Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Cătălin Ivan a mai căpătat timp până pe 10 iunie, în procesul intentat de Monica Macovei

GALERIE
monica-macovei
  • monica-macovei
- +

Judecătoria Sectorului 1 a amânat, luni, pentru 10 iunie judecarea dosarului în care Monica Macovei l-a dat în judecată pe Cătălin Ivan pentru acuzaţii "mincinoase, denigratoare şi defăimătoare", după ce Ivan a cerut un nou termen pentru a-şi putea pregăti apărarea.
Instanţa Judecătoriei Sectorului 1 trebuia să înceapă luni discuţiile în dosarul în care europarlamentarul PDL Monica Macovei l-a dat în judecată pe europarlamentarul PSD Cătălin Ivan.
Europarlamentarul PSD a cerut amânarea judecării cauzei pentru a-şi pregăti apărarea, solicitarea fiind admisă de instanţă, care a stabilit ca dosarul să fie judecat în 10 iunie.
"Nu se înţelege din acţiune la ce afirmaţii defăimătoare face referire doamna Monica Macovei. Sunt surprins cât de superficial este făcut dosarul, având în vedere că vorbim despre un fost ministru al Justiţiei", a declarat pentru MEDIAFAX Cătălin Ivan.
Monica Macovei l-a dat în judecată pe Cătălin Ivan "pentru repetatele acuzaţii mincinoase, denigratoare şi defăimătoare", conform cărora ea ar fi fost anchetată de o "Comisie de etică" a Parlamentului European. Dosarul a fost înregistrat în 28 decembrie 2012 la Judecătoria Sectorului 1, instanţa stabilind primul termen de judecată în 13 mai.
Macovei spunea că acuzaţiile lansate de Ivan "au fost infirmate de oficiali ai Parlamentului European printr-o scrisoare" în care se spune că e vorba despre "informaţie falsă, acuzaţie falsă şi ş...ţ de neacceptat".
"În loc să îşi ceară scuze publice că a dezinformat opinia publică şi că a minţit, Cătălin Ivan a continuat să mă atace şi să îi denigreze inclusiv pe membrii Parlamentului European care i-au dezminţit minciunile. Atitudinea vădit răuvoitoare şi declaraţiile mincinoase ale lui Cătălin Ivan nu pot fi justificate sau scuzate de faptul că s-a aflat în campanie electorală. Declaraţiile sale sunt cu atât mai grave cu cât este şeful delegaţiei PSD în Parlamentul European şi ştie foarte bine comisiile şi procedurile din Parlamentul European, inclusiv faptul că acesta nu are o «Comisie de etică»", arăta atunci Macovei.
Monica Macovei anunţa pe blogul său, în 15 ianuarie, că a dat în judecată şi postul Antena 3 "care a preluat acuzaţiile mincinoase ale lui Cătălin Ivan fără nicio verificare" şi a adăugat "comentarii denigratoare" la adresa ei. Judecătoria Sectorului 1 va lua în discuţie acest dosar în 16 mai.
Eurodeputatul PDL menţiona că postul Antena 3 a preluat afirmaţiile lui Ivan fără să le verifice cu ea şi la Parlamentul European şi a fost de "rea-credinţă" prin difuzarea acuzaţiilor de natură să-i distrugă imaginea, reputaţia şi credibilitatea.
Ea mai arată că la o campanie similară de denigrare a fost supusă de PSD şi când, în calitate de avocat şi membru al APADOR-CH, făcea plângeri la CEDO pentru românii ale căror drepturi au fost încălcate de autorităţi ale statului, adăugând că până în prezent a câştigat 20 de cazuri, iar acestea au determinat de fapt schimbări legislative şi în practica autorităţilor.
Cătălin Ivan declara atunci, în replică la demersul Monicăi Macovei de a-l da în judecată, că aceasta nu va mai minţi niciodată în Parlamentul European, atât timp cât amândoi vor fi eurodeputaţi, pentru că o va sancţiona şi va reacţiona foarte dur.
El preciza că nu priveşte cu seriozitate demersul Monicăi Macovei de a-l da în judecată, arătând că această acţiune se înscrie în trendul democrat-liberalilor, care atacă în ultima vreme USL prin declaraţii pentru a arăta că "fac treabă".
Potrivit lui Ivan, Monica Macovei trebuie să răspundă la întrebări referitoare la cele două milioane de voturi despre care afirma că ar fi fost fraudate la referendum şi despre care a vorbit în Parlamentul European, dar şi la "lovitura de stat din România" despre care a informat toate instituţiile europene.
Afirmaţiile vizate de plângerea Monicăi Macovei au fost făcute de europarlamentarul PSD în luna noiembrie a anului trecut, în perioada campaniei electorale.
"Sunt două plângeri adresate Preşedintelui Parlamentului European Martin Schulz. Prima făcută de delegaţia USL din Parlamentul European în vara acestui an în care Monica Macovei era acuzată ca fiind vârful de lance al unei campanii de dezinformare a deputaţilor europeni şi de defăimare a României. A doua datează din 19 octombrie 2012 şi a fost semnată la Stockholm de către toţi directorii de agenţii europene ca răspuns la campania de dezinformare şi de defăimare a doamnei Jaqueline McGlade, directorul Agenţiei Europene de Mediu. Sunt două documente cât se poate de oficiale, uşor de găsit şi verificat", susţinea Ivan, într-o postare pe pagina sa de Internet.
El argumenta că acea "Comisie de etică" la care făcea referire este prevăzută de regulamentele PE. (Mediafax)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri