Cât se câştigă la Poliţia Locală Iaşi: Coloneii lui Chirica ajung la venituri de 4.500 euro/lună
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 16.05.2021

Cât se câştigă la Poliţia Locală Iaşi: Coloneii lui Chirica ajung la venituri de 4.500 euro/lună

GALERIE
politia locala patrula
  • politia locala patrula
- +

Atât îi intră în conturi, lunar, celui mai important şef al aşa-numitului „braţ armat” al primarului Iaşului: Poliţia Locală a municipiului. Este vorba de fostul comisar-şef Liviu Zanfirescu, şeful acestei structuri. Cei mai importanţi colaboratori ai acestuia ajung şi ei la aproape 4.000 de euro pe lună, respectiv 3.000 de euro. Aceştia reuşesc să atingă aceste venituri cumulând mai multe surse, toate de la stat, în special salariul şi pensia specială. Odată cu publicarea acestor venituri, în exclusivitate, „Ziarul de Iaşi” încheie publicarea veniturilor tuturor şefilor din administraţia publică locală n o remarcă finală: veniturile acestor colonei în rezervă sunt printre cele mai mari dintre subordonaţii primarului Mihai Chirica. De altfel, şi un simplu un poliţist local de la stradă ajunge să câştige peste 5.000 de lei pe lună.

Şefii Poliţiei Locale se numără printre directorii din administraţia publică cel mai bine remuneraţi. În general, vorbim despre o medie de peste 1.400 euro/lună, cu un maxim ce ajunge la 1.800 euro. Dar, acesta este doar salariul încasat, fără alte surse de venituri sau eventuale bonusuri.

Trei dintre şefii Poliţiei Locale cumulează mai multe venituri, iar toate sunt de la stat. Astfel, se ajunge la situaţia în care veniturile acestora urcă şi până la peste 4.400 euro/lună.

Recent, „Ziarul de Iaşi“ a prezentat veniturile directorilor din subordinea Primăriei, încasate anul trecut, de la instituţii precum: Salubris (4.500 euro, Cătălin Neculau), Ecopiaţa (4.300 euro, Cristi Stărică), CTP (3.400 euro, Cristian Stoica), Termo-Service (3.000 euro, Alin Aivănoaiei) şi Servicii Publice Iaşi (2.700 euro, Laurenţiu Ivan).

Acestea sunt indemnizaţii nete care cuprind toate veniturile obţinute de directori pe parcursul anului trecut (inclusiv remuneraţii din consilii de administraţie).

Între timp, şi directorul Citadin Marius Ionescu şi-a actualizat declaraţia de avere: el a încasat lunar circa 3.000 euro pe parcursul anului trecut. Astăzi, încheiem lista cu salariile din administraţia municipiului, odată cu publicarea veniturilor şefilor Poliţiei Locale.

Câştigă peste 700 de lei pe zi

Directorul Poliţiei Locale, comisarul şef în rezervă Liviu Zanfirescu, intră direct pe podium în topul celor mai bine plătiţi angajaţi din administraţie.

Zanfirescu cumulează venituri din trei surse: salariu (116.621 lei/an, inclusiv norma de hrană şi vouchere de vacanţă), pensie de la Ministerul de Interne (126.000 lei/an, de unde s-a pensionat cu grad militar echivalent celui de colonel) şi o indemnizaţie de la o autoritate judeţeană de ordine publică (11.300 lei/an).

În total, Zanfirescu a obţinut anul trecut venituri de 253.921 lei, respectiv un echivalent de 21.160 lei/lună (peste 4.400 euro/lună).

Sau, dacă vreţi mai palpabil, în fiecare zi din an, inclusiv sâmbăta, duminica ori sarbatori legale, lui Liviu Zanfirescu îi intră în cont câte 700 de lei.

Alţi doi şefi cu pensii speciale şi salariu

În cadrul Poliţiei Locale, mai există doi şefi care cumulează pensia specială MAI cu salariul. Directorul adjunct Georgel Grumeza a încasat un salariu 113.362 lei anul trecut (inclusiv norma de hrană şi vouchere de vacanţă) şi o pensie MAI de 112.200 lei.

În total, el a obţinut venituri de 225.562 lei, respectiv aproape 19.000 lei/lună (peste 3.900 euro/lună).

Cel de-al treilea şef care cumulează pensia cu salariul este Aurel Harabulă, coordonator a două servicii de poliţie locală. În 2019, el a încasat în total peste 160.000 lei (85.040 lei - salariu şi norma de hrană şi 75.274 lei - pensia), respectiv circa 13.360 lei/lună (aproape 2.800 euro/lună).

Media veniturilor celor 20 de şefi ai Poliţiei Locale: 6.600 lei/lună

Poliţia Locală are în jur de 20 de şefi şi coordonatori ai diverselor compartimente. „Ziarul de Iaşi” a analizat toate declaraţiile de avere ale acestora, dar doar în cazul celor trei şefi menţionaţi mai sus am întâlnit situaţii în care sunt cumulate mai multe venituri de la stat.

În restul cazurilor, salariul (inclusiv cu norma de hrană şi vouchere) este cuprins între 6.000 şi 7.100 lei/lună, iar media ajunge la puţin peste 6.600 lei (circa 1.400 euro/lună).

În rândul poliţiştilor locali mobilizaţi la stradă, sunt unele cazuri în care salariul lunar trece pragul de 5.000 lei/lună (1.100 euro), după cum rezultă din declaraţiile de avere publicate recent pe site-ul Poliţiei Locale.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.