Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Cât se câştigă la Poliţia Locală Iaşi: Coloneii lui Chirica ajung la venituri de 4.500 euro/lună

GALERIE
politia locala patrula
  • politia locala patrula
- +

Atât îi intră în conturi, lunar, celui mai important şef al aşa-numitului „braţ armat” al primarului Iaşului: Poliţia Locală a municipiului. Este vorba de fostul comisar-şef Liviu Zanfirescu, şeful acestei structuri. Cei mai importanţi colaboratori ai acestuia ajung şi ei la aproape 4.000 de euro pe lună, respectiv 3.000 de euro. Aceştia reuşesc să atingă aceste venituri cumulând mai multe surse, toate de la stat, în special salariul şi pensia specială. Odată cu publicarea acestor venituri, în exclusivitate, „Ziarul de Iaşi” încheie publicarea veniturilor tuturor şefilor din administraţia publică locală n o remarcă finală: veniturile acestor colonei în rezervă sunt printre cele mai mari dintre subordonaţii primarului Mihai Chirica. De altfel, şi un simplu un poliţist local de la stradă ajunge să câştige peste 5.000 de lei pe lună.

Şefii Poliţiei Locale se numără printre directorii din administraţia publică cel mai bine remuneraţi. În general, vorbim despre o medie de peste 1.400 euro/lună, cu un maxim ce ajunge la 1.800 euro. Dar, acesta este doar salariul încasat, fără alte surse de venituri sau eventuale bonusuri.

Trei dintre şefii Poliţiei Locale cumulează mai multe venituri, iar toate sunt de la stat. Astfel, se ajunge la situaţia în care veniturile acestora urcă şi până la peste 4.400 euro/lună.

Recent, „Ziarul de Iaşi“ a prezentat veniturile directorilor din subordinea Primăriei, încasate anul trecut, de la instituţii precum: Salubris (4.500 euro, Cătălin Neculau), Ecopiaţa (4.300 euro, Cristi Stărică), CTP (3.400 euro, Cristian Stoica), Termo-Service (3.000 euro, Alin Aivănoaiei) şi Servicii Publice Iaşi (2.700 euro, Laurenţiu Ivan).

Acestea sunt indemnizaţii nete care cuprind toate veniturile obţinute de directori pe parcursul anului trecut (inclusiv remuneraţii din consilii de administraţie).

Între timp, şi directorul Citadin Marius Ionescu şi-a actualizat declaraţia de avere: el a încasat lunar circa 3.000 euro pe parcursul anului trecut. Astăzi, încheiem lista cu salariile din administraţia municipiului, odată cu publicarea veniturilor şefilor Poliţiei Locale.

Câştigă peste 700 de lei pe zi

Directorul Poliţiei Locale, comisarul şef în rezervă Liviu Zanfirescu, intră direct pe podium în topul celor mai bine plătiţi angajaţi din administraţie.

Zanfirescu cumulează venituri din trei surse: salariu (116.621 lei/an, inclusiv norma de hrană şi vouchere de vacanţă), pensie de la Ministerul de Interne (126.000 lei/an, de unde s-a pensionat cu grad militar echivalent celui de colonel) şi o indemnizaţie de la o autoritate judeţeană de ordine publică (11.300 lei/an).

În total, Zanfirescu a obţinut anul trecut venituri de 253.921 lei, respectiv un echivalent de 21.160 lei/lună (peste 4.400 euro/lună).

Sau, dacă vreţi mai palpabil, în fiecare zi din an, inclusiv sâmbăta, duminica ori sarbatori legale, lui Liviu Zanfirescu îi intră în cont câte 700 de lei.

Alţi doi şefi cu pensii speciale şi salariu

În cadrul Poliţiei Locale, mai există doi şefi care cumulează pensia specială MAI cu salariul. Directorul adjunct Georgel Grumeza a încasat un salariu 113.362 lei anul trecut (inclusiv norma de hrană şi vouchere de vacanţă) şi o pensie MAI de 112.200 lei.

În total, el a obţinut venituri de 225.562 lei, respectiv aproape 19.000 lei/lună (peste 3.900 euro/lună).

Cel de-al treilea şef care cumulează pensia cu salariul este Aurel Harabulă, coordonator a două servicii de poliţie locală. În 2019, el a încasat în total peste 160.000 lei (85.040 lei - salariu şi norma de hrană şi 75.274 lei - pensia), respectiv circa 13.360 lei/lună (aproape 2.800 euro/lună).

Media veniturilor celor 20 de şefi ai Poliţiei Locale: 6.600 lei/lună

Poliţia Locală are în jur de 20 de şefi şi coordonatori ai diverselor compartimente. „Ziarul de Iaşi” a analizat toate declaraţiile de avere ale acestora, dar doar în cazul celor trei şefi menţionaţi mai sus am întâlnit situaţii în care sunt cumulate mai multe venituri de la stat.

În restul cazurilor, salariul (inclusiv cu norma de hrană şi vouchere) este cuprins între 6.000 şi 7.100 lei/lună, iar media ajunge la puţin peste 6.600 lei (circa 1.400 euro/lună).

În rândul poliţiştilor locali mobilizaţi la stradă, sunt unele cazuri în care salariul lunar trece pragul de 5.000 lei/lună (1.100 euro), după cum rezultă din declaraţiile de avere publicate recent pe site-ul Poliţiei Locale.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri