. Lupu nu şi-a schimbat nici maşina, care a rămas un Ford Focus din 2007. Spre deosebire de Adomniţei, care economiseşte în lei, dolari şi euro, Lupu îşi păstrează economiile exclusiv în lei. Valoarea totală a depozitelor deţinute de vicele CJ se ridică la 74.000 lei, cu 2.190 lei mai mare decât cea din precedenta declaraţie de avere. Lupu deţine 78.000 de acţiuni la şase societăţi, 30% din ele fiind însă la Nectarul SA Paşcani, societate aflată în faliment. Vicele CJ mai are de returnat un credit de 33.000 euro până în 2029. Împreună cu soţia, Victorel Lupu a câştigat anul trecut 115.000 lei, la care s-au adăugat dividende de 1.800 lei.

 
Şi averea celuilalt vice al CJ, Victor Chirilă, a rămas aproape neschimbată. Acesta deţine, împreună cu soţia, 2,41 ha în Bârnova, Tomeşti şi Soleşti-Vaslui. Chirilă nu are nicio locuinţă pe numele său, doar soţia având un apartament de 69 mp în Iaşi şi o casă în construcţie la Soleşti. Şi maşina, un Opel Corsa din 2010, este tot a soţiei. Chirilă a reuşit în decurs de un an să scape de datoriile de 22.600 euro pe care le avea în 2011. Vicele Chirilă câştigă cel mai puţin dintre şefii CJ, veniturile totale ale familiei ridicându-se anul trecut la 58.560 lei, cu 10.000 lei mai mici decât cele din 2011.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Liviu Dragnea să ne ierţi

Liviu Dragnea să ne ierţi

Dosarele deschise cu greu de procurori împotriva suspecţilor de abuz şi alte infracţiuni se tot înfundă. Unele se închid, mai nimeni nu e vinovat de nimic. După fumul gros de la gazele jandarmilor din 10 august, peste evenimentele din piaţă se aşază ceaţa unei justiţii inerte. Ceaţa persistă şi azi, dar azi ştim deja multe şi lucrurile deja nu mai par ceea ce păreau pe-atunci.

opinii

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

Tehnologie şi muzică (2)

Neculai SEGHEDIN

Tehnologie şi muzică (2)

Chitarele electrice au pătruns în România în anii '50-'60, odată cu muzica rock-and-roll, devenită, apoi, muzica rock. Bineînţeles că limitările ideologice ale vremii nu permiteau o dezvoltare pe scară largă a culturii rock, un curent muzical care era o expresie a libertăţii de exprimare şi care utiliza mijloace de expresie artistică nemaivăzute până atunci. Însă, cu toate barierele de comunicare cu vestul, tinerii din România, în special studenţii, erau la curent, atât cât se putea, cu noile orientări muzicale occidentale. Pe lângă aceste constrângeri, mai apărea o problemă, aceea a instrumentelor muzicale, care presupuneau o tehnologie nouă, aveau costuri ridicate, se procurau greu şi nu se fabricau în ţară.

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

pulspulspuls

Zilele trecute am celebrat patru ani de la această semnătură istorică a premarelui. Fie primit (ştiţi voi unde)!

Zilele trecute am celebrat patru ani de la această semnătură istorică a premarelui. Fie primit (ştiţi voi unde)!

Iacătă, stimaţi telespectatori, că, graţie unei vigilenţe sporite a unui amic de la presa concurentă din târg, am intrat şi noi în posesia unei fotografii document. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.