Cât de bogaţi sunt şefii judeţului Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 03.03.2021

Cât de bogaţi sunt şefii judeţului Iaşi

GALERIE
sefi cj iasi
  • sefi cj iasi
- +

Şefii Consiliului Judeţean au strâns cureaua anul trecut.

Nici preşedintele Cristian Adomniţei şi nici vicepreşedinţii Victorel Lupu şi Victor Chirilă nu au făcut vreo investiţie în cursul lui 2012. Declaraţiile de avere ale celor trei sunt aproape trase la indigo după cele depuse anul trecut.

Cristian Adomniţei a rămas stăpân pe un teren de 2.057 mp cumpărat în 2003 şi al unui apartament achiziţionat la un an după ce devenise deputat. La acestea s-a adăugat apartamentul soţiei. Declaraţia de avere a lui Adomniţei este completată şi cu două autoturisme, o Honda din 2004 şi un Land Rover din 2009, ca şi cu bijuterii în valoare estimată de 19.000 de euro. Faţă de anul trecut, depozitele bancare ale preşedintelui CJ au crescut cu echivalentul a 41.600 lei, cea mai mare parte a creşterii datorându-se modificării valorii conturilor în euro. Şi valoarea celor 30% din părţile sociale deţinute de Adomniţei la SC Centru Medical Bucovina SRL a crescut, cu 95.000 lei faţă de anul 2011. Cei doi soţi Adomniţei au contribuit în măsură egală la bugetul familiei, aceştia câştigând împreună anul trecut aproximativ 120.000 lei.

Nici vicepreşedintele Victorel Lupu nu a avut multe de declarat în plus faţă de anul trecut. Lupu a rămas proprietar pe trei terenuri, în suprafaţă totală de 3,5 ha, în Iaşi şi Mogoşeşti, ca şi pe o casă moştenită la Mogoşeşti şi vila de 285 mp din Iaşi. Lupu nu şi-a schimbat nici maşina, care a rămas un Ford Focus din 2007. Spre deosebire de Adomniţei, care economiseşte în lei, dolari şi euro, Lupu îşi păstrează economiile exclusiv în lei. Valoarea totală a depozitelor deţinute de vicele CJ se ridică la 74.000 lei, cu 2.190 lei mai mare decât cea din precedenta declaraţie de avere. Lupu deţine 78.000 de acţiuni la şase societăţi, 30% din ele fiind însă la Nectarul SA Paşcani, societate aflată în faliment. Vicele CJ mai are de returnat un credit de 33.000 euro până în 2029. Împreună cu soţia, Victorel Lupu a câştigat anul trecut 115.000 lei, la care s-au adăugat dividende de 1.800 lei.

 
Şi averea celuilalt vice al CJ, Victor Chirilă, a rămas aproape neschimbată. Acesta deţine, împreună cu soţia, 2,41 ha în Bârnova, Tomeşti şi Soleşti-Vaslui. Chirilă nu are nicio locuinţă pe numele său, doar soţia având un apartament de 69 mp în Iaşi şi o casă în construcţie la Soleşti. Şi maşina, un Opel Corsa din 2010, este tot a soţiei. Chirilă a reuşit în decurs de un an să scape de datoriile de 22.600 euro pe care le avea în 2011. Vicele Chirilă câştigă cel mai puţin dintre şefii CJ, veniturile totale ale familiei ridicându-se anul trecut la 58.560 lei, cu 10.000 lei mai mici decât cele din 2011.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Euro contra dezinformării

Lucian DÎRDALA

Euro contra dezinformării

Indiferent dacă se va adopta sau nu o soluţie instituţională în chestiunea dezinformării chineze, o alocare corespunzătoare de resurse în această direcţie ar fi un pas explicabil, dacă se doreşte restabilirea credibilităţii EEAS ca promotor ferm al valorilor Uniunii Europene.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Saboţii lui Claude (III)

Florin CÎNTIC

Saboţii lui Claude (III)

Editura Sedcom Libris din Iaşi a publicat recent un volum de memorii1 semnat de Claude Karnoouh, cu ocazia unei frumoase aniversări a acestuia. Şi cartea, şi autorul merită din plin atenţia noastră.

Un norocos

Radu PĂRPĂUȚĂ

Un norocos

Prin '90 sau '91 am nimerit la o consfătuire a oamenilor de afaceri din România şi Basarabia. Căzusem şi eu popâc acolo în calitatea-mi ambiguă de jumătate ziarist, jumătate - drace călugăre - de pârât om de afaceri! 

Experienţa Ciceu - Cicero

Alex VASILIU

Experienţa Ciceu - Cicero

Couperin, Scarlatti, Carl Philipp Emanuel Bach, Johann Sebastian Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Ceaikovski sunt nume fundamentale pentru istoria culturii. Creaţia lor este ascultată în săli de concerte, de recital, în catedrale, în teatre lirice, în festivaluri. Profesioniştii, publicul european s-au obişnuit de secole cu ideea corect-confortabilă că partiturile compozitorilor menţionaţi fac parte din categoria muzicii academice (pentru că se învaţă în academii, universităţi şi conservatoare), din categoria muzicii clasice, serioase.

pulspulspuls

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iacătă, stimaţi telespectatori, că abia la cinci zile de la marele eşec politic al micului edil Peni Hill ies la iveală sforile care s-au rupt în conţilul local vinerea trecută, de la atâta tras în disperare de ele. 

Caricatura zilei

Dezmembrări rovere Marte

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.