anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Cât va costa cecul în alb dat de Popa şi Rebegea unor basarabeni, la Aeroport?

GALERIE
Aeroport Popa
 • Aeroport Popa
- +

Înţelegerea prin care CJ a dat în condiţii controversate 7.800 mp unei firme pentru construirea unui hangar de mentenanţă a elicopterelor a fost reziliată. Deşi nu a făcut nimic pe terenul respectiv, firma respectivă a atacat în instanţă anularea actului. Acum, cei de la PSD se arată îngrijoraţi că procesul ar putea să blocheze extinderea aerogării.

 

Cu abţinerea consilierilor PSD, aleşii din CJ au votat pentru respingerea plângerii prealabile formulate de concesionarul celor 7.800 mp de teren la Aeroport după ce Consiliul Judeţean a decis rezilierea contractului. Acest lucru s-a făcut la mai bine de un an de la încheierea lui în condiţii neclare, în timpul mandatului lui Maricel Popa, timp în care societatea respectivă nu a întreprins nimic pentru construirea acolo a unui hangar de mentenanţă pentru elicoptere, motivul impus pentru închiriere.

Cititi si: Tun de tun la Aeroportul Iași? 7800 mp dați pe ascuns unei firme suspecte. Popa tace

La ultima şedinţă a CJ, liderul consilierilor PSD s-a arătat îngrijorat că procesul deschis de firma Heli Avia (înregitrată la Valea Adâncă dar cu acţionari basarabeni) împotriva deciziei de anulare a contractului va duce la blocarea proiectului de dezvoltare a Aeroportului.

Vicepreşedintele Marius Dangă i-a răspuns că în contract este menţionată posibilitatea acordării unei juste despăgubiri fostului concesionar. „Partea contractantă nu a solicitat acest lucru, iar noi nu-l putem acorda din start pentru că nu avem mecanismul de a evalua cât înseamnă această despăgubire. Evident că ea ar putea echivala cel puţin cu plăţile pe care le-a efectuat către CJ până la momentul rezilierii contractului”, a spus Dangă. De altfel, contractul nu a fost pus în operă, a adăugat vicele CJ.

Cititi si: Tunul de la Aeroport: Răspundeți înainte de a pleca, domnule Popa, dacă nu aveți nimic de ascuns!

Terenul nu a fost identificat cu exactitate, nu are un număr cadastral distinct şi nu a fost intabulat şi, astfel, nu a ajuns niciodată în posesia concesionarului, a precizat el. Concluzia e că „nu avem niciun pericol cu edificarea viitorului terminal de pasageri”, a conchis Marius Dangă, menţionând că oportunitatea unei facilităţi pentru mentenanţa elicopterelor la Aerportul Iaşi rămâne un subiect deschis.

Cititi si: O piatră de moară la Aeroport lăsată de fosta conducere. Contract inexplicabil!

Amintim că acel contract a fost încheiat după ce Consiliul Judeţean şi-a dat girul pe baza unei hotărâri a Consiliului de Administraţie al Aeroportului emisă în urma unei şedinţe care nu s-a ţinut. Hârtia respectivă era semnată doar de preşedintele de atunci al CA, Mitică Rebegea.

Aşa cum am mai relatat, controversatul contract nu obligă concesionarul să construiască efectiv hangarul într-un anumit termen din cei 25 de ani pe care s-a făcut concesiunea, dar menţionează cu generozitate că acesta poate solicita despăgubiri dacă înţelegerea este reziliată înainte de termen. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Vreme de neplajă

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.