anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Cât de importantă este familia pentru fiecare dintre noi? (P)

GALERIE
catdeimportantaestefamiliapentrufiecaredintrenoi
 • catdeimportantaestefamiliapentrufiecaredintrenoi
- +

Familia este clar un subiect care nu ar putea fi încadrat nici în cele mai importante categorii din istorie. Când vorbim despre familie, vorbim despre cele mai adânci sectoare ale sufletului nostru. Despre acele zone care dacă sunt atinse chiar și cu un fir de intenție rea, izbucnim. Ai fost vreodată mai furios sau mai agitat decât în momentele în care familia ți-ar putea fi pusă în pericol? Probabil că nu.

Cât de importantă este familia și cât de important este defapt să o protejezi atât pentru binele tău dar și al lor?

În momente grele, sunt singurii pe care te poți baza

Ar trebui să faci acel experiment despre care vorbește toată lumea și să intri frumușel în agenda telefonului, să începi să suni toate contactele și să ceri ajutor. Ar fi indicat să începi cu cei mai buni prieteni pentru a vedea câți dintre ei sunt dispuși să te ajute chiar și cu 1% din tot ceea ce au numai ca să îți salveze viața. Cu toate acestea, vei vedea că membrilor familiei le vei cere 1%, iar aceștia îți vor oferi 200%. Este destul de trist faptul că există unii oameni care nu sunt conștienți de acest lucru și își ignoră familia sau nu o tratează așa cum ar trebui.

Singura sursă de încurajare și afecțiune din copilărie

Dacă din copilăria unei persoane au lipsit afecțiunea și încurajarea, în loc de acestea se implantează foarte ușor unele comportamente nocive și dăunătoare care nu fac cinste nici respectivului și nici celor din jurul său. Familia este cea care îți va ține spatele la bine și la greu pe tot parcursul vieții. Ei sunt cei la care te vei putea duce de câte ori îți va fi greu indiferent dacă ai ajuns în pragul de adult sau încă ești adolescent.

Cartea familiei de Părintele Vasile Ioana

Părintele Vasile Ioana este unul dintre reprezentanții practicii religioase din țara noastră care a scris o carte dedicată acestui subiect și ne vorbește despre toate tainele iubirii de familie și despre cât de importantă și sănătoasă este familia în viața fiecăruia dintre noi. Evident, cartea ne explică și cât de important este ca pe parcursul vieții să ne și construim propria familie deoarece suntem datori să ducem aceste trăiri mai departe. Cartea familiei este recomandată tuturor și mai ales celor care vor să înțeleagă mai bine cât de importante sunt conexiune dintre părinți și copii, dar și interacțiunile cu aproapele nostru.

Familia te învață valorile

Noțiunea de valoarea este și ea ceva destul de greu de încadra. Cumva, tot ce are legătură cu înrădăcinarea familială este greu de explicat. Asta face ca întreg subiectul de familie să capete o asemenea importanță, iar în cartea descrisă mai sus, dar și în cea scris de Părintele Necula și Mihai Morar, Sensul Vieții, aceste valori capătă un sens palpabil. Noi le învățăm și le ducem cu noi de-a lungul vieții, dar uneori ne este dificil să le vedem concret.

Familia este mai importantă decât orice în această lume, iar dacă încă mai ai piese din ea pe care te poți baza și le poți iubi, ar trebui să o faci.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.